[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cosminnicolae
Forum Index » Profile for cosminnicolae » Messages posted by cosminnicolae
Pe langa multitudinea de intrebari pe care cred ca o sa o am odata cu timpul, as vrea sa va intreb ce plante imi recomandati? Stiu ca anubiasul este o planta usor de crescut, insa imi place si planta care acopera ca un gazon substratul, inca nu i-am retinut denumirea, poate ma ajuta un membru mai experimentat...
Iti multumesc frumos pentru rabdare si raspunsurile punctuale.
Cred ca am sa returnez la emag filtrul despre care am facut vorbire si-am sa-l inlocuiesc cu un e901, intrucat ma gandesc ca nu e bine sa ma situez la limita superioara a filtrului...
Deh, asa se intampla cand cumperi dupa specificatiile producatorului si nu te documentezi pe forumuri, am stat absolut linistit cand am vazut ca este pana la 200 litri, considerand ca eu in acvariu nu am mai mult de 150... Acum imi pare rau ca va trebui sa aman ciclarea pana la schimbarea filtrului... Va functiona totusi in acvariu un no-name de 600 l/h, conform etichetei, insa am mari dubii ca acesta este debitul corect...

In acvariu as dori sa am oarece plante nu foarte pretentioase si ceva pesti, predominanti ultimii, n-as pune foarte mare accent pe plante...
In regula, voi avea rabdare pana la Craciun, daca tot m-am apucat, cred ca e bine sa o fac cu simt de raspundere. ;)
Buna seara,
Sunt un incepator intr-ale acvaristicii, insa incerc sa citesc cat de mult de pe forum si sa aplic corect cele acumulate.
Sa prezint ce am inceput: Acvariu 800x400x500 (LxlxH), volum total 160 litri, sticla de 8, fara intarituri, la sugestia celui care l-a construit.
Stand similar Juwel Rio 125, marit, pentru dimensiunile acvariului meu.
Incalzitor Juwel 200w
Filtru JBL E701 Greenline
Hranitor automat Juwel
Capac cu Moonlight si 2 x T5 de 549 mm, 24w, daca nu ma insel (inca nu mi-au sosit neoanele, dar am comandat ceva cu 865 ca si lumina), respectiv doua ventilatoare.

Prima dintre intrebarile pe care le am este daca este suficient filtrul extern pentru acvariul prezentat, acesta fiind comandat de curand de la emag si, tot citind pe forumuri, vad ca as fi putut foarte bine folosi si E901, insa sunt curios daca sunt in regula cu prezentul.
Am o radacina de mangroove in acvariu, pe care am fiert-o vreo 3 ore, a colorat apa, apoi am pus-o in acvariu, inca pluteste, am reusit s-o agat de o piatra prezenta si ea in acvariu. La momentul acesta sunt in perioada ciclarii, de vreo 4 zile, am pus oarece mancare in interior, care este inca depusa pe substrat. Poate ma ajuta cineva si cu o opinie privitoare la perioada aceasta, pot incepe sa introduc dupa o saptamana ceva vietuitoare in acvariu? E tare plictisitor sa ma uit la el gol...
Astept opiniile voastre cu interes.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Si eu sunt interesat de cateva plante de la tine, daca esti dragut. Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for cosminnicolae » Messages posted by cosminnicolae
Go to: