[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DragusPetru
Forum Index » Profile for DragusPetru » Messages posted by DragusPetru
Limita minima la înc?lzitor este exact sub plasticul negru unde începe sticla, scrie cu alb. Termometru nu am luat, credeam ca este destul de exact înc?lzitorul ?i îmi tine temperatura constant la 26

Ma lovesc de o alta problema, coloniile de bacterii s-au înmul?it ?i mai mult, chiar dac? am schimbat apa cum mi-au spus colegii mai sus iar pe sticla acvariului s-a depus ceva murd?rie. O pot curat??
Apa înc? este destul de tulbure dar b?nuiesc ca e vina filtrului, ast?zi mi-am comandat un jbl cristal profi e702 pentru ca l-am g?sit la reducere (400lei) iar in Animax este 600.
Jbl e902 este silen?ios? Prostia ce o am eu acum vibreaz? destul de r?u ?i pe lâng? faptul ca ar putea fi un stres pentru Pe?ti (când îl opresc sunt mai activi), este ?i destul de deranjant noaptea. A?a ca dac? tot iau ceva mai scump sa fie m?car silen?ios
Ma gândesc ca am f?cut o gre?eal? enorma ca m-am gr?bit ?i as vrea sa fac lucrurile bine. Cred ca voi dona cei doi pe?ti?ori sau ii voi duce la pet-shop. As vrea sa iau un filtru extern bun, o lampa (momentan iluminez cu o improviza?ie) ?i sa refac substratul pentru ca momentan am doar pietri?. Deci practic as vrea sa îl refac complet inclusiv ciclare. Ast?zi am observat ca geamul acvariului este murdar pe interior ?i defapt apa este foarte limpede. Am curat cu un burete de Buc?t?rie nou dar nu s-a cur??at de tot.

Îmi pute?i recomanda un filtru extern pana in 500lei? Am v?zut ceva la hornbach https://www.hornbach.ro/shop/Filtru-exterior-acvariu-JBL-CristalProfi-e702-greenline/6387048/produs.html dar nu ?tiu cât de bun este
Revin cu un update.
Ieri dup? ce am schimbat cam 15litri de apa ?i am scos gazonul la recomand?rile cuiva, la câteva ore pe?tii au început sa înoate iar ?i ast?zi apa este pu?in mai limpede.
Singura chestie este ca ast?zi m-am trezit cu acvariul plin de o chestia alb? (seam?n? cu pânza), in special pe plante. Am în?eles ca ar fi colonii de bacterii, ave?i idee cam in cât timp dispare?

Am 2 litri de apa l?sat? in sticla de ieri diminea?a f?r? dop, doar ca am ad?ugat in ea 4 pic?turi de acquatan la recomandare vânz?torului din pet-shop. O pot pune a?a?
Am preg?tit apa pentru ca ?tiam ca trebuie sa schimb o parte din ea.

Înc? o întrebare, acele fire de gazon puse in acvariu mai aveau ceva p?mânt pe r?d?cini, sa le scot sau pot r?mâne?

Multumesc tuturor!
Salutare, Sunt încep?tor ?i ma lovesc de o problema grav? cred eu.

Am un acvariu de 54litri cu filtru, înc?lzitor, câteva ornamente ?i doi peste (unul sanitar).

Dup? ce l-am amenajat, am culcat acvariul 4 zile apoi am adus cei 2 pesti ieri. Ast?zi diminea?a când m-am trezit am g?sit apa destul de tulbure iar un peste sta doar într-un col? de acvariu. ?ti?i ce ar putea fi?

Precizez ca aseara am f?cut gre?eal? sa adaug câteva fire de gazon aduse din curte ?i pe filtru era o chestii alb? lipita

Mai jos am pus o poza

?i a?a arat? înainte

Forum Index » Profile for DragusPetru » Messages posted by DragusPetru
Go to: