|
Miltumesc de raspunsuri. Deocamdata apa nu s-a facut maronie. De mentionat ca am fiert lemnele si a fost apa respectiva maro. Am dat o geana acum prin acvariu si am descoperit 6 vietati ce stau in grup. Initial am crezut ca sunt larve de tantari, dar nu prezinta acelasi comportament( larvele de tantari sunt mai inchise la culoare si se dau la fund cand te apropii de ele). Pe cand aceste vietati nu au nicio treaba. Pe langa acest fapt, par sa reflecte putina lumina albastra/mov. Aveti idee ce ar putea fi?
|
|
Salut. Incep prin a ma prezenta, ma numesc Cosmin am 27 de ani si sunt din Baia Mare. De mult imi doresc un acvariu si printr-un gest de nebunie spontana am achizitionat unul de la zoocenter, un acvariu"Aquael LEDDY 60" dotat cu de toate. Dupa achizitie, am inceput sa ma documentez (noroc ca nu am cumparat pestii). Am inceput prin amenajarea lui, ce mi-a trecut prin cap (nu sunt mare artist si nici nu prea am imaginatie, dar am vazut ceva potential in forma ce am dat-o substratului. Pt substrat am folosit pietris de diferite marimi. Am dorit un acvariu plantat, nu am vrut plastic. Prin urmare am achizionat si 2 plante pe care le-am pus de la inceput. Am pus apa in acvariu duminica (25.07.21). Si de atunci filtrul si incalzitorul functioneaza non-stop, lumina de dimineata de la 10 pana la seara in jurul orei 22. Cu exceptia a 2 zile cat sunt la munca si sunt plecat din oras. Pentru asta o sa achizitionez un perogramator de priza pentru a functiona si cat timp sunt plecat. De ieri, 30.07. am inceput sa pun mancare de pesti in acvariu pentru accelerarea ciclarii si azi am testat apa pentru a vedea ce valori se regasesc in aceasta cu testerele 6 in 1 de la Tetra. Ce imi pare iesit din comun sunt valorile no2 si no3, acestea fiind aproape de 0. Prin acest lucru inteleg ca ciclarea nu a inceput? Ca si varietate de pestii, inca nu m-am decis. Doream niste pesti Tetra Glow, dar sunt prea mari pentru acvariul meu. Probabil o sa achizionez 2 sanitari, cativa neoni si guppy. Din ce m-am documentat, as putea pune cam maxim 12 pesti in acest acvariu. Acum, legat de ciclare ce pot face? Sa iau sanitarii pentru a grabii si mai tare ciclarea? Mai citisem ca 2 melci ar ajuta mult. Oricat mi-as dorii de mult sa populez acvariul nu doresc sa omor nicio vietate, prin urmare vreau sa astept. Si nu doresc nici adaugarea de bacterii din comert. Atasat o poza cu acvariul si cu rezultatele testelor de apa.
|