[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: synergy
Forum Index » Profile for synergy » Messages posted by synergy
Multumesc mult pentru sfaturi. Am vorbit la Aquadec si o sa dau comanda la ei. Iar cel de la Hornbach o sa-l returnez saptamana asta. De acum o sa intreb de doua ori inainte de a mai achizitiona ceva, cu riscul de a pune intrebari stupide.
Eu prin filtru DYI intelegeam ceva de genul asta:

Am gasit un acvariu cu sticla Ultra Clara de 8 mm, 80x35x45 cm (126 litrii):
https://www.nevertebrate.ro/acvariu-sticla-ultra-clara-126-l-80x35x45-cm-31996

Pretul e de 5 ori si jumatate mai mare la aproape aceleasi dimensiuni (911 lei fata de 165 lei cel de 6 mm). Chiar nu stiu ce sa fac, daca merita banii in plus... pentru 5 centimetrii inaltime si 2 mm grosimea sticlei. Ce ma sfatuiti? Daca pun doua intaritoare longitudinale de 3 cm din sticla de 8 mm grosime, sigur nu mai face burta. Nu stiu daca trebuie sa pun intaritoare si pe fundul acvariului. Ajuta la ceva?

Toate calculatoarele online, dau grosimea sticlei de 6 mm la un factor de siguranta de 3.8

Rog sa ma ajutati cu un sfat ca sa pot lua o decizie. Momentan acvariul nou e inca in cutie. Nu l-am probat pentru ca vreau sa-l dau retur si nu vreau sa am discutii ca e zgariat, lovit, folosit etc.
Dau retur, dar ce sa iau si de unde? Nu vreau sa fac rabat de calitate, dar nici nu as vrea sa pl?tesc "firma". Ceva de 10mm cu intarituri, sticla ultra-clara...
Am cumparat de la Hornbach acvariu Marina 80 x 35 x 40 cm
https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-sticla-80-x-35-x-40-cm/3477392/produs.html

Am realizat acasa ca are sticla de doar 6 mm fara intarituri si sincer imi e frica sa nu se sparga. Nu am curajul sa pun apa in el. Am mai avut un acvariu in adolescenta care s-a spart si sincer imi e cam frica.
Ce imi recomandati sa-i pun intarituri? (daca da, de care si unde). Sau sa-l returnez si sa caut altceva? Ce acvariu imi recomandati ca incepator, care sa fie safe 100% (maxim 150 litrii, ca am deja filtru luat).

Multumesc!
Salut,

Numele meu este Adrian sunt din Bucuresti si am 42 de ani. Am avut un acvariu in adolescenta (undeva la 50 de litrii) pe vremea cand locuiam cu parintii si acum dupa 25 de ani de pauza, am decis sa ma apuc iar de acvaristica. De data asta vreau ceva mai "profi", avand in vedere ca sunt la casa mea si pot sa aleg o dimensiune mai mare a acvariului. Cum m-am hotarat? Din intamplare am vazut pe youtube cateva filmulete cu acvarii amenajate cu peisaje (aquascaping) si am zis ca vreu si eu un tablou natural in miniatura. Sa vedem ce o sa iasa...
De o luna de zile am inceput sa citesc cam tot ce se poate in materie de "ghiduri pentru incepatori in acvaristica moderna". Am realizat ca un proiect serios necesita investitii uriase, bani pe care nu ii am si pe care nu sunt dispus sa-i aloc acestui hobby (sincer nici nu stiu daca si cat ma va tine). Dar nici nu vreau sa renunt la visul de a avea un peisaj de poveste. Deci va trebui sa gasesc o cale de mijloc, sa fac compromisuri, sa gasesc solutii. Si sigur o sa am nevoie de ajutorul vostru!

Primele achizitii au fost facute ieri de la Hornbach si au constat in:
1. Tanc acvariu Marina 80x35x40 (nu stiu daca sa-l pastrez sau o sa-l returnez, avand in vedere ca nu am fost atent la grosimea sticlei de doar 6mm)
2. Suport burete acvariu 80x35
3. Filtru exterior acvariu JBL CristalProfi e1502 greenline
4. Incalzitor acvariu EHEIM Jäger 150 W
5. Substrat JBL AquaBasis plus 5 litrii - 4 pungi
6. Substrat pentru acvariu, JBL Manado 25 litrii - 1 punga
7. Decoratiune acvariu piatra Calari Rock medie - 3 bucati
8. Decoratiune acvariu radacina Finger, mica - 3 bucati
9. Ceva plante de front-end, nu cunosc denumirile - 5 bucati

In plan pentru a achizitiona:
1. Stand acvariu
2. Capac + lumina
3. Sistem CO2 din bucati