| Message |
|
|
Multumesc Claudiu pentru melcii asasini  o duc foarte bine!
|
 |
|
|
um02122 wrote:Te rog sa ma ierti ca nu iti spun cat de bune arata acvariul tau, dar sunt ros de invidie ca ai un acvariu mare si eu nu. Si de indignare ca il tii chel de corali.
Adevarul e ca e greu sa apreciezi din poze(le tale) cat de fain e. Acest acvariu poate fi savurat doar live sau daca rogi pe cineva care se pricepe sa te ajute cu cateva poze.
Confirm partea cu live-ul  arata super fain si este imens 
|
 |
|
|
arata foarte ... natural  imi place ! 
|
 |
|
|
gaby88 wrote:Ma numesc Gabi,sunt din Bucuresti si am 28 de ani,sunt nou pe forum si as dori cateva sfaturi despre viitorul proiect.
Salut si bine ai venit!
Ca sa primesti sfaturi trebuie sa oferi cat mai multe detalii despre viitorul tau proiect
|
 |
|
|
Happyfish1 wrote:Salut ,vreau sa aud o parere despre cum am ales acvariu si tot ce are in el. Avand in vedere ca sunt incepator .
Cred ca toate informatiile le gasesti in articolele existente aici http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page . Daca cauti ceva anume sau vreo informatie te incurajez sa folosesti butonul Search  sigur s-a discutat de multe ori pe ce te intereseaza.
|
 |
|
|
 and Keep
|
 |
|
|
Salutare si bine ai venit!
|
 |
|
|
koala wrote:- La o inaltime de 50 cm, eu l-as face cu geam de 10 mm. Ca sa dorm linistit... oricum e putin geam acolo, deci diferenta aia de pret nu va fi colosala. Nu vei avea nevoie de intarituri superioare.
- Ca latime, sa stii ca mie mi se pare cam ingust... o sa te limiteze la amenajare. Incearca sa-l faci de 45 cm, ai sa vezi ca merita efortul. 
Multam din nou "batrane"  . nu ma intelege gresit, a mea ma limiteaza la dimensiuni ... o sa merg pe recomandare cu geam de 10 si latine de 45. La aceiasi problema ma gandeam si eu.
|
 |
|
|
trasalica wrote:Ce experienta ai in acvaristica?
pai merg pe principiul din semnatura ta  . sunt la inceput oarecum insa nici chiar la stadiul de experimente
|
 |
|
|
PS: pe http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium imi iese un volum de 170 l ceea ce e super pt mine. Sticla o sa fie probabil de 8 mm ultra clara.
Legat de sticla ... si de acvariu la comanda ... daca aveti si ceva recomandari legate de vreo firma anume, sunt binevenite
|
 |
|
|
|
Salutare,
Ma gandesc sa-mi fac un acvariu la comanda pe urmatoarele dimensiuni: L85 / l 40 / h50 ( acum am unul de 60/30/30 )
Vreau o parere legata de dimensiuni, cam atat imi permite spatiul desi as putea forta o latime de 45 insa cred ca o sa iasa prea mult din decor si nu as vrea sa fie deranjant.
E ok ca si dimensiuni? Imi puteti spune din experienta +/- legat de latime si inaltime? daca e ok sau nu ... o sa fie tot un acvariu plantat ...
Multumesc!
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Salutare, in ciuda faptului ca nu am avut deloc timp de acvariu în ultimele saptamani, ma lupt cu o r?ceal? de cel pu?in o s?pt?mân?, am z?cut la pat vreo doua zile asa ca inafara de fertilizare nu a v?zut nimic bazinul.
Dar în acest timp Cuba ?i-a dat drumul, chiar ieri am ?i tuns-o. Am marit treptat doza de ferropol ?i am ajuns la 3ml pe zi. Am v?zut ?i o perlare mai accentuata în partea din fata unde lampa merge cu cele 2 neoane. Spre deosebire de partea din fata, cea din spate care merge doar pe un neon, o duce destul de r?u. Rotala ?i celelalte stern-uri parca se chinuie. Încerc sa m?resc doza pu?in sau poate o fi de la lumina?
Cuba ... de cand caut si eu ... dar in Brasovul asta nu gasesti nimic
|
 |
|
|
Salutare,
In sfarsit am un acvariu ciclat si ma intereseaza sa achizitionez dupa cum spune si subiectul acesti pesti.
Apistograma - 2 bucati ( pereche )
Microrasbora - 6 bucati
Ramirezi - 2 bucati ( pereche )
Danio - 3-6 bucati
Ar fi perfect daca se gaseste cineva din zona Brasov sa-i pot ridica personal dar nu cred ca e o problema si in alte orase din tara.
Astept suportul comunitatii
Zi faina tuturor!
|
 |
|
|
Buna idee. O sa-mi iau led cu tot cu instalatie...maine, plimbare 
|
 |
|
|
|
Mersi de sfat, m-am uita... problema mea este ca cel mai mic ca si dimensiune este de 60cm.. mie cred ca-mi trebuie de 45cm( asta e lungimea neonului cu tot cu papuci)
|
 |
|
|
|
Salutare.
Mi-am luat un recent un filtru extern si a trebuie sa adaptez capacul acvariului (60l) pt in/out, problema este ca s-a dus neonul meu de 15W. Daca tot s-a dus saracul, ma gandeam sa trec pe un led insa ma bate rau partea electrica..am gasit niste chinezarii pe net in sa-mi vine sa comand de pe aliexpres etc.
am nevoie va rog din partea voastra de o sugestie la un tub led care sa se potriveasca dimensiunii si as vrea daca sa poate sa fie mai puternica decat kktelu asta de neon( o sa am un acavariu plantat ). Incerc sa pun si o poza cu informatiile de pe neon.
Astept sugesti.
Multam??
|
 |
|
|
alin.calu wrote:In Brasov? 
Si eu sunt interesat  pot sa impart cu Alin, nu e problema 
|
 |
|
|
Tonisoru wrote:Am transmis colegului Victor Z. o schita (atasata) cu plantele necesare pentru acvariu, daca mai are cineva vreo completare, este binevenita.
Multumesc frumos.
Salutare,
Acum depinde de forma care o are Mopani ... poate un Anubis prins pe ei ... mie personal mi-am placea 
|
 |
|
|
alin&nicoleta wrote:Da, profilul de FB este Alin si Nicoleta Calu. In poza de profil apare si Emma-Olimpia (domnisoara noastra). Nu e nevoie sa scrii la plural. 99.9% din timpul cat sunt pe forum, sunt Alin. Iar pe FB sta mai mult sotia. Am incercat la un moment dat sa schimb userul pe forum dar nu mi-a iesit si m-am lasat pagubas.
On topic: am o sursa pentru leduri care cu siguranta va face fata. Dar am sperat ca poate rezolv problema doar cu incarcatorul de 12V. Plus ca sursa aia e mare a naibii, cat o agenda...
Legat de protectia ledurilor, inca ma gandesc cum sa fac...n-am nici o idee. 
Greu cu electricitatea daca ai terminat auto ( same here  )  ) . Ca sa schimbi userul iti recomand sa iei legatura cu Mr. koala si se rezolva.
|
 |
|
|
alin&nicoleta wrote:Greseala mea!!!!
Am avut o discutie cu un prieten despre un incarcator de telefon de 5V si am ramas setat pe ala...
Pana la urma, incarcatorul meu are 12 V si 1.0A la Output. Ledurile sunt de 12V toate, inclusiv cele colorate.
@Liv, as putea spune ca sunt multe chestii la noi ce se incadreaza la categoria ecvestru...Daca te referi la cluburi sau centre de calarie, sunt in jurul Brasovul destule, pe drumul spre Poiana Brasov, la Sambata de Jos, etc.
Inclusiv familia mea face parte din categoria ecvestru...daca e sa ne luam dupa numele de familie...CALU
As mai adauga eu cateva  pe care le recomand: Rasnov ( 2 centre ), Cismasu, Albota, etc - un search pe google iti suplimenteaza cautarea. La Rasnov am fost in urma cu ~2 luni si ca pret am dat 180 RON pt 30 min - 2 persoane. cam toate sunt ok .
PS: scuze ca sunt offtopic.
|
 |
|
|