[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mariusvlad
Forum Index » Profile for mariusvlad » Messages posted by mariusvlad
Intr-un acvariu de 80 l poti tine 8 pui de discus de 5 cm sau 4 juvenili de 8-10 cm sau o pereche matura. Sfatul meu este sa incepi cu 4 discusi maricei de 10 cm iar dupa cateva luni renunti la 2 si sa ramai cu o pereche. Asta daca ti neaparat sa ramai cu acvariul de 80 e litri dar sfatul meu este sa te orientezi pentru unul mult mai mare.
Acvariul trebuie spalat bine de tot cu o solutie pe baza de clor (merge si un inalbitor pentru rufe) si apoi clatit bine pana dispare tot mirosul.
Pentru inceput nu iti recomand sa asociezi discusii cu alte specii.
Siporax da..., biobals smilie
Biobals sunt pentru sump si au nevoie de un spatiu exagerat de mare comparativ cu siporaxul.
1 litru de siporax are o suprafata de 270 mp care poate fi colonizata cu bacterii .
1 litru de biobals are o suprafata de sub 1 mp.
Aceste scurtaturi in ciclarea unui acvariu nou pe care le ofera diferiti producatori nu duc la nimic bun. Orice acvarist care stapaneste ciclul nitrogenului stie ca procesul ciclarii trece prin amoniac - nitriti - nitrati. Cei care fac o ciclare ca la carte adauga amoniac la inceput pentru a accelera procesul. Ma mira faptul ca producatorul recomanda folosirea Super Zero Ammonia in set-up-ul noilor acvarii. Asta denota ca nu il intereseaza ciclarea ci mentinerea pestilor in viata folosind permanent produsul lor.
In concluzie, folosind aceste produse vei fi permanent dependent de ele si nu vei avea niciodata un acvariu ciclat deoarece aceste produse consuma in totalitate hrana de baza a bacteriilor nitrificatoare.
Substrat pentru reglarea amoniacului? Hmmm... Sunt curios ce o fi asta sau mai bine zis cu ce te-au imbarligat vanzatorii din petshop? Sa ma explic:
Amoniacul nu se regleaza cu nimic. El se indeparteaza in totalitatea caci alfel...ori el, ori pestii si inelele de ceramica fac foarte bine aceasta treaba. Buuun.
Daca cei ce te-au imbarligat iti vor vinde zeolit atunci trebuie sa sti cu ce se manaca acesta, altfel totul va fi bine si frumos pana intr-o zi. Si nu mai multe. Caci doar o zi dureaza din momentul in care observi ca ceva nu este in regula si pana speli acvariu de mortaciuni si il pui la uscat. Nu ai timp nici sa postezi dupa ajutor.
Deci atentie la substratul acela caci mie nu imi suna deloc bine.
Mie mi se pare infinit mai usor cu scalarii decat cu zebrele. La zebre startul puilor este destul de anevoios deoarece sunt foarte mici.
Daca le asiguri scalarilor o temperatura de 25-28 grade si confortul unui bazin ciclat, pot depune in conditii extreme vis-a-vis de chimismul apei. Eu am avut pui in pH de 4,4 (era apa pregatita pentru discusi salbatici).
HumanFace wrote:@aco, tot ce trebuie sa faca este sa intre pe google si sa scrie ''angelfish breeding'' si o sa gaseasca o sumedenie de articole detaliate. Nu vad ce rost are sa ne intrebe.

Ai mare dreptate. Atunci nu vad ce rost isi mai are forumul acesta cand gasesti raspunsurile pe Google?
Asta e viata...
Multumesc.
Reducere de pret.
Tds-metru - 140 ron
PH-metru - 120 ron
Vand Tds si pH-metre digitale.
Produsele sunt noi, nefolosite si calibrate.
-Tds-metru, 160 ron
-pH-metru, 140 ron
image
Tel: 0744683557
Este ceva normal pentru un discus care provine din acvariul steril al unui crescator sa stea ascuns o perioada atunci cand ajunge in acvariu plantat. Pentru el, plantele si nisipul sunt necunoscute si reprezinta un potential pericol.
Ca sa scurtezi durata de acomodare in cazul acesta ar fi trebuit achizitionate cel putin 6 exemplare (inca nu e tarziu).
Acvariul tau este perfect ca dimensiune pentru puii de discus pana mai cresc. Un acvariu prea mare nu isi are rostul deocamdata.
Incearca sa reduci lumina sau chiar sa renunti de tot la ea pe perioada zilei caci discusii nu sunt mari iubitori de lumina.
Ia legatura cu persoana de la care ai achizitionat discusii si intreaba cu ce au fost hraniti. In general sunt pesti mofturosi care trec mai greu pe un alt tip de hrana daca nu cunosc culoarea hranei in primul rand, consistenta si gustul. Poti cumpara pentru inceput hrana de la cel care ti ia vandut.
Daca scalarii sunt mult mai mari decat discusii, acestia din urma vor fi timorati.
Ramirezii adulti pot devenii agresivi si teritoriali cu discusii atunci cand sunt in perioada de imperechere.
Am lasat la urma calitatea apei deoarece eu o consider cea mai importanta.
PH-ul trebuie sa fie cuprins intre 5 si 7.5. Discusii supravietuiesc si la valori mai mici sau mai mari dar nu mai prea mananca.
Nitritii nu trebuie sa depaseasca valoarea de 0.3 mg/l.
Nitratii trebuie sa fie sub 50 mg/l.
Duritatea nu este asa de importanta incat sa iti imbolnaveasca discusii.
Temperatura de acomodare este de 32 grade in primele 2-3 saptamani dupa care trebuie scazuta la 29-30 grade.
Pentru cresterea poftei de mancare poti sa bagi 6 lingurite de sare fara iod la tot acvariul.
Succes.
Testele 5 in 1 sunt pentru gradinarit.
Foloseste testul la picatura.
Nu are importanta.
Eu am un Fluval 3 plus, in functiune de 7 ani cu pauza doar pentru curatare si pot spune ca e cel mai bun filtru intern din cate am folosit pana acum.
Mersi pentru primire. Voi impartasi bucuros cunostintele mele despre acvaristica cu voi, cu conditia sa ma ajutati si voi la imbogatirea cunostintelor mele, ca deh... omul cat traieste, invata.
dogibeer84 wrote:Hai cu poze cu acvariile si cu pestani!

Click pe butonul "www" si gasesti acvariile si pestanii mei, e drept cam neactualizat, dar tot e ceva...
Va salut respectuos pe toti!
Ma numesc Vlad Marius, am 39 de ani si sunt din Sibiu.
Sunt un impatimit al vietuitoarelor acvatice si mai ales un discusar convins. Primii pesti si-au gasit locul in casa mea in anul 1984, iar din 1994 m-am indragostit definitiv de discus.
In prezent am in acvarii aproape o tona de apa in care se zbenguie discusi si scalari.
Ape limpezi va urez la toti.

Forum Index » Profile for mariusvlad » Messages posted by mariusvlad
Go to: