[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mada C
Forum Index » Profile for Mada C » Messages posted by Mada C
Plasticul acela este temporar, sa aibe unde sa se ascunda crevetii
Am facut poza dupa ce am bagat plantele in acvariu
Multumesc, sper sa nu am fatalitati in urmatoarele zile
Salut!

Ma numesc Madalin, Ieri am dat fuga la petshop si am cumparat 10 creveti amano nu m-am putut abtine

Acvariul este unul de 12 l, ulterior a gazduit un beta, care era batran deci este ciclat un filtru minuscul de 200l/h pe care l-am infundat cu niste burete sa-i scada debitul o lampa aquael de 5 w cred substrat negru inert chimic 2 cripto si cateva plante de suprafata.
Cum ziceam ieri m-am entuziasmat prea tare si am cumparat 10 creveti amano.
Cand am ajuns acasa in timp ce ii aclimatizam am observat ca unul din ei are ouo astazi cand am venit de la servici, binenteles mi-am lipit fata de acvariu, am urmarit fiecare crevete in parte sa vad ce mai face gravida, dar aparent gravida nu mai era..... in timp ce ma uitam prin acvariu pe la suprafata apei vad ca niste larve de tantari dar in miniatura de avia ii vezi..... panica, panica,panica! M-am dus la petshop si am lua 2 plante (acele Cryptocoryne) in gandirea sa se ascunda larvele sa nu le manance crevetii si niste mancare de creveti da radeti....
Pana sa bag plantele m-am mai uitat in acvariu sa vad cum mananca satra mea de creveti si am observat intr-un colt al acvariului o larva de 4-5 mm pare sa fie ca de libelula..... pam pam pam.... am scoso din acvariu. cum i de unde... nu stiu...
Teste de apa nu mai am ca nu le-am mai gasit dupa mutare, dar maine dupa servici ma duc sa cumpar si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa mai cumpar pentru ca sunt incepator aproape de zero la capitolul creveti dar imi plac si vreau!

As avea vre-o sansa sa-mi traiasca larvele de creveti? scurt cat m-am documentata am vazut acolo termeni salimetru, apa sarata plancton ca rana sau alge. greu domle greu, dar mi-ar placea sa ii salvez.
Salut dragi pasionati de acvaristica, si bine v-am gasit in primul rand!

Ma numesc Madalin am 29 de ani originar din Cernavoda jud. Constanta si stabilit in Germania.
Povestea mea cu acvaristica incepe acum 17-18 ani cand eram copil iar intr-o noapte tata a venit acasa cu un acvariu de 40 de litri niste plante de plastic, o pompa de aer cu burete (filtru) si o sumedenie de guppy molly xipho plati si 2-3 corry, bucuria incepuse..
M-a prins microbul imediat, fiind oricum fascinat de natura flora fauna mai tot ce misca si se taraste....
Acvaristica constanta m-a tinut cam 4 ani, pana la liceu...... ulterior nu am mai avut timp de acvariu... eram foarte preocupat cu pubertatea Ajuns la facultate in Bucuresti m-am reapucat pentru ca stateam singur in camera de camin si simteam nevoia de o extraocupatie. M-am documentat despre ce inseamna acvaristica, pentru ca stiam ca a evoluat.Am luat un acvariu de 80 de litri un filtu intern niste substrat 3-4 buruieni niste bacterii si i-am dat drumu la ciclat., dupa am bagat o mana de rasbora si neoni.... cam asta a fost acvariu pentru alti 3 ani, apoi licenta chestii nu am mai avut timp.
Dupa facultate, fiind angajat si destul timp liber am zis asta e!!!!!! acum imi permit un ACVARIU acvariu jewel 240 L (stas, tip vagon) substrat fertil plante 2 filtre externe sunsun hw 304b o lampa aquael am avut ciclide americane aequidens pulcher neon electric.Acvariu pe care am fost nevoit sa il golesc si sa-l pun la pastrat odata cu plecarea din tara.
Pe meleaguri straine m.am acomodat mai bine cumparand un acvariu de 12 litri un mic filtru intern 2 plante substrat o lampa mica de 5 w cred aquael si un beta albastru (laur) care era destul de maricel si nu a mai trait decat 8 luni, nu am golit acvariul ca nu vroiam sa il ciclez iar, a stat cu apa si filtu mergand timp de 4 luni si odata cu mutarea la casa noua dupa ce am terminat cu toate a intervenit plictiseala........ Am dat o fuga la petshopul local si am cumparat 10 creveti amano, acum incep durerile, dar asta discutam la coltul incepatorului nu ?
`

Forum Index » Profile for Mada C » Messages posted by Mada C
Go to: