[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: anutzu21us
Forum Index » Profile for anutzu21us » Messages posted by anutzu21us
Am sa caut substantele sus mentionate, daca am sa gasesc plante sa imi placa in timp util, o sa fac ciclarea cu plante, daca nu, am sa adaug plante in timpul ciclarii sau dupa.
Mersi Rebella pentru sfaturi, am sa tin cont de ce mi-ai spus.
Azi am probat filtrul ex700, am facut o ghidusie la in si out, am montat doua furtune, si am incercat sa probez filtrul, a functionat k 30 min, atat am lasat momentan, debitul nu era foarte stralucit, dar nici eu nu am reusit sa umplu canistra 100% cu apa, tot mai ieseau bule din ea, si canistra am pus-o langa un lighean cu apa. pe aceeqasi masa, adica nu ligheanul sus si filtrul jos, poate a fost si cauza la debit mic. Defapt oricum nu stiu ce debit ar trebui sa aibe, am sa ma uit pe youtube, poate gasesc.
Sunt multumit ca nu curge pe nicaieri, momentan, mai am de facut probe la ea. Este foarte silentioasa cu apa in canistra, daca ii dau drumul la filtru 3 sec fara apa, trancane ca tractoru.
Am facut comanda de 1 litru (adica 290gr) de siporax sper sa imi ajunga si un litru de JBL MicroMec e700/e900. Mai am acasa o cutie de bioballs si una de Tetra CR Inele Ceramice. Buretii din filtru sunt foarte k, par noi, chiar daca au fost folositi. Asa ca asta o sa imi fie filtrarea, acum depinde ce sa pun si cum pun de jos in sus sau invers. Ar trebui sa mai achizitionez un burete fin ptr filtru sau material filtrant sintetic (polypad).
In doua trei zile maxim vreau sa dau drumul la ciclare. Am si aici nevoie de solutii de bagat in apa? Momentan nu am plante, urmeaza.
ReBella wrote:Daca va cumparati un produs de la un producator... de ce nu cititi ce scrie pe pagina producatorului? Ideal ar fi sa cititi inainte sa cumparati un produs, insa macar inainte de a-l pune in acvariu tot e util sa cititi: https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/6117/jbl-sansibar-red

Multumesc de sfat, dar e greu cu engleza, l-am luat la urgenta, eh, nu e bai, a fost donat.

Sa revenim, azi de 1 aprilie, am luat 2 tzepe cat se poate de mari, prima tzeapa, a fost de la emag, am comandat de la ei cateva chestii, dar un filtru EX700 care avea si o reducere substantial de marisoara, nu a vrut sa ajunga si la mine, culmea ca am dat comanda, s-a inregistrat, urma sa ajunga dar se pare ca nu mai aveau pe stoc, deci, tzeapa, pa EX700, cine stie, ori a fost o reclama aburitoare, ori marketing, ori, ... chiar am avut ghinion, oricum... rusine sa le fie, daca au inregistrat comanda trebuia sa o si onoreze, cu alte cuvinte, tzeapa.
Buun, din moment ce nu imi permit un filtru nou si bun, am zis sa caut pe net ceva sh, si ma uit tot dupa un EX700, culmea ca gasesc la cineva, din orasul meu, un filtru EX700 nou, cu ZERO minute spune tipu, ma intalnesc cu el, ma uit la filtru (ca bou la poarta noua), vad ca are toate furtunasele sigilate, 2 o-ringuri tevi, totul sigilat, ... imi era de ajuns ce am vazut, tipul chiar avea dreptate, zero minute.
Iau cutia, ajung acasa, bucuros ca un copil, hai sa vad si eu ce poate face jucaria si cum arata in interior, ehh........ surpriza, filtru folosit, putina apa in interior, un lacas cu medii gol, celelate medii foarte putin murdare, am spus eu, asta sa fie singura problema la el, ca mediile oricum urma sa le schimb ca am inteles ca nu sunt k. Montez la loc medii, sertare, ma uit in carte sa vad sa fie complet cu ce arata in poze si vad ca am o sita lipsa, este gratarul dintre corpul care se desface si primul sertar, dar problema cea mai mare, e ca am lipsa 2 piese foarte importante, si anume "Adaptor Hose Unit si robineti ". Deci cam asta inseamna la unii zero minute si 1 aprilie. Normal ca am dat sa apelez dar... lipsa ton. Tzeapa nr 2. Sa fie primite....

Piesele lipsa sunt
1- adaptor debransat rapid furtune
3- gratar intre Capac si medii
5- filtru carbon
20 - robineti stg dr

Am gasit de cumparat acel adaptor, dar cautand pe net prb la ex700, am vazut ca sunt unii care renunta la acel adaptor si monteaza furtunele direct, ca sa nu aibe probleme cu scurgerile.
Intrebare:
Pentru a avea o apa cat mai cristalina, ce ar trebui sa mai folosesc la medii pe langa ce mi-a spus mai sus Dl Skija si anume "Sera Siporax , Eheim Substrat Pro , JBL Micromec sau Seachem Matrix "

Maine am sa ma apuc de bricolat putin la filtru sa vad daca gasesc un adaptor ceva intre mufa de la Capac si furtune, cred ca prin magazinele de specialitate la gradinarit... Am sa vad.
Si apoi tre sa ii fac si o proba, si nu ma refer in acvariu, eventual in cada poate, sa las cateva ore in functiune sa vad daca curge, si daca functioneaza k. Cum pot sa ii fac o proba de debit sa ii vad uzura?

Imi cer scuze ca va tot intreb, dar tot sper sa imi iasa ceva bun.
Va mutumesc.
Multumesc pentru sfaturi,
am achizitionat 2.5l de aquabasis plus, la bazinul meu imi ajunge sa pun un strat de ~1,5 - 2cm, si am mai luat 5l de Manado care ajunge pentru 3-4 cm.
Mai am o punga de sansibar rosu de 5 kg, granulatie: 0.2 - 0.6 mm.
Este k daca pun 3 straturi, primul aqua, doi sansibarul si apoi deasupra manado?
Sau sa combin sansibarul cu monado doar .... sau cu aquabasis??? Sau il dau deoparte si il trec la investitie proasta?
Sa inteleg ca acel substrat rosu sansibar nu este bun ca si substrat? Am sa caut ce mi-ati recomandat, nu e problema ca sunt putin scumpe, mai rau este ca trebuie sa cumpar cantitati mari ca nu sunt si vrac sau pungi mai mici.
ce cantitate de substrat si strat imi trebuie pt volumul de 60 de litri?
Proiect oprit.
Vorba aia, ''s-a rezolvat, nu se poate''.
Am achizitionat un acvariu si filtru ex. Am deschis alt topic.
Multumesc pt sfaturi si ca a-ti incercat sa imi deschideti ochii.

Rog un moderator sa inchida topicul si sa il stearga, ceva de genul '' da mai tare si inchide''.
Va salut, ce parere aveti despre un filtru Tetratec EX700 intr-un acvariu de 60 de litri?
Este supradimensionat? Ce implica aceasta supradimensionare? Ce probleme pot avea?

Tocmai ce am comandat si urmeaza sa ajunga:

- Acvariu Hailea F60, 60L
- filtru Tetratec EX700,
- Incalzitor Eheim Jager 50 W,
- 2 termometre unul cu ventuza si unul care se lipeste pe geam (din cauza ofertei, ... 2)
- Substrat rosu JBL Sansibar, 5 kg

La acvariu urmeaza o mica transformare la lumina, legat de filtru, nu cunosc nimic, stiu ca e pt bazine de peste 100L, dar ce volum si medii are, sanatate, oricum, daca voi stiti ce medii contine acest filtru si credeti ca sunt k, asa il las, daca nu, va rog sa ma invatati ce anume trebuie bagat la medii, de unde se achizitioneaza si ce cantitate imi trebuie.
incalzitorul este la minim, bazinul o sa stea intr-o camera incalzita, asa ca o sa faca fata, am inteles ca trebuie 1w/litru. Acum sper sa fie bun incalzitorul.
La substrat, este bun ce urmeaza sa imi ajunga? ... nu prea inteleg, cat substrat am nevoie la bazinul de 60L si ce cantitate de strat, petris mai am nevoie?
Cate straturi se pun in acvariu, 2....3? Se pune substrat si apoi strat? Atat? La strat cinca nu m-am gandit la nuanta, vreau ceva deschis, am inteles ca am nevoie de o granulatie de 2-3 mm, dar nu stiu ce cantitate sa cumpar. Mi-ar placea sa fac un fel de gazon din plante, gen "Cuba" parca se cheama.
Ce achizitii as mai avea nevoie? Pompa de aer? Furtun de curatare????.....
Culori frumoase, vii, in primul rand, cum se cheama planta pe post de gazon, si in al doilea rand, acea piatra nu are ce cauta acolo, da naspa, mai bine iti trimit eu adresa mea si o expediezi la mine.
Parerile sunt impartite, fiecare cu gusturile lui, nu acum pe bune, foarte fain peisajul, eu nu as renunta la pietre, ...sunt foarte faine, dau o nuanta aparte la tot peisajul, eventual, mai plimba-le in bazin pana le gasesti locul, unii o sa iti spuna sa le duci in spate si sa le acoperi cu plante, nuuu.
.....Frumos. ....

De la ce ai plecat si..... la ce ai ajuns?!
As prefera un acvariu simplu fara filtre si alte minunatii, volum 30-60 litri, colturi rotunjite, capac, sa fie in stare buna.
Stiu ca unul nou costa intre 200-350 ron, dar ma gandeam ca poate vrea cineva sa scape de un bazin in plus.
Accept si un 90 de litri la un pret bun.
Oferte pe PM cu link si pret, sau denumirea si pretul.
Sunt din iasi.
Culori vii, frumos.
O intrebare,
Nu va e frica sa bagati mana in astfel de bazine. Atatea vietati, nu creste nimic periculos in p-acolo? Foarte faine aceste bazine si pline de ''surprize''.
Multumesc Ocean, un sfat bine primit si bine punctat, nu prea imi trecea prin cap sa fiu atent la volumul de material.
Cred ca o sa imi indrept directia spre un filtru de la Biobox sau Bluewave.
Inca ma documentez.
Nu am cum sa Montez momentan un filtru exterior, asa ca raman la filtru de interior, am inteles ca sunt mai bune cele ext, poate spre viitor, acum nu se poate. E complicat cu gauri in mobila, furtune, racorduri.... Prea mult momentan, abia am acceptul pt acest acvariu, nu vreau sa sar calu din prima.
Multumesc de sfaturi
si totusi....
imi poate recomanda cineva un filtru intern, eu sunt curios daca voi toti ati folosit de exterior din prima,...?
Am sa caut ceva de interior in care sa pot baga si material bio. Daca volumul de apa va fi de 80-85 de litri, oare un filtru recomandat la bazine de 200 - 300 de litri nu e bun si pt mine?
A incercat careva
Filtru intern Aquael UNI+UV 750
sau
Filtru intern Eheim Pickup - 160 500 lph
sau
Filtru intern JBL CristalProfi i100 Greenline
sau
Filtru intern Tetra Tetratec pentru acvarii, 800 L/h

Va salut, stiu ca e greu sa ma intelegeti, dar locul a fost hotarat, si bazinul nu o sa stea pe un raft de mijloc, el sta pe ultimul raft de jos si sub el mai este un dulap, greutatea suportata este de cel putin 200 kg, raftul este sustinut de blat de 40mm si toata lungimea blatului este sustinuta in 3 locuri, daca as pune vreo 500 kg abia atunci ar trebui sa imi fac griji.
Deci suportul este k. Bazinul o sa aibe cotele de sus 76x38x38
Dimensiunea standard este 80x40x40, eu am scazut cate 2 cm, deci dimensiunea este k.
Oricum sticla am taiat deja este de 8mm, bazinul o sa aibe un volum net de 104 l, dar volumul util o sa fie de 83-84 de litri, greutatea sticlei 22kg.
Deci apa si sticla 106 kg, ma gandesc ca mai bag cam 30 kg in el, total undeva la 135kg, daca am calculat k.
Sticla a fost taiata si slefuita foarte usor la mana, nu am vrut la masina ca ma ajungea slefuirea automata cat sticla in sine.
Pret sticla 55 ron, pret slefuire 40 ron, deci fara slefuire.
Silicon am de doua feluri, Den Braven transparent si Tytan negru
asta este un link la tytan http://www.tytan.ro/ro/produse/silicon-pentru-acvarii/
Nu stiu daca conteaza pentru mine daca e transparent sau negru, ma gandesc sa acopar muchiile acvariului cu coltar din pvc negru de 1.5 cm, ma mai gandesc cand am sa pun de forma coltarul..
Conteaza daca e negru sau alb siliconul? ajuta la ceva?
Bugetul...., nu m-am gandit la buget, 500-1500, cat este nevoie, in functie si de sfaturile primite.
o sa incerc sa achizitionez exact ce imi trebuie, nu o sa iau aparatura de bazin de 50 de litri dar nici pt 500 de litri.
Am vazut ca filtrele sunt recomandate pt anumite volume, dar scrie la un moment dat si de debit, ce debit ar trebui sa aibe?

Rog un sfat legat de filtrare, poate imi recomandati un filtru, dar as vrea sa stiu si de ce recomandati acel filtru, de ce ala si nu altul.
Multumesc frumos si le multumesc celor ce au incercat sa isi bata capu si cu mine..
Sanatosi sa fim.
Va multumesc pentru sfaturi, momentan nu am unde sa Montez bazinul in alta parte, am de ales, ori ceva mic de 20-30 litri, montat pe un support undeva, si anume ceva din comert gen all in one, ceea ce nu ma satisface, decat sa dau doua trei sute de lei pe ceva minuscule cu geam de 3mm si echipament de 2 lei, prefer sa construiesc ceva mai mare home made si deiferenta de bani cat ar costa ceva de magazin, sa iau echipament mai bun.

Bazinul am sa il fac cat tine raftul lateral si inaltime de 40 maxim, adica o sa fie ceva de genul 76x38x38, pe laterale am inteles ca nu e nevoie de spatiu, doar pe sus, placa de sus se poate scoate, am un spatiu liber de aproape 50 cm deasupra bazinului, nu ar fi probleme la curatare.
Am inteles ca un filtru extern este mult mai bun, dar nu am spatiu, si eu as fi preferat ceva extern bun, ma ajuta sa ma indrept spre ceva marin candva, adica era ceva bun luat din start. Dar momentan iese din discutie external, si asa doamna face infarct cand vede mataraia de la pc, daca mai vede si la acvariu.... pap rece.
Filtrul intern vreau ceva mai bun, cred ca ceva pana in 200 lei este k, acum nu stiu spre ce sa ma intdrept, spre ceva cu UV sau un filtru fara burete, parca sunt si filter care au compartiment special de filtrare altceva inafara de burete, gen carbon, carbune......

ceva exemple de filter interne

Filtru intern Aquael UNI+UV 1000
Filtru intern Aquael UNI+UV 750
Filtru intern JBL CristalProfi i100 Greenline
Nu inteleg de ce nu baga si dimensiunile, sa stiu daca e mic sau mare, ocupa un coltisor sau juma de bazin....
Mai demult, acum cativa ani buni, am vazut la cineva un acvariu care era aerisit pe toata suprafata lungimii, scotea bule micute doar in spate dar pe toata lungimea acvariului, foarte fain.

Iluminatul o sa fie cu un neon lumina calda si inconjurat de leduri, o sa fie programabila iluminarea.
Daca nu gasesc sticla de 8 mm am sa il fac cu intarirura in partea de sus in fata si spate , pe toata lungimea, o bagheta de 2- 3 cm, este deajuns ma gandesc.

Ma intereseaza ca filtrul sa fie si ceva silentios, stiu ca vreau multe, dar.....

Ce inseamna filtru supradimensionat, adica ce specificatii ar trebui sa aibe filtrul la aceste dimensiuni ale bazinului 76x38x38?
Va salut si bine v-am gasit (regasit...)
Dupa ce am rerevizionat filmul cu nemo si alte filme cu pestisori, printesa mea de 3 ani ma omoara ca vrea si ea pesti, in fiecare zi se uita la filme cu pesti, sirene... , asa ca m-am decis sa fac ceva pentru "ea" (normal ca si pentru mine, dar cum sa ma scot in fata sotiei altfel?) sa fac un mic acvariu.
Acvariu am mai avut acum vreo 15-20 ani, cand dadeam la pompita pt aerisire, ce vremuri....
Dupa o sptamana de documentat, abia in seara asta m-am hotarat sa raman la un acvariu de apa dulce, cel marin necesita experienta, bani, spatiu, prea complicat in acest moment, pe viitor sper, este un vis de-al meu, sa am un nemo, un coltisor de ocean total viu si plin de surprize, gata, deci ... raman la "dulce".

Nu vreau un acvariu mic, nu imi place sa imi bat joc de fiinite, vreau ceva mai mare, aerisit, ma intereseaza sa montez acvariul in mobila, este o mobila de sufragerie model mai vechi, dimensiuni raft, Lx79, lx39, hx50, vizionare acvariu doar partea din fata, acvariu o sa il construiesc de la zero, asa ca o sa am o mie de intrebari.
Azi am fost la un magazin de geamuri si oglinzi, sticla de 8 nu aveau, doar de 6, pret 50 ron m2, multumit, dar nu am avut cum sa dau drumu la comanda pt ca aveam nevoie de cote.
Stiu ca am nevoie de filtru, incalzitor, aer, lumini... momentan. Din moment ce nu dispun de spatiu prea mare, ma intereseaza sa bag filtru si aerul direct in acvariu, se poate asa ceva? adica nu vreau mate si furtune inafara acvariului, doar cel de alimentare atat.
Si acum sa incepem cu intrebarile.
1. daca raftul are 79x39x50, de cat ar trebui sa fac maxim acvariu, capacul acvariului o sa fie cam cu 0.5 cm inafara lateral si undeva la 5 cm deasupra sticlei acvariului. Pot sa il fac la cote de 76x36x40 ? O sa am nevoie de spatiu pe langa el, lateral?
2. Daca exista un aerisitor si filtru de interior, eventual un all in one, ma ajutati cu un sfat ce anume pot sa iau ceva mai bunisor, ceva care sa-mi tina apa cat mai curata, pret calitate, volumul de apa o sa fie undeva la 80-90 de litri, daca as putea sa bag totul in interiorul acvariului, ar trebui sa imi fac griji doar pe unde trec firul de alimentare, si acvariul l-as face sa intre fest in raft.
3. La acest volum de apa, este vreo problema daca iluminarea o fac cu banda de leduri? Prefer ceva mai economic mai ales ca o sa stea mai tot timpul aprins.
4. La dimensiunile acvariului, este k sticla de 6 si doar atat ? Sau e nevoie sa fac fund dublu sau intarituri la fund, sau sus...., ori sa caut sticla de 8? doar ca e cam rara cea de 8mm, nu prea gasesc prin iasi
5. Cand lipesc sticla, este nevoie de distantier de 1mm? sau mai mic? Daca e nevoie am sa pun naylon de pescuit, am de la 0.1 la 1 mm
6. Cam cat timp dureaza uscarea siliconului, dupa cat timp pot sa fac proba la acvariu, lipirea nu se face afara, se face in casa la 23-24 grade

Momentan cred ca ajung intrebarile si editarea topicului, v-am obosit destul si va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Despre populatia acvariului, inca ma gandesc, putini pesti, multe plante. Dar despre acestea, ... in episoadele urmatoare, sa ma vad eu cu piscina gata. Oricum sunt multe plante care imi plac si pesti, cred ca am sa iau poza cu ce imi place, o pun aici si voi o sa mi-o descifrati. Daca se poate.
La intrebarile pe care le am stiu ca o sa ma trimiteti la functia de search, dar daca mai caut mult, o sa termin piscina in 2 ani la cat este de citit pe acest forum si nu doar aici...
Sunt curios daca tipul trimite si in provincie.
Multumesc si spor la treaba in continuare.

Forum Index » Profile for anutzu21us » Messages posted by anutzu21us
Go to: