[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oase
Forum Index » Profile for oase » Messages posted by oase
Daca tu crezi ca cineva ar fi interesat sa o cumpere cand ar fi putut s-o primeasca donatie, atunci vanzare buna !!!
@ PaulO- Bine ai venit pe forum vezi inainte http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page ;)
Cred ca asa ceva ti-ar trebui:
http://download.p4c.philips.com/l4b/9/927903008270_eu/927903008270_eu_pss_ron.pdf
Nu stiu insa exact de unde l-ai putea procura.
Salut.
Pentru a te ajuta sa treci mai usor peste aceasta problema iti promit un pachet cu cateva specii de plante.
Ma bucur ca esti receptiv la critici. Asa ca o sa-ti spun din nou:
- nu face schimburi zilnice de apa, e suficient saptamanal (max. 40%), stergi geamurile pe interior cu un burete si clatesti buretele filtrului in apa scoasa inainte s-o arunci
- daca lasi apa de robinet sa se invecheasca doua zile intr-un vas cat mai deschis la gura (nu in pet-uri) nu mai e nevoie de aqua safe sau alte nazbatii de "dezinfectanti"
- nu umbla la plante, lasa-le sa-si formeze radacini (le poti ajuta cu putin fertilizant de substrat, ex: Jbl 7 balls si cateva picaturi in masa apei)
- numarul de pesti este prea mare chiar daca sunt mici

Tot ce introduci in apa: substante, "dezinfectanti", mancare pentru pesti, plante moarte precum si excrementele de la pesti nu fac decat sa se adune si sa se descompuna in substante toxice(amoniac). Acestea ar trebui sa fie la randul lor consumate si transformate de bacterii mai intai in nitriti apoi in nitrati, care la randul lor sa fie folositi de plante prin radacini, plante care la randul lor mai consuma si CO2 din apa. Am exprimat foaaaarte simplist de fapt ciclul azotului (lucru pe care ar fi trebuit sa-l cunosti, macar in principiu, de mult). Toate aceste procese nu se pot desfasura in armonie daca intervii agresiv si schimbi radical parametrii apei. Ciclarea de fapt reprezinta inceputul si echilibrarea , intr-o anumita masura a acestor procese naturale. Vrem sa aducem un colt de natura in casa, dar nu-i dam ragazul si nici nu-i oferim conditii minime pentru a se autoregla asa cum face ea singura de 'nsprezece milionane de ani. De multe ori din nestiinta sau din dorinta egoista de a ne satisface placerea ochiului aruncam niste bieti pesti in cativa litri de apa, le admiram agonia si ne mai intrebam si oare de ce n-au chef de sex?
Poate ca am fost un pic caustic dar cam asa vad eu lucrurile. Oricum faptul ca intrebi si te intereseaza este un lucru bun si cred ca in timp, bazandu-te si pe experienta altora ai sa reusesti.
Bafta.
Salut.
Nu ai gasit raspuns pentru ca nu ai cautat unde trebuia.
Incearca sa incepi cu inceputul. Hotaraste-te mai intai cam ce posibilitati ai (spatiu, volum de apa, timp alocat etc). Apoi vezi cam ce categorii de pesti si plante iti poti permite astfel incat rezultatul sa te multumeasca fara ca pestii sa sufere prea mult. Documenteaza-te mai bine despre substrat, lumina, plante si pesti, apoi poti sa te apuci de amenajare. In locul tau eu as incepe cu ceva simplu, usor de intretinut pentru ca mai apoi odata cu experienta sa capeti cunostintele necesare unei amenajari din ce in ce mai complexe. Toate la timpul lor. Informatii sunt suficiente si la indemana oricui.
Legat de mica ta intrebare, raspunsul il vei gasi atunci cand vei citi cum se hranesc si cum respira plantele, ce conditii minime trebuie sa aiba. Pana atunci e normal sa moara sau sa iasa din substrat in speranta ca un curent le va impinge catre alt loc mai propice. Concret, trebuie sa refaci amenajarea acvariului incepand de la substrat (1-3mm), sistemul de iluminare( cu lumina calda 10-12 ore pe zi si fara becuri albastre), plante fara mari necesitati de hranire si iluminare, schimburi partiale si regulate de apa (20-40% saptamanal), si nu in ultimul rand pesti de talie cat mai mica intr-un numar decent si introdusi dupa ce acvariul devine (cat de cat) stabil. Cand ai sa reusesti sa mentii echilibrat un asemenea acvariu poti trece la urmatorul nivel. Ai sa folosesti fertilizanti, aditie de CO2 din bomba sau butelie, lumini destepte, teste de tot felul, plante pretentioase si pesti sensibili. Vei ajunge acolo in functie de cat de mult iti place sa cauti si sa aplici informatiile necesare !
Bafta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page

Bun venit.
Sigur ca exista compatibilitate.
Trebuie sa aplici cam aceleasi metode ca si pentru aragaz, fier de calcat, televizor etc.
Bineinteles ca nu-i usor, dar oare tu n-ai spart nimic la varsta lui ?
Lasand gluma la o parte, sigur vei gasi un mijloc sa-l asezi astfel incat sa nu poata introduce tot felul de chestii interesante inauntru, si sa nu poata trage de el.
Documenteaza-te bine si fa-ti curaj sa incepi. Oricum vei gresi la inceput, toti am facut-o. Daca vei descoperi ca-ti place cu adevarat vei merge mai departe. Bafta multa si nu ezita sa intrebi. E gratis...
Pur si simplu coralii, scoicile si alte asemenea chestii sunt din alta poveste. Ele apartin unui alt mediu, cel marin, fara sa mai amintim ca pot schimba anumiti parametri cheie ai apei. Atunci cand incercam sa reproducem un colt de natura folosim elemente specifice acelui biotop. Pe mine personal un coral mort si niste resturi de melci ma deprima !
Din acest motiv ti-am criticat (constructiv sper) acvariul.
In alta ordine de idei sunt sigur ca daca exista pasiune, vei gasi timp si intelegere pentru a-ti aprofunda cunostintele folosind experienta celor care posteaza aici.
Bafta si tine-ne la curent cu evolutia acvariului tau.
O seara buna.
Buna seara.
Felicitari pentru interesul fata de acvaristica.
Insa daca ti-ar place cu adevarat te-ai documenta mai mult. Astfel ai afla ca nu au ce cauta in acvariul tau corali, scoici si pietris margaritar. Cu plantele nu trebuie sa te zgarcesti. Cu cat sunt mai multe cu atat mai bune. Daca nu mai introduci alti pesti si plantezi din abundenta nu va mai fi nevoie de aerare, deci poti scoate si furtunasul. Referitor la pesti, vezi ca gouramii cresc repede pana spre 10 cm si chiar mai mult asa ca nu prea o sa mai aiba loc. Oricum eu zic sa incepi sa citesti mult , sa te documentezi si sa continui ! Ai inceput bine.
Buna seara.
Daca mai ai disponibile vreo doua poturi, as foarte fericit sa le plantez la mine.
Pot veni oricand sa le iau, doar sa mi spui unde si cand.
Multumesc frumos.
Materialul filtrant din filtru trebuie spalat in apa pe care se presupune ca ar trebui sa o scoti din acvariu saptamanal pentru a o inlocui cu alta proaspata. Se poate spala si sub jetul de la robinet dar ai grija la temperatura prea ridicata si nu insista prea mult !
Referitor la plante, ar trebui sa renunti la perdeaua de aer.
Daca evacuarea filtrului reuseste sa-ti valuresca suprafata apei e suficient pentru schimbul de oxigen.
Eventual daca-i vezi ca respira greu si mai la suprafata atunci poti sa lasi cateva bule sa miste apa dar nu ai nevoie de ditamai debitul de aer care in mod sigur iti umple de apa capacul.
In acest mod si evolutia plantelor va fi alta. Incearca sa plantezi mai mult si sa fertilizezi periodic si ai sa fii multumit de rezultate.
Dan_Dub wrote:....Acvariul are 120 L ....asa ca pretul este de 400 cu tot cu filtru si incalzitor

Sa intelegem ca pretul total e acum de 420 lei ?
Cine are de gand sa-l cumpere ar trebui sa se grabeasca. Cu scumpirile astea...
Salut.
Ce dimensiuni are acvariul?
Hygrophila polysperma Rosanervis
Salut din nou. Se pare ca ai propriul tau stil incurcat de a descurca lucrurile! E greu de deslusit ce vrei tu sa exprimi cu amenajarea din poze. Sunt sigur ca odata trecerea cu timpului vei reusi sa te exprimi mai clar in acest domeniu. Incearca sa reamenajezi tinand cont de criteriile sugerate de ceilalti mai sus, si vei vedea singur rezultatele.
In legatura cu teama colegului BROs legata de incalzitor, afla ca limita inscriptionata pe acesta este limita MINIMA de scufundare si nu cea maxima. Din contra daca nu-l introduci suficient, diferenta de temperatura dintre sticla incalzita a acestuia si cea din afara apei va duce la deteriorare cu pericol de electrocutare. Asa ca foloseste-l linistit in imersie completa iar daca-l asezi vertical va fi si mai usor de mascat in decor.

Seara buna.
Buna seara,

@severus
Intr-adevar acvariul este foarte curat dar nu fac decat sa schimb cam la 2 sapt vreo 40% din apa. Este meritul naturii.
Referitor la mana buna si crescut pesti, da, am crescut cam toate speciile comune si am inmultit de placere cateva( beta, macropodus, vivipari, brbusi, discusi etc.)
Din lipsa de timp nu prea intru pe forum. Oricum sunt pe aici niste postaci de ma umfla rasul. Unii care dau pe afara de zici ca au preaplinul defect, altii care stau sa explodeze la fiecare opinie diferita de a lor, etc. Ideea principala este ca de la toti avem de invatat. De la unii ce ar trebui sa facem, de la altii ce trebuie evitat.

@ anamaria123
Ma bucur ca va plac plantele. Sunt dator cu denumirea exacta a celei de a doua specii. In rest nu ezitati sa puneti intrebari si filtrati cat mai bine raspunsurile.

Seara buna.
Cu placere, dar mai ramane de raspuns la intrebarea :ce inaltime are lampa montata, de la marginea superioara a acvariului si pana la inaltimea maxima a lampii ?
Au plecat si ultimele plantute catre anamaria123.
Pana la urmatoarea tunsoare nu mai am ce oferi.
Keep in touch.
Mult mai frumos decat mi-ai povestit. Daca imi permiti o sugestie, poate ar trebui sa grupezi plantele pe specii si sa le pui mai dese, pe cele mai mici in fata celorlalte. E de preferat sa ai doar cateva zone bine plantate si restul gol decat sa ai plante rasfirate peste tot. De asemenea nu planta in partea din fata decat specii care raman foarte mici sau cresc greu, gen gazon. Avand in vedere pozitionarea acvariului precum si faptul ca tu vrei o imagine prin el , incearca sa pui plante inalte si dese in laterale , lasand pe mijloc un culoar prin care se poate vedea dincolo de acvariu. Ti-am spus toate acestea deoarece am observat ca accepti sfaturi, deci esti pe drumul cel bun. Bafta !

Forum Index » Profile for oase » Messages posted by oase
Go to: