Message |
|
Salut zgatiuta, avand in vedere ca totusi esti la inceput cu acvariu ti-as recomanda sa cumperi niste teste pentru apa ....eu am jbl 6 in 1 si cand s-a deciclat acvariu am intervenit.
Si parerea mea este tot in sesnsul ca ai dat muuulta mancare pestisorilor....Eu pe ai mei ii hranesc odata pe zi
Melcii cred ca i-ai luat de undeva, nu cred ca apar asa din senin....
Ape limpezi!!!
|
 |
|
Da @paradoxx , referitor la acele zgomote era vorba de amorsarea completa a filtrului...Am observat ca daca nu este complet in imersiune nu functioneaza...
O seara buna ....apropos am cumparat si doi melci pomaccea iar dupa 3-4 zile deja depusesera pe capac....
|
 |
|
Multumesc Eugen! Apa e neschimbata de o saptamana deci filtrul isi face treaba ....
Vreau sa pun niste java moss pe radacina pentru a o transforma usor , usor intr-un fel de bonsai...
La schimburile de apa doar o sa clatesc buretele sau si siporaxul?
O seara buna.
|
 |
|
Asa arata dupa ce i-am pus filtrul nou.
|
 |
|
Nu reusesc sa incarc poza....
|
 |
|
Buna dimineta , as vrea sa pun niste java moss pe radacina aceea mare ....necesita intretinere speciala sau nu?
Multumesc
|
 |
|
Am vazut in Bucuresti intr-un pet shop asa ceva dar nu i-am dat atentie eram in trecere....
O sa imi aduc aminte sigur unde l-am vazut si merg sa il vad...
Ma gandesc sa pun un betta in el.
|
 |
|
Ia-ti de 500, cel de 1000 nu are loc in acvariul tau??
Eu le-am v?zut pe ambele.
|
 |
|
La filtru extern trec anul viitor atunci cand voi trece la un acvariu mai mare....pana atunci trebuie sa invat .....
Multumesc pentru sfaturi!!!
|
 |
|
Am cumparat un Aquael turbo 500, turbo 1000 era extrem de mare pt acvariul meu.....am mutat siporaxul in el si am mai completat cu elementele filtrante ale filtrului.
Marea realizare este ca am scapat de celelalte aparate din acvariu, sper sa nu am probleme cu ciclarea, oricum urmaresc parametrii apei zilele urmatoare.
O zi buna in continuare sa aveti.
|
 |
|
Am inteles,  in perioada urmatoare iau un filtru aquael turbo 1000 si pun el siporaxul pe care il folosesc acum.
Multumesc!!
|
 |
|
Sara buna, din ce am citit pe aici sa inteleg ca daca as inlocui ambele filtre si pompa de aer cu un Resun 2500 ar fi ok?
As face asta gandindu-ma in primul rand la spatiul ocupat...
|
 |
|
Tudorica dupa sti, ieftin si bun nu prea exista, scump si prost cu siguranta gasesti, astfel ca alegerea este numai a ta....
Eu cred ca mai mult de 150-200 de lei nu o sa investesti in ceva bun, cauta sa fie de la producatori consacrati. Incalzitor probabil ca pana in septembrie - octombrie nu o sa iti trebuiasca.
|
 |
|
Eu cred ca iti mai trebuie si o pompa de aer, incalzitor iar in ceea ce priveste substratul depinde probabil si daca vrei plante...Dar cred ca 5 kg ar fi de ajuns... ma gandesc ca la mine sunt 10 kg intr-un bazin dublu.
O seara frumoasa si mai citeste ce scrie pe la inceputul forumului!
|
 |
|
Buna seara,
In vacanta am fost in Asprovalta la 650 de km distanta de Bucuresti si circa 80 de km de Salonic sau Kavala.
Va recomand cu drag aceasta statiune de pe malul Marii Egee, este aproape perfecta pentru familiile cu copii , apa a fost calda, pestii inotau pe langa copi...
Am spus aproape perfecta intrucat numai exista parcul de distractii care am inteles ca era amplasat la iesirea din statiune...
|
 |
|
Buna dimineata!!
Am revenit aseara din vacanta si am avut placuta surpriza sa gasesc pestii super bine dupa o saptamana singuri...
Testele de apa erau in limitele normale asa ca apa le am schimbat-o in aceasta dimineata.
|
 |
|
Salut ce iti mai face acvariul?....??
|
 |
|
Pai in ceea ce priveste schimbul de apa , eu o fac saptamanal in proportie de 20-25% ....
Iti cumperi un aspirator, eu am unul JBL si cand scoti apa aspiri si pietrisul apasand usor....este simplu, mie acesta operatie de schimbare a apei îmi ia circa 15 minute. Se recomanda sa lasi apa 24 de ore in vase largi pentru declorinare sau declorizare....
Eu folosesc tetra aqua safe si o pun direct de la robinet.
Spor la treaba!
|
 |
|
Multumesc la fel si voua!
|
 |
|
Ziua buna,
Astazi la 11 zile dupa finalizarea tratamentului testele de apa sunt Ok, am redus debitul filtrului in care este siporaxul pentru a nu se mai colmata si m-am hotarat sa las sa mearga si filtrul Tetra .
Intrucat de maine plecam in vacanta de alimentarea pestilor se va ocupa hranitorul Juwel...
O zi buna!
|
 |
|