[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tudorm
Forum Index » Profile for tudorm » Messages posted by tudorm
Pe net se spune ca este un peste care se naste in apa dulce si incet incet pleaca spre apa de mare.

Exista diverse recomandar cum ar fi sa il tii in apa dulce cat e mic, si incet incet sa ii cresti gradul de salinitate, cand creste spe 10 - 14 deja sa fie = cu apa de mare.

Mai exista opinia ca ar trebuisa stea in apa putin sarata si atat.

Oricum la petshop a fost tinut in apa dulce, si eu am pus sare simbolic, adica o linguritza la tot acvariu 100+ L.

Ma tem ca salinitatea nu e chestia care l-a stresat. Sigur nu e vre-o gresala flagranta in tot ce am descris eu ca am facut? Ma tem ca am facut ceva gresit ceva ce probabil nu stiu/inteleg.

Tudor
Am cumparat un tetraodon verde cu pete (Green Spotted Puffer) de la petshopul din piatza amzei. L-am put intr-un acvariu de 120 L, singur, asta era visul, sa fac un acvariu mare pentru un mic tetraodon stapan peste herghelia lui de melci.

Acvariul a fost "grabit" cu Bactozym(R) de la TetraAqua. Poate sunt credul dar am socotit eu ca 120 litri, un filtru cu un burete _utilizat_ in prealabil si pastila de Bactozym imi scuza o introducere la doar 24 de ore. Acum nu mai stiu ce sa zic. Poate altcineva stie mai bine.

Simptome:
In prima zi nu a acceptat nimic din ce ii dadeam eu, le incerca si le scuipa, asa ca imediat ce am putut (a doua zi) i-am adus melcii, de la acvariul stabil al unei cunostiinte, acvariu care traieste linisti de ani de zile intr-un echilibru perfect, si produce si melci multi.

A vanat mecii dar nu stia sa ii rupa nici pe cei mai mici, asa ca am saframat doi melci si i-a inhatzat imediat i-a rost, si avea burtica plina.
Alaltaieri a refuzat sa ma manance alti melci, si ieri i-a aparut un punct mic alb pe spate, punct care a crescut (este in relief) si are un aspect de vata, intre timp au mai aparut si altele 7-8.

Comportamentul lui a fost ciudat, la inceputul bolii statea mai mult timp nemiscat, nu mai explora , nu mai pandea melcii, siu dupa cum am zis refuza hrana.

Stiam de la petshop ca era obisnuit cu libelule congelate, si imi era clar ca asta cauta pt ca in prima zi ataca tot ce era de culoarea libelulei,chiar si rotitza de la filtru aquaelle.

Dimineatza am fugit la Bucur si am cumparat Omnipur de la Sera si i-am luat si libelule.

Dupa perioada de nemiscare a inceput sa mearga incontinuu prin acvariu, fara o tinta clara (ca omul necajit, asa parea). Toate astea s-au desfasurat pe parcursul zilei de azi, ieri era ziua in care mergera putin si statea mai mult nemiscat.

Dupa pranz situatia a devenit si mai trista, parea ca se loveste de marginea acvariului, parca nu o vedea, dar dupa aceea schimba directia, credeam ca a orbit.

Seara era deja insuportabil sa te uiti la el, parea ca are tendinta sa cada la fund atunci cand nu inota, si parea ca nu controleaza viteza cu care se loveste de fundul acvariului. Si isi continua drumul de peste necajit.

De frica sa nu moara l-am transferat intr-un acvariu de tratament, folosind 10 L de apa din acvariu. L-am trecut si pe eritromicina (un sfert de pastila la 10 L).

Eu mai folosisem eritromicina(in combinatie cu metronidazol) cand am reusit sa salvez un Oscar, pe care l-am cumparat aproape mort de la magazin, adica nu manca si statea culcat. Oscarul a trait multi ani si a fost un peste extraordinar de frumos.

//am uitat sa mentionez ca acvariu nu are nici un fel de substrat sau plante.

Daca aveti vre-o idee care l-ar putea salva pe micul tetraodon va rog sa imi raspundeti repede, eu ma simt ca un monstru, nu stiu daca e vina mea total, sau daca e doar partial vina mea ca l-am stresat si el sa fi avut probleme de cand l-am luat, pe care eu le-am intrautatit.

Tudor.

Forum Index » Profile for tudorm » Messages posted by tudorm
Go to: