[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: budy
Forum Index » Profile for budy » Messages posted by budy
koala wrote:Ordinea de montare a cartuselor este urmatoarea: coloana de apa -> filtru bumbac -> filtru carbune -> filtru ceramic -> acvariu.
Sterasylu' este o marca de "ceramic"... deci, orice cartus ceramic o sa elimine sulfatul de aluminiu din apa.

Multumesc
Da ok
koala wrote:
Liv wrote:Filtrele simple fara osmoza si remineralizare (adica cu 3 cartuse - sedimente, carbune si ceramic) modifica cumva pH, GH si KH?

Budy a facut niste analize la apa cu JBL Proscan si rezultatele sint prin balarii - am mai citit si pe la altii ca Proscan sint la fel de bune ca betele 6in1.

NU... nu se modifica parametrii apei.

Ca filtru ceramic am comandat asta este ok .
https://filtru-de-apa-bucatarie.compari.ro/alfakal/cartus-filtru-apa-ceramic-10-p402933507/
Setul care l-am cumparat nu avea ceramic.
https://www.eurowarehouse.ro/sanitare/accesorii-sanitare-ro/filtre-apa/filttru-apa-triplu-10-toli-3-4-ff-carbune-bumbac-sita/
Am gresit la montaj trebuie cel din centru carbon si ultimul ceramic ? Ca in poza de pe forum?
Da o sa-mi fac timp sa deschid topicul.
Deci am stins proiectoarele e clar nu sant de firma sper sa tina .ma refer proiectoare .Am lasat neoanele 2x 54 w 865 6 ore.
Ca substrat am pietris 2-4 mm,nu am substrat fertil
Daca dai cu degetul pe frunza se ia .Soarele nu bate da ca incepatarul am tinut lumina mai mult aprinsa ca ma tot uitam si dupa ora 21 .Da si i-am dat drumul pe 8-martie 2020,ciclare mema
Da acum a aparut si pe plante ,am scos un neon deci am lasat proiectoarele ,6600 lumeni(3400 lumeni 6500K si 3200 lumeni 3000K) si 2 neoane 54w 865 dupa calcule ar fi pe acolo ,cu proiectoare led se vede altfel fata de neon .Am lasat pe 2 ore sa vedem ce se intampla .
Sa fac si un schimb de apa ,merge la picatura dupa calculele mele sa schimbat cam 40% ,nu a venit inca picuratorul gardena.
Mai pun Fertilizant micronutrienti MasterLine I si II 10ml si 10 ml pe zi si MasterLine Carbo 5 ml pe zi.
Mancare m-ai putina ca molly a inceput sa haleasca la ea.
Le scot sau proframul mai scurt de lumina.
Acum
budy wrote:
Liv wrote:Prefer sa iti raspund aici ca sa ramina raspunsul si pentru altii.

GDA la nivelul solului indica ca ai iluminat suficient (momentan - pina se termina ciclarea).

In dreapta ai Egeria - planta foarte usoara care traieste in aproape orice conditii de iluminat si fertilizare. Linga ea tot in dreapta ai Hygrophila difformis - tot planta usoara. Ambele pot sa devina invazive daca au conditii foarte bune - si la tine au. Sa stai cu foarfeca pe linga ele cind devin prea mari.
In centru ai Cabomba Aquatica. Nu e chiar planta usoara desi e considerata asa, dar in coditii bune spre foarte bune isi schimba culoarea din verde in portocaliu in zonele cu iluminat intens (spre suprafata - mai ales - poate sa devina aproape rosie). Din moment ce isi schimba culoarea din verde spre portocaliu ai conditii bune spre foarte bune pentru ea.

Nu reusesc sa imi dau seama ce e planta din stinga.

Pune te rog aici o poza de ansamblu cu acvariul (vedere din fata cu lumina din camera stinsa, fara blitz) si una centrata pe planta din stinga - tin minte ca e tot o planta usoara , dar nu reusesc sa o localizez.

Adica momentan nu mari lumina - toate plantele par ca se dezvolta bine. Chiar ar trebui sa reduci iluminatul ca sa tii sub control GDA pina reusesc sa iti trimit citiva ancistrus.

Da am mai pus proiectoare ,nu stiu daca este bine dar acum ,lumina suficienta.
Liv wrote:Prefer sa iti raspund aici ca sa ramina raspunsul si pentru altii.

GDA la nivelul solului indica ca ai iluminat suficient (momentan - pina se termina ciclarea).

In dreapta ai Egeria - planta foarte usoara care traieste in aproape orice conditii de iluminat si fertilizare. Linga ea tot in dreapta ai Hygrophila difformis - tot planta usoara. Ambele pot sa devina invazive daca au conditii foarte bune - si la tine au. Sa stai cu foarfeca pe linga ele cind devin prea mari.
In centru ai Cabomba Aquatica. Nu e chiar planta usoara desi e considerata asa, dar in coditii bune spre foarte bune isi schimba culoarea din verde in portocaliu in zonele cu iluminat intens (spre suprafata - mai ales - poate sa devina aproape rosie). Din moment ce isi schimba culoarea din verde spre portocaliu ai conditii bune spre foarte bune pentru ea.

Nu reusesc sa imi dau seama ce e planta din stinga.

Pune te rog aici o poza de ansamblu cu acvariul (vedere din fata cu lumina din camera stinsa, fara blitz) si una centrata pe planta din stinga - tin minte ca e tot o planta usoara , dar nu reusesc sa o localizez.

Adica momentan nu mari lumina - toate plantele par ca se dezvolta bine. Chiar ar trebui sa reduci iluminatul ca sa tii sub control GDA pina reusesc sa iti trimit citiva ancistrus.

Da am mai pus proiectoare ,nu stiu daca este bine dar acum ,lumina suficienta.
Liv wrote:Pare GDA - Green Dust Algae. Un singur ancistrus te scapa rapid de ele. Iar daca iei 3-4 bucati o sa se "ocupe" de stersul geamurilor pe interiorul acvariului mult mai bine decit poti sa o faci tu.

Am inteles ca cresc foarte mari
Am rezolvat cu filtrele ,trebuie sa il primesc pe cel de ceramica ,sper sa il trimita cartusul,am si niste alge .Am inteles ca unele sant ok.va atasez o poza.
Multumesc
Am inteles ca evacuarea la filtru sa fie pozitionata pe suprafata apei .
E ok asa?
E ok trebuie sa mai pun filtru bumbac si ceramica.
Liv wrote:Daca tii neaparat poti sa dai o gaura in sticla pt. sistemul de scurgere. Ce ne arata budy e exact pt. evitarea gauririi sticlei.

Cel mai sigur este cu gaurirea acvariului dar sincer nu m-am incumetat mai ales pe vremurile astea.
Nu am mai gaurit sticla ,si nu am vrut sa ma risc.
Referitor la bronz daca zici ca este ok ,eu am avut PPR si de aceea l-am folosit.

MihaiF wrote:Interesant , dar cum ramane cu partea estetica ? Adica din punctul meu de vedere armonia bazinului cu spatiul/ camera unde se afla e esentiala. Apoi bazinele Juwel ( parerea mea, poate sunt subiectiv ) sunt foarte frumoase, daca tevile alea raman asa la vedere pe linia asta se pierde tot .
Rezultatul final va fi ca si in poza ?
Intreb toate acestea pentru ca si eu visam la asa ceva - dar nu stiu ce implica .

Da ai dreptate ,acvariul asa l-am cumparat cu capacul modificat ,momentan nu-mi bat capul cu extetic il am intrun birou improvizat.

Cand o sa il mut ,cand nu stiu ca asa arata casa acum si cu vremurile astea cine stie cand o sa fie gata
Multumesc mai trebuie sa pun un filtru ,filtru-sedimente-5-microni.
Testul la apa ,am inteles ca nu sant de incredere dar acum am 24 buc.

Forum Index » Profile for budy » Messages posted by budy
Go to: