[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: swq1
Forum Index » Profile for swq1 » Messages posted by swq1
da, mai aiu inca 4, plus astia 2, si cei 2 cory se descurca in acvariu de 25 l net, nu? ca mai pun doar creveti si melci de aia mici.
Daca pun melci mari o sa manance crevetii?
Salut.

Am un acvariu nou de 68Lx37lx50, facut din sticla de 6 mm. Urmeaza sa fie pus pe mobila din sufragerie, in locul televizorului.

Avand in vedere ca locul in care va sta e o placa de PAL, care are sustinere la capete (laturile in jos sunt prinse la capetele placii), mi-e frica sa nucumva sa se curbeze PAL-ul de la greutate si sa se sparga sticla. Voi ce ziceti, va tine?
In plus, mai am o problema ca atunci cand au asamblat mobila au bagat un surub prea mult in sus si a crapat PAL-ul pe placa de deasupra si am o umflatura de cca 2 mm in sus, 4 cm diametru, si vine exact in coltul acvariului. Ma gandesc sa iau pres de ala de spuma de baie, sa mai atenueze din denivelare, plus ca e antiderapant. ceva de genul asta: http://www.axelen.ro/covorase.html

Voi ce ziceti de problema curbarii si a denivelarii?
ce vreau sa fac e urmatorul lucru:

sa mut pestii astia in cel mare, iar aici sa ramana doar cei 2 neoni, langa care as mai pune 2 sau 4, cu 2 cory, si niste creveti, si cu gazon. cum vi se pare ideea?

iar in cel mare vreau sa pun o buturuga mare in mijloc, cu muschi pe ea si plante pe langa, si poate ceva gazon.

avand in vedere ca m-am cam chelit de bani cu achizitia acvariului nou+tuburi+pompa, si am ceva prieteni sa imi doneze plante, creveti si ceva melci, imi ramane problema substratului si a buturugii.

as vrea sa va intreb daca solutia cu a face rost de ceva nisip de constructii ar functiona pentru plante, sau mai bine astept sa am bani si iau substrat si pietris. oricum am de gand sa las acvariul mare la ciclat 3 saptamani, deci as putea astepta pana la urmatorul salariu ...
poza cu acvariul de 40 l, ce le am pe comp.
fac unele zilele asta si mai pun:

gurami sunt sus langa filtru, nu prea se vad ....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs319.ash2/59912_104536546276486_100001604234933_33885_589385_n.jpg

el e scalarul cel mare

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs340.ash2/62033_104535276276613_100001604234933_33866_8102328_n.jpg

super fain acvariul, este un model pentru mine ....
stai la bloc? tine podeaua greutatea asta? cred ca ai vreo 400 kg acolo ...
Salutare la toata lumea,

Ma numesc Damian, am un acvariu de aprox 1 an, de 40l (25-27 l apa) , cu substrat sera, petris 4-5 mm, un tub de 8W, niste plante verzi si unele ruginii, (nu le merge prea bine).
Acvariul e supraaglomerat cu: 3 scalari, 4 zebre, 2 neoni, 2 cory panda, 2 gurami albastri, 2 melci galbeni si un melc mic de tot care nu stiu de unde a aparut, ca e gri.

La inceput credeti-ma ca pareau OK in acvariu ca dimensiuni, acuma au crescut mari (gurami si scalarii chiar ff mari) si le-am luat o casa noua.
Noul acvariu de care ma apuc sambata e de 125l (cam 100 de apa), 2 tuburi de 18W si urmeaza sa primeasca pestii de mai sus, plus vreo 4 cory si vreo 6-8 melci galbeni.

Probabil v-ati dat deja seama ca nu stiu prea multe despre acvaristica, invat incet-incet ...

O zi buna va doresc!

Forum Index » Profile for swq1 » Messages posted by swq1
Go to: