[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CrazyAngel
Forum Index » Profile for CrazyAngel » Messages posted by CrazyAngel
.@um02122 . e putin greu sa scot ciorapu, dar nu-i bai
@robygy. se toarna apa invers si iese mizeria.

urmeaza poze noi
Superb
Salutare,

Dupa un an cu acvariu marin “Marinus” de 60 de litrii, am inceput sa fac upgrade la aproape 450 litri display, si se va numi “Oceanus”. .

Am inceput cu un acvariu de 1500x600x500(h) si sump 130x50x45(h). Stand profil fier 40x30x3(G), vopsit cu Hammerite.

Pe 14 Octombrie, am dat drumu.

Echipamente:
- Protein skimmer TMC DC1500
- 2x pompe de valuri Jebao RW8
- Pompa de recirculare Jebao DC6000
- Matrix (cred vreo 20 litri)
- Pietre uscate cam 25-30 kg
- Incalzitor
- Nisip uscat 30 kg (display)
- Nisip viu ciclat instant 18kg (refugiu)

Saptamana viitoare vine o lampa AI HD26, si mai tarziu iau inca 2 bucati.

Orice sfat, este binevenit.

PS: video mai tarziu
um02122 wrote:
Humbert wrote:ce coral dip folosesti/ recomanzi? am vazut ca ce folosesc americanii nu se gaseste in europa.

Oricum, un dip trebuie urmat de carantina, intrucat algele si ouale nu sunt afectate de dip, dupa cum nici urmele de tesut de Aiptasia nu pot fi indepartate cu dip, ci doar exemplarele adult.

cat ar trebui sa stea in carantina corali?

- PolypLab Coral Primer Shot e bun acest coral dip?

ce ma enervez ca in Bucuresti, nu au asa ceva copepozii de vanzare...

arata super acvariu. ;)
superb...
eu am bat telescopic GoPro din plastic si are in jur de 30-40cm... deci e posibil sa gasesc unu mai lung...

mai e si o varianta, telescopic de selfie-telefon din plastic
@dan_florin: te rog, ai putea sa mi dai un exemplu ce fel de vegetale sa i dau? am dat mancare pe baza de alge, tot nu se atinge, mananca ce e pe pietre/sticla/etc "alge", in afara de artemia

cand ii am adus pe Zebrasoma, avea o pata alba in spatele ochiilor, ii am facut tratament de imunitate cu Herbtana, treptat ii a trecut pata.

in legatura cu lampa: e o lampa de la Ikea cu lumina calda (nu pot folosi lampa originala ca nu incape, si e prea multa putere 34W, poate sa "prajeasca" macro-algele, sa fac ciorba de legume )

in legatura cu incalzitor: cand sunt plecat in concediu (il rog pe vecinu meu sa vina in fiecare zi dimineata, sa verifice, sa dea mancare si sa puna solutii), e din cauza lu Ecsenius, nu mananca boabe, fulgi... doar mananca mancare congelata(artemia). asa a fost invatat de la pet-shop, ceilalti mananca de rupe.

hai ca mai studiez unde naiba pun incalzitoru..... (m-ai facut grijii )

am ATO facut de mine
Va salut,

nu e 2X... si e un singur bec de 34W, e compatibila doar cu Dennerle

exemplu: https://www.nevertebrate.ro/Lampa-de-schimb-Dennerle-Nano-Marinus-BlueWhite-2-2-36W

2:2 e 2 de albastru si 2 alb rece (adica coloana/"teava")
exista si 1:3 adica 1 albastru si 3 alb rece

in legatura cu refugiu: da, am crestere, si am mai aruncat. e pentru reducerea nitratilor si fosfati de aceea nu folosesc reactoare ( doar tre sa ai timp si rabdare ca sa fie "matura")

Acvariu are tot timpu nitrati aproape sub 2,

in legatura cu incalzitor: eu sunt intotdeauna atent cand fac schimb de apa, scot din priza (marea majoritatea fac schimb de apa in sump).

adevaru e ca eu sunt cam nitel inconstient cu Zebrasoma, de aceea fac acvariu mare. (l-am luat prea devreme).

casa lu Ecsenius bicolor

image

refugiu

image

cred ca se pregateste de noua cochilie

image

Va salut,

@crialex: Multumesc, despre zebrasoma, e pui. se inteleg foarte bine cu ceilalti, la toamna am un proiect, bazin de 200 litri (daca reusesc financiar s-ar putea sa construiesc 350-450 litri)

@um02122: Multumesc. Ecsenius bicolor nu se ascunde de Zebrasoma, casa lu ecsenius e stanga spate sus intr-o teava de la pompa interna dezafectata, in legatura cu incalzitor... hmmm... greu, sa pun in refugiu? ca la prima camera nu prea incape.
in refugiu contine 2 tipuri de macro-alge habar n-am cum se numesc), nisip fin, si pietre

update la echipamente: protein skimmer AquaMedic Evo 1000,
si lampa AI Prime HD.
am renuntat la saci cu carbuni activi si Purigen.

pret 200 lei + transport curier

are vechime 6 luni de functionare

image

image

image
@Gabi si @Aerosv, multumesc

Update 1 Aprilie 2017

Album: http://imgur.com/a/jpcqe

Youtube: https://youtu.be/9xO8uUPFSg0

Multumesc Sebastian pt setarii

@ rubenbristian > deoarece coralii prefera culoarea alb dar nu exagerat, pentru hidratare si crestere

din pacate nu am par-metru sa masor valorii
uite aip

valori maxime sunt in jur de 55-65%
acesta e al meu....

Sebastian ai putea sa mi trimiti pe mail meu setarea ideala

silviusilion@yahoo.com
foarte frumos. bafta in continuare
deci cazare? hotel sau camping?

zona anume?

Forum Index » Profile for CrazyAngel » Messages posted by CrazyAngel
Go to: