[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robertpopa22
Forum Index » Profile for robertpopa22 » Messages posted by robertpopa22
Deocamdata Betta si scalarul nu se cearta! Au avut o tentativa dar dupa 2 zile de separare isi vede fiecare de ale lui. Oricum, pestii vor fi separati luna viitoare cand ne va sosi urmatorul acvariu.

Ce nu prea inteleg este de ce scalarul e asa de scarandiv la mancare. Aproape tot ce ia in gura da afara dupa o secunda, doua... I-am dat redworms congelati, mancare pentru ciclide, fulgi pentru betta, jbl granomix... Nu prea mananca, sau nu stiu eu cand mananca.

Detaliere exemplare:
Nevertebrate:
* Palaemonetes spp , Ghost Shrimp x 1
* Cambarellus patzcuarensis x 1
* Zebra Nerite Snail (Neritina natalensis sp. "Zebra") x 6
* Mystery Snail x 2 si un Ampularia Australis. Mai nou cred ca mai avem 2 Mystery Snails micuti!

Amfibieni:
* Hymenochirus boettgeri x 1

Pesti:
* Dwarf Otto x 1 (au fost patru dar nu a supravietuit decat unul... , in urmatorul acvariu luam mai multi. Cu toate acestea, Otto-ul e foarte vesel si activ)
* Siamese algae eater. Crossocheilus siamensis. x 4
* Ancistrus dolichopterus x 4 (2 sunt goldancistrus)
* Corydoras paleatus, Peppered corydoras x 2
* Corydoras strebei x 2
* Siamese fighting fish. Betta splendens. x 1
* Hoplosternum littorale, Hoplo Catfish x 2
* Guppy (Poecilia reticulata) x 5 (4m + 1f)
* Neon tetra x 12
* Angelfish, Pterophyllum scalare x 1
* Bala (Colourful) shark, Balantiocheilos melanopterus x 1
* Platy (Xiphophorus maculatus) x 2 (m+f)
* Ram cichlid, Mikrogeophagus ramirezi x 1
* Green Swordtail, Xiphophorus hellerii x 2 (m+f sper...)
Si cateva colaje la dimensiuni mai mari, pentru amatorii de detalii:
Multumim tuturor care ne-au ajutat! Se pare ca ciclarea este deja spre final (in zona verde). Inca facem schimburile periodice de apa. Copii sunt foarte incantati, petrec cam 1-2 ore pe zi la acvariu si insista sa dea ei de mancare. Avem 2 ani si 4 ani, asa ca le dam tuburile de mancare cu capacul inchis, dar ei sunt foarte bucurosi ca ne ajuta! Cel mare ma ajuta si la schimbarea apei si mai ales la efectuarea testelor!

Pentru deliciul copiilor am populat cu urmatoarele:
Nevertebrate:
* Palaemonetes spp , Ghost Shrimp
* Cambarellus patzcuarensis
* Zebra Nerite Snail (Neritina natalensis sp. "Zebra")
* Mystery Snail

Amfibieni:
* Hymenochirus boettgeri

Pesti:
* Dwarf Otto
* Siamese algae eater. Crossocheilus siamensis.
* Ancistrus dolichopterus
* Corydoras paleatus, Peppered corydoras
* Siamese fighting fish. Betta splendens.
* Hoplosternum littorale, Hoplo Catfish
* Guppy (Poecilia reticulata)
* Neon tetra
* Angelfish, Pterophyllum scalare
* Bala (Colourful) shark, Balantiocheilos melanopterus
* Mickey Mouse Platy (Xiphophorus maculatus)
* Ram cichlid, Mikrogeophagus ramirezi
* Green Swordtail, Xiphophorus hellerii

Plante:
* Cabomba aquatica
* Anubias gracilis
* Hygrophila angustifolia - Willow Hygro
* Ceratopteris thalictroides - Watersprite
* Elodea
* Bacopa monnieri
* Microsorum pteropus – Java fern
* Cladophora aegagropila, Japanese Moss Balls

Se pare ca totul merge faorte bine, mai ales ca armata de sanitari tine totul foarte curat. Dar, dupa cum sigur vom fi apostrofati, am cam suprapopulat acvariu, drept pentru care trecem la un RIO 400 si il pastram pe acesta "mic" pentru ciclide.

In ce priveste scalarul, acela a dat semne de agresivitate asupra Bettaului. Drept pedeapsa l-am izolat pe domnul "Gill" intr-un acvariu mic cateva zile si apoi l-am pus inapoi. Asa cum am citit, scalarul este un peste inteligent, si nu s-a mai purtat agresiv dupa aceea. Nu ma astept sa ii putem dresa, dar macar sa ii tinem sub control.

Foarte interesant, Betta nu a ripostat DELOC la agresivitatea scalarului! Se pare ca avem un Betta foarte linistit. Nu se supara pe nimeni in acvariu si se joaca tot timpul. E cel mai interesant peste din acvariu, parca tot timpul e pus pe glume si e foarte curios. Nu-i scapa nimic. Si daca lucram in acvariu vine si se uita de aproape la ce facem!!!

Se pare ca la ultima achizitie de plante am avut si un ou de melc, pentru ca avem un nou Mistery Snail de 4-5 mm care fuge prin acvariu mai repede decat ruda lui de 4-5cm! E spectaculos sa vezi bobul de mazare la goana

Aici sunt si niste poze!
De unde ai reusit sa cumperi acvariul si cu tot cu transport?

Pare interesanta partea cu capacul din pal, mai ales daca pui un cant ABS nu cred ca mai sunt probleme dupa... La PAL ai putea sa aranjezi foarte bine neoanele, nu? Ce instalatie imi recomanzi, vad ca sunt destul de multe firme?

Eu am deja suportul, mi-ar placea sa gasesc doar acvariul... Eventual mai pun cateva intarituri.

In ce priveste filtrarea, ma gandeam si eu ca nu e suficient doar un filtru. Ce parere ai daca as suplimenta cu unul intern de colt?
Legat de planseu nu sunt probleme (30cm are placa) dar e posibil corpul din lemn masiv sa nu fie foarte sigur.

Am gasit asa ceva http://www.acvamax.ro/product_info.php?cPath=133&products_id=3267. Zic ei ca e cristal Saint Gobain...
Ce parere aveti, se merita? ca dimensiune si culoare e foarte bun noua ne-ar placea... Ce ar trebui sa verific la un secondhand?

Am trimis catre ei si o solicitare de comanda pentru acvariu, asteptam un pret (cu tot cu capac).
Multumesc de raspuns!

Crezi ca imi poti recomanda vreo firma specializate de acvaristica? Fiind prima data as prefera sa lucrez cu cineva care se pricepe bine!
Dragi acvaristi!

Am inceput de curand acest hobby si sunt deja prins, mai ales cand vad copiii care petrec cel putin o ora pe zi la acvariul existent!
Deci, am hotarat sa construim un nou acvariu, mai mare, pe un corp de mobilier din lemn masiv. Dimensiunile permise sunt 160x45x50, ca acvariul sa se sprijine pe structura de rezistenta a corpului de mobilier. Ce fel de geam ar trebui sa folosim (mai ales ca avem copii)? Cu ce si cum se lipeste? Unde am putea gasi informatii suplimentare? Dintre cei care ati mai facut asa ceva, ce ne recomandati?

Avem deja un filtru extern Eheim Professionel 3 350, care pare potrivit pentru un astfel de acvariu. Ce parere aveti? Eventual sa il suplimentam cu un filtru intern daca credeti ca e prea mic.

Exista pe undeva de cumparat acvariu la dimensiunile pe care le-am precizat, eventual fara filtru? Noi am gasit doar Juwel Rio 400 care se apropie, dar e mai lat decat corpul si nu merge (oricum e si cam scump!)

Am vazut ceva interesant la Hornbach un Eheim de 240l care era la 950 de lei. Exista de la Eheim si de 300 de litri sau mai mari?
Multumesc mult! Am pus mereu mancare pentru Betta, asa ca are de unde sa inceapa sa se formeze NH3. Asteptam acum...

Intre timp mai citim...
Am reasezat cu sotia acvariul si am pus plantele in sol direct. Termometrul e in spate acum. Am mai scos din pietre si am pus un "marar proaspat"

Lumina din set este de JBL Tropic LT 15W si JBL Natur 9000K 15W. E cazul sa o schimbam? Daca da, cu ce?

E normal sa am din prima zi NO2 in limite normale?

Cam in cat timp se limpezeste apa? Filtrul trebuie dat mai tare sau mai incet pentru limpezirea apei?
robertpopa22 wrote: Stie cineva cum se masoara KH si GH cu testele de la JBL? Amandoua au instructiuni foarte amanuntite despre ce reprezinta testul dar nu si cum se face...

Se pare ca la KH e simplu. Am pus in 5ml de apa cate o picatura pana cand din rosu s-a trqansformat brusc in verde. La mine au fost 13 picaturi...
La GH ar trebui tot asa sa fie un schimb de culoare. Am pus 13 picaturi si m-am oprit sa mai studiez ca nu s-a schimbat culoarea si nu voiam sa consum toata sticla degeaba!
Nu vom mai lua alti pesti luna aceasta! Betta stiam ca e foarte rezistent si de aceia l-am pus in acvariu de acum. Pentru el a fost foarte bine de la 1l la 100l.

Multumesc pentru informatii! Ce bine ca nu trebuie sa renuntam la Betta!
si ce pot sa fac cu el, pare foarte fericit... Nu vreau sa il mai chinui in cubuletul ala de 1l...
Am citit ca trebuie sa fie bine plantat un acvariu. Sotia mea nu isi doreste gazon pe jos. Vad ca cele pe care le-am luat sunt toate pentru 22-28 gr C iar temperatura se mentine asa cum ma asteptam la 25 gr C, temperatura camerei (oricum si incalzitorul l-am pus tot la 25)

Ce plante credeti ca ar trebui sa mai pun?
Da! L-am tinut pana acum intr-un cubulet de 1l de apa si m-am gandit ca oricum ar trebui sa ii fie mai bine in acvariul mare. E gresit?

Stie cineva cum se masoara KH si GH cu testele de la JBL? Amandoua au instructiuni foarte amanuntite despre ce reprezinta testul dar nu si cum se face...

Rezultatele la prima analiza cu setul JBL sunt: Fe 0, pH 7.5, NO2 0.020, NO3 40/50
E normal ca din prima NO2 sa fie in limite normale?
Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Am fost la Hornbach si se pare ca am luat lucrurile la un pret mai mic decat pe piata. Pana la urma am ales un acvariu de 115l (aquarium aquatlantis ambiance 60) la care, dupa sfaturile voastre, am pus un filtru profesional EHEIM Professionel 3 (350). Chiar vanzatorul mi l-a recomandat ca fiind foarte silentios si fiabil.
Am pus substratul de la JBL (aqaubasis) 7.5kg, apoi am avut in kitul acvariului si 1.5kg de JBL Manado si am acoperit cu un pietris simplu inca 5-8 cm. Am adaugat o radacina si trei pietre, am pus cateva plante si cam asa a iesit... Mie mi se pare cam aglomerat, dar astept si comentariile voastre. Poza din spate e o gluma, urmeaza sa luam si un decor potrivit. Deci, cum vi se pare?
Asa este, ai dreptate!
Buna tuturor,

Suntem parintii a doi copii mici curiosi. Am inceput acum o luna cu un kit de Betta si cei mici au fost incantati. Aceasta este experienta noastra cu acvaristica !
Acum dorim sa le oferim un acvariu cat mai educativ, mare si frumos. Sa aiba cat mai multe elemente interesante dar sa fie rezonabil de intretinut si sigur pentru copii.

Cu respect,
Robert Popa
Buna ziua,

Avem doi copii mici pe care dorim sa îi bucuram cu un acvariu cât mai educativ. Pentru noi conteaza foarte mult ce pot învata copii din acvariu: mai multe tipuri de pesti, de dimensiuni diverse (nu doar 2-3cm), plante diverse, alte animale...
Am prefera sa nu fie prea mic (chiar daca suntem la început), pentru ca avem spatiu mare de expunere si ar arata ciudat unul micut. Ne-ar placea un acvariu de minim 1m latime, eventual un kit complet, cu tot cu piedestal. Am vazut ca la Zoomania vor fi reduceri la toate tipurile de acvarii luna aprilie 2011.
Este foarte important sa reusim sa gasim o combinatie relativ usor de întretinut. Am citit ce înseamna un recif si, desi este foarte spectaculos, nu cred ca ni se potriveste. Locuim într-o casa unde temperatura este reglata pe toata durata anului în jur de 25-28 de grade. Experienta noastra cu acvaristica este aproape 0! Studiem...
Dorim sa facem un mic efort financiar de la început, dar sa luam doar lucruri de foarte buna calitate. Orice sugestie este binevenita! Daca se poate sa ne spuneti cam cât costa si de unde este mai indicata achizitia sa nu ne pacalim prea rau!

Întrebari:
1. Ce combinatie de pesti/plante recomandati? (întretinere usoara dar diversitate mare, educativa)
2. Ce marca de acvariu (si componente) recomandati?
3. Se poate sparge usor?
4. Ce anume sa studiem? Exista vreun „manual”?
5. Ar fi probleme pentru copii mici (noxe în aer)?

Forum Index » Profile for robertpopa22 » Messages posted by robertpopa22
Go to: