[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lordgogoasa
Forum Index » Profile for lordgogoasa » Messages posted by lordgogoasa
Cumpar pui de red terror. Orice dimensiune. Detalii pe pm
Multumesc.
danrogo2001 wrote:
lordgogoasa wrote:
danrogo2001 wrote:Ai pus sticla pe pozitie cu ajutorul menghinelor de colt si ai injectat siliconul printre ele sau ai pus silicon pe sticla si le-ai apropiat, starngandu-le apoi cu menghinele?

Am injectat siliconul dupa fixarea cu menghine. e cel mi bine asa dupa parerea mea. siliconul se distribuie uniform.

Si ce distanta ai lasat intre sticle?

fundul este dublu cu sticla de deasupra mai mica astfel incat lateralele acvariului sunt lipite pe un unghi de 90grade pe care il fac cele 2 laturii ale fundului. distanta aproximativ 2mm. Dupa unii cica e cam putin, eu zic ca e perfect
Cel mai important este siliconul..... dow corning... e genial..... nu credeam. am mai lipit acvarii dar asta ma impresionat si o sa il folosesc si pe viitor...

Am in plan un acvariu pentru altumi ... sper sa am si bani
koala wrote:Si, care-s planurile de viitor?
Ce pesti bagi acolo?

Inca nu stiu.... as vrea sa il fac un biotop cu radacini si pietre... ma incanta americanii....
sugestii?????
danrogo2001 wrote:Ai pus sticla pe pozitie cu ajutorul menghinelor de colt si ai injectat siliconul printre ele sau ai pus silicon pe sticla si le-ai apropiat, starngandu-le apoi cu menghinele?

Am injectat siliconul dupa fixarea cu menghine. e cel mi bine asa dupa parerea mea. siliconul se distribuie uniform.
Update.
Dupa trei saptamani de asteptari ... ieri am reusit sa fac prima proba la acvariu.... succes 100%

Urmeaza cosmetizarea exterioara si capacul... si backgroundul.
Intre timp am avut timp pentru un rastel de 4 acvarii de 100l initial gandite pentru alte specii...
intre timp am hotarat ca 3 vor fi cu discusi.

Nu ma pot hotara ce pesti sa fie in acvariul mare..... am 10 lemne deosebite ca marime si forma.... dar ma tem ca nu merg decat cu
americani......
Ce specii de americani merg in acvariu asta???
Ii pun.. intaritoare tip H duble dar... maine
Scuze pt calitatea pozelor dar sunt cu telefonul....
Si cateva poze... dupa cum vedeti am avut ajutoare....
Am lipit 3 laturi... maine o lipim si pe ultima.... pe urma urmeaza partea de creatie... background...
koala wrote:Sticla securizata? ... bine ca s-a spart inainte sa-l amenajezi si sa-l umpli cu apa.

PS: Cu backgroundul ce-ai hotarat?

Pai cu backgroundul nu am hotarat nimic pentru ca inca nu am hotarat ce locatari o sa fie....

cred ca o sa fie totusi homemade.. polistiren si ciment plus ceva culori speciale... mai e pana atunci....

Vineri lipesc acvariul mare. sumpul este gata... revin cu poze
Nu am mai scris nimic pentru ca am am avut un mic incident.

Cand in sfarsit eram gata cu toate pregatirile pentru lipirea acvariului, am inceput prin lipirea fundului dublu.
cand pregateam suprafetele si le degresam am observat ca una dintre gauri nu era perfect data.
Am zis sa o rectific cu carota de sticla( am mai dat gauri in sticla) dupa 2, 3 mm de perforare SURPRIZA>>>>>> Geamul a explodat.
Ce s-a intamplat.... geamurile pentru fundul acvariului au fost facut gresit si erau securizate..... Se pare ca nu stia nimeni nici cei de la firma...
Multumesc ca s-a intamplat asa si nu a explodat cand era plin

Am comandat alte geamuri... maine sper sa vina si sa ma apuc de lipit.... concluzia... aveti grija nu se stie niciodata
In sfarsit a venit sticla. Si siliconul 881.
Am tot ce trebuie pt lipit doar un singur lucru lipseste: menghina de colt. Aveti idee de unde se cumpara sau are cineva de vanzare?
Cumpar menghina de colt pentru lipit acvariu.
Multumesc mult pentru raspuns.

- beananimalu il fac in interior si am marit diametrul tevilor la 32. sper sa fie suficient
- standul il imbrac in 2 foi de pal de 18
- pt background.. e o discutie, ii stiu pe sarbi(sunt geniali) problema e de costuri... intradevar piatra o sa fie cam grea
o sa ma gandesc... o solutie ar fi polistirenul dar nu stiu cat de frumos o sa iasa...
- acvariul are cote finale 186/60/45 h. din 45 inaltimea se mai scate 1 cm fundul dublu iar intaritoarele de sus or sa fie cam la 3 cm de suprafata.. deci coloana utila apa 40 cm sunt sigur ca o sa fie suficient stical de 8

Intrebare personala. Cine e dispus sa imi arate live un acvariu de cichlidae?? Aduc vin!

Multumesc.
Update! 13.01.2016

Astazi am reusit sa termin standul.
Sper ca cele 10 picioare sa fie suficiente pentru greutatea acvariului.

Am reusit sa comand si sticla care sper sa fie gata cat mai repede.

*koala -sumpul o sa fie cu beanAnimal tevile ... diametrul de 20 (stiu ca am gresit dar deja am comandat sticla ) dar
am de gand sa folosesc o pompa mai mica de 5000l/h sper sa fie suficient
- ca mediu de filtrare o sa folosesc lava am gasit bucati mari la un pret bun.

Dupa mai multe discutii cu un constructor de acvarii am ales sticla de 8 pentru o inaltime a coloanei de apa de 40cm sper sa
nu fi facut o greseala . Am vazut la el un acvariu de 120/40/70 cm cu geam de 8 care merge de 5 ani.....

Atasez o poza cu piatra pe care o am si din care vreau sa fac fundalul pentru acvariu sa imi spuneti ce parere aveti.

Pentru cei care mai au acvarii sau au avut cichlidae nu stiu ce sa aleg ca si fauna... africani( de care ) sau americani. Astept pareri pro si contra

Multumesc
Buna seara. poveste a inceput acum 20 de ani cand am primit cadou primul acvariu din cornier lipit cu chit de geam
Dupa o perioada de gupy si xipho am primit 10 pesti gri cu dungi negre care pareau prietenosi si cum informatia era putina atunci au ajuns
la comun cu ceilalti pesti... dupa o perioada nu foarte lunga au ramas singuri....acvariu meu devenea pe zi ce trece neincapator.
Spectacolul oferit insa de ciclide care redecoreaza bazinul ma facut sa iubesc acesti pesti. am inteles insa ca spatiul e vital pt ei si cum nu imi place sa chinuii pesti nu
am evitat cichlidaele.... pana azi!

Noul setup 200x60x50h sticla de 10 fund dublu intarituri tip h.
Sump 100x40x40. ca medii de filtrare cred ca o sa aleg siporax si roca vulcanica
Decor piatra naturala sub forma de background si radacini.

Tin sa mentionez ca un rol hotarator in decizia de a face acest bazin il are topicul lui adi radu pt care vreau sa ii multumesc.
Acest proiect este foarte important pt mine si pt ca il realizez impreuna cu bunicul meu de 80 de ani caruia ii plac enorm acvariile.

Ziua 1 10.01.2016 Cadrul

Teava rectangulara 25x25x2mm.

Am reusit sa terminam cadrul dar nu am mai avut timp pt poze care urmeaza luni.

scuze pt calitatea pozelor.
Buna seara
Sunt Dragos din Bucuresti. 33 ani
Sunt pasionat de acvaristica de 25 de ani, dar din pacate nu am avut foarte mult timp sa ma ocup de acvarii.(sper sa se schimbe)
Am doua bazine plantate de 200l respectiv 250l si unu de 30 l cu creveti
Planuri... Acum construiesc un acvariu pt ciclide africane 200/60/50h si sper sa mai am energie si bani pentru un marin.

Buna seara.
Vreau sa lipesc un acvariu de 170/60/50(h) pentru ciclide . e primul acvariu de marimea asta pe care il fac.

Am si eu cateva intrebari. 1 cat sa fie rostul de silicon?
2 Cam cat silicon am nevoie?
3 La dimensiunea asta e suficient geam de 10 cu fund dublu de 8 si intaritaore H?
4 e nevoie ca toate foile de stical sa fie cantuite?

Multumesc mult!

Forum Index » Profile for lordgogoasa » Messages posted by lordgogoasa
Go to: