[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fallen
Forum Index » Profile for Fallen » Messages posted by Fallen

Aveam in plan de mai multa vreme sa imi iau un acvariu cu pesti, insa pana acum nu ma gandisem la nimic concret. Cred insa ca a venit momentul sa actionez Nu am cumparat inca nimic, insa de vreo 2 zile am inceput sa ma documentez despre ce inseamna organizarea si intretinerea unui acvariu, despre tipurile de pesti si nevoile fiecaruia, despre compatibilitatile intre pesti etc.

M-am gandit sa incep cu un acvariu de aprox. 60 litri ( pentru moment m-am oprit la cel de aici: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/396-acvarii-complete/5049-acvariu-juwel-rekord-600-63-l-negru.html)

Legat de pesti, m-am gandit la urmatoarea "configuratie":

2 moli (Poecilia Latipinna)
4 guppy (Poecilia reticulata)
2 sanitari (Otocinclus vittatus) - ca sanitari as putea alege si cory dar am inteles ca se simt mai comod in grupuri de 3-4 si nu as vrea atat de multi

1) Nu mi-este foarte clar daca trebuie sanitari sau nu in cazul in care am numai moli si guppy. Pot renunta la sanitari in favoarea unui numar mai mare de guppy si/sau moli?

2) Cand am ales numarul pestilor m-am luat dupa tabelul de aici (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page). Nu imi dau seama insa daca am aproximat bine spatiul necesar fiecarui peste. Ar fi prea aglomerat/aerisit acvariul cu pestii enumerati sus?

3) La guppy am inteles ca trebuie mai multe femele la un mascul deci ma gandeam la 1 mascul si 3 femele. La moli merge 1 mascul si o femela?

Pentru pestii de mai sus merg orice fel de plante de apa dulce? Au pestii plante preferate? N-am apucat inca sa ma documentez prea bine despre plante si despre substrat si pietris.

Nu ma grabesc cu achizitionarea acvariului si a pestilor. Astept opinii, sfaturi etc.

Multumesc ,
Dan

Forum Index » Profile for Fallen » Messages posted by Fallen
Go to: