Salutare tuturor,
In buletin scrie Constantin Boiangiu, Constanta, 30 de ani. In realitate ma simt cam ca la vreo 26 dar variaza mult de la zi la zi. Restul informatiilor par corecte. Ma bucur sa va gasesc. Microbul cu acvaristica il aveam de ceva timp dupa ce in copilarie am crescut niste Guppy si alte specii vivipare. De Craciun, sotia a propus sa-mi faca drept cadou un acvariu. Ideea, fantastica, asa ca am luat un acvariu de 40l cu filtru intern inclus si iluminare cu led-uri (38 X 3W ). Pe langa el, pietris natural, incalzitor, pompa de aer si din nou, niste Guppy (7) si 2 Molly negri + plante (Valisernia, Cabomba, Java Moss si ceea ce am dedus eu ca e Java Fern si care in final s-a dovedit o mare teapa, erau doar niste frunze puse intr-un inel ceramic - atentie alti incepatori la ce prostii incearca sa va vanda unii si altii).
Acum cateva saptamani am mai luat 5 Neon Tetra (si deja cred ca-s cam over stocked).N-am pierdut nimic pana acum, maine trebuie sa-mi vina un filtru extern Aqua Clear 150 (despre care am citit ca-si face treaba) si in 2-3 saptamani scap de hardughia din acvariu. Evident, din atata avant am cumparat ditai lemnu de mangrove care dadea binisor dar era cam mare pentru ce spatiu am eu asa ca l-am scos. In rest, ce sa zic, schimburi de apa saptamanale (uneori de 2 ori/sapt), mai tai o planta, mai pun un Feropol, un Easy Carbo si cand am timp, adica nu tai, nu pun, nu observ, nu citesc, priveala la acvariu.
Ca incheiere mentionez ca de cand am luat acvariul si pana in momentul de fata citesc ca disperatu' tot ce prind in materie de acvaristica, apa, plante, specii... de fapt cred ca toti suntem p'acolo. Cu cat citesc, cu-atat imi dau seama cat de mult am gresit si cat de multe sunt de aflat. Asa ca cea mai buna miscare sper sa fie un cont aici ca sa mai aflu (eventual sa impartasesc daca-oi avea de unde) una alta.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare si ca n-o sa pun intrebari cretine p'aici. Numai bine, o seara placuta.
|