[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mariusmortu
Forum Index » Profile for mariusmortu » Messages posted by mariusmortu
Multumesc de sfaturi am vazut ce inseamna bomba de drojdie are potential sa fie periculoasa si da daca nu stii sa monitorizezi nivelu de co2 omori si pesti. Asta mai trebuie acum dupa ce abia sa ciclat acvariu. Lasai asa imi plac zici ca zboara nu innoata asa cristal e apa. Mai bine cumpar alte plante sau pun easy carbo de la easy life am vazut ca ajuta cat de cat plantele.
As vrea un sistem co2 pentru acvariu am vazut ca face minuni in acvariu da e scump rau de tot chiar si sh.
Salut multumesc de sfat stiu ca nu sunt naturale dar nici de plastic nu sunt si feja au bacterii pe ele de la ciclare si nu leas scoate momentan.
Iar pt fertilizare da mia sa zis ca sunt 3 sticle la 80 ron pentru fertilizare plante.
Eu folosesc bio-r de la herb acuatic ca si bacterii si cica are si rol de fertilizant acum poate vine altcineva cu alte sfaturi.
O parte din hrana plantelor scrie prin actiunea bacteriilor a supra substanteleor din acvariu.
Toate sunt naturale mai putin aia din spate de langa burete rosie o sa o schimb si pe aceea.
Nu prea am noroc de plante de fel probabil le lipseste co2-ul dar asta este un sistem scump.
Stiti alta solutie ?
Multumesc
Substrat si rearanjat
Stiu ca trebuie fier daca e din natura si spalat bine dar am mai avuto doar ca nu am folosito si sa uscat si acum pluteste nu a fost in locuri cu alte chestii sa afecteze pesti.
Multumesc de sfat e curata o las acolo sa se scufunde singura
Bun acum sa trecem la lucruri mai serioase am avut o bururuga acum o luna am scoso sa uscat. Acum am puso innapoi in acvariu da pluteste am citit pe forum pe aici sa o leg cu ventuze sa o fierb ..... Ce recomnadati voi?
Multumesc
Na murit dusmanu cred ca sa bagat in nisip in p....a m..i ca deja era panica mare acasa toata lunea ii parea rau si cand ne impacasem cu ideea ca nu mai este a aparut de unde nu stiu da a aparut. imi vine sa il
Salut am si eu o dilema ce se putea intampla cu un peste botia ? Adica a disparut din acvariu ieri noae se lupta cu jetu de apa de la filtru si incerca sa intre pe teava azi nu mai este lam cautat peste tot. Putea sa moara si sa il devoreze fara urma sanitari pestii?
Am capac am cautat pe langa sub mobila in spate peste tot.
Ma uitam la un video de pe youtube kave aquatics sau ceva de genu si zicea ca daca se decicleaza acvariu sa faci un schimb de 50% apa cu curatenia de rigoare si fupa sa pui bacterii ca la un acvariu nou si timp de 7 zile sa pui bacterii pentru intretinere adica o cantitate mai mica cat spune pe eticheta.
Eu citesc si urmaresc video la cei cu experienta din strainatate in general america anglia cum sa iti setezi filtru ce sa faci la acvariu dar de cand mi sa deciclat am intrat in amanut asa. Si am facut si aici ca sa confrut cu ce am auzit de la video.

Dar recunosc cea mai mare greseala a mea a fost lipsa substratului.
Salut update la problema mea apa a inceput sa se stabilizeze.
Am cumparat substrat de la shop acvarii 8 kg.
Si am intrebat baiatu de la care am luat filtru extern si mia zis ca mediile biologice din el sunt sera siporax.
Deci am 3 tavi pline cu siporax doar ca in mintea mea banuiesc ca la atata volum de medii biologice si cantitatea de pesti pe care o am dureaza mai mult pana se formeaza bacteriile necesare, mai ales ca aveam deciclat tot.
Multumesc mult de ajutor si scuze daca am suparat pe careva cu acvariu meu, dar de aceea am postat la incepator daca postam gresit mai ziceam.
Da in fine fiecare cu parerea lui
Vaf ca dupa schimbu de 50% apa si bureti in filtru apa arata mult mai bine sper sa isi revina.
Doar ca el la schimbat filtru a luat altceva si pe asta nu il mai folosise 2 saptamani si au stat mediile fara apa doar spalate. Deci bacterii nema.
Cel care mia dat filtru la folosit pe un acvariu de 360 de litri doar cu mediile biologice care erau in el fara bureti si ia tinut acvariu frumos si curat 6 luni fara sa umble la el si avea puzderie de pesti in el.
Doar ca el la schimbat filtru a luat altceva si pe asta nu il mai folosise 2 saptamani si au stat mediile fara apa doar spalate. Deci bacterii nema.
narcis wrote:Ceramica este de 2 feluri, poroasa sau nu. Cea poroasa pentru filtrare biologica, gen sera siporax care de fapt este o sticla sinterizata, iar cealalta este mata, lucioasa, fara pori pentru filtrare mecanica. Sper ca ai varianta poroasa.

Am si si de 2 feluri nu am in schimb matrice sau pietre dinalea
Am in jur de 4 kg de material filtrant biologic in filtru ala extern banuiesc ca se cicleaza greu pana se formeaza bacteriile pe medii. Asta e ce va muri va muri dar poate nici nu o sa mai am probleme de acum in colo. Stiu ca pt cati pesti am ar trebui un acvariu de minim 150 litri dar... Momentan asta este posibilitatea o sa imi iau pe viitor un acvariu de la 200 in sus nu sunt hotarat.
ccdumitrescu wrote:Atentie !!!! Betta , doar un singur mascul fara femele o sa le alerge ,pana le va omori.Se tin separat

Pai nu inteleg ce zici acolo dar eu am un mascul si 5 femele. Cine sa le alerge ? Masculu pe femele ? Sa le omoare ? nam vazut asa ceva la mine. Cei drept le mai alearga el asa de plictiseala odata pe zi da in rest e pasnic mai mult fetele intre ele se ceart?. Dar le am de ceva timp si e k.

Forum Index » Profile for mariusmortu » Messages posted by mariusmortu
Go to: