Multumim tuturor care ne-au ajutat! Se pare ca ciclarea este deja spre final (in zona verde). Inca facem schimburile periodice de apa. Copii sunt foarte incantati, petrec cam 1-2 ore pe zi la acvariu si insista sa dea ei de mancare. Avem 2 ani si 4 ani, asa ca le dam tuburile de mancare cu capacul inchis, dar ei sunt foarte bucurosi ca ne ajuta! Cel mare ma ajuta si la schimbarea apei si mai ales la efectuarea testelor!
Pentru deliciul copiilor am populat cu urmatoarele:
Nevertebrate:
* Palaemonetes spp , Ghost Shrimp
* Cambarellus patzcuarensis
* Zebra Nerite Snail (Neritina natalensis sp. "Zebra")
* Mystery Snail
Amfibieni:
* Hymenochirus boettgeri
Pesti:
* Dwarf Otto
* Siamese algae eater. Crossocheilus siamensis.
* Ancistrus dolichopterus
* Corydoras paleatus, Peppered corydoras
* Siamese fighting fish. Betta splendens.
* Hoplosternum littorale, Hoplo Catfish
* Guppy (Poecilia reticulata)
* Neon tetra
* Angelfish, Pterophyllum scalare
* Bala (Colourful) shark, Balantiocheilos melanopterus
* Mickey Mouse Platy (Xiphophorus maculatus)
* Ram cichlid, Mikrogeophagus ramirezi
* Green Swordtail, Xiphophorus hellerii
Plante:
* Cabomba aquatica
* Anubias gracilis
* Hygrophila angustifolia - Willow Hygro
* Ceratopteris thalictroides - Watersprite
* Elodea
* Bacopa monnieri
* Microsorum pteropus – Java fern
* Cladophora aegagropila, Japanese Moss Balls
Se pare ca totul merge faorte bine, mai ales ca armata de sanitari tine totul foarte curat. Dar, dupa cum sigur vom fi apostrofati, am cam suprapopulat acvariu, drept pentru care trecem la un RIO 400 si il pastram pe acesta "mic" pentru ciclide.
In ce priveste scalarul, acela a dat semne de agresivitate asupra Bettaului. Drept pedeapsa l-am izolat pe domnul "Gill" intr-un acvariu mic cateva zile si apoi l-am pus inapoi. Asa cum am citit, scalarul este un peste inteligent, si nu s-a mai purtat agresiv dupa aceea. Nu ma astept sa ii putem dresa, dar macar sa ii tinem sub control.
Foarte interesant, Betta nu a ripostat DELOC la agresivitatea scalarului! Se pare ca avem un Betta foarte linistit. Nu se supara pe nimeni in acvariu si se joaca tot timpul. E cel mai interesant peste din acvariu, parca tot timpul e pus pe glume si e foarte curios. Nu-i scapa nimic. Si daca lucram in acvariu vine si se uita de aproape la ce facem!!!
Se pare ca la ultima achizitie de plante am avut si un ou de melc, pentru ca avem un nou Mistery Snail de 4-5 mm care fuge prin acvariu mai repede decat ruda lui de 4-5cm! E spectaculos sa vezi bobul de mazare la goana
Aici sunt si niste poze!