[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Neinitiatul
Forum Index » Profile for Neinitiatul » Messages posted by Neinitiatul
Tonelson wrote:Parerea mea este sa sco?i acele scoici si acel craniu

o sa le scot zilele astea cand o sa cumpar cateva plante, ornamentale sau naturale inca nu m-am decis.... ca si incepator nu cred ca este o oidee buna sa am grija
si de plante si de pestisori. de aceea as vrea sa imi concentrez atentia pentru inceput pe dezvoltarea pestilor si dupa aceea sa incep si cu cresterea plantelor. Craniul a fost cadou de la cineva o sa trebuiasca sa il mai tin putin
si inca una
Din acest unghi se vede mai bine "decorul"
Imi cer scuze ca postez asa repede dar incerc sa va tin la curent cu tot ce fac si cu tot ce achizitionez.
Tocmai am cumparat un incalzitor
Eheim 3616 de 150 W scria ca este pentru acvarii intre 200 si 300 de litri. Luni o sa incerc sa gasesc o noua instalatie de iluminat cu leduri, deoarece cea cu neoane mi se pare destul de invechita si inestetica.
Acvariul a fost al cuiva, l-am gasit pe un site,il oferea cadou pentru ca nu avea spatiul necesar sa il mai tina.
Cat despre substrat am cititi pe forum ca nu este prea indicat pentru un incepator sa aiba multe plante iar cand am intrebat la pet shop mi-au spus ca imi pot da plante in ghivece pe care le pot pune in intregime sub acel strat de pietris. Nu dispun de sume mari de bani si sincer nu vreau sa investesc foarte mult in el. Pentru inceput vreau sa il las asa, sa prind o bruma de experienta si abia dupa aceea sa incep un acvariu plantat. Am uitat sa mentionez locuiesc in Germania unde preturile pentru asa ceva sunt destul de ridicate.De exemplu un GUPPY
costa 5E
testul de apa
substratul
filtrul
acvariul, in spate este un decor din polistiren in forma de stanca dimensiunile lui din cate am vazut pe net sunt :
h 55
L 121
l 41
Multumesc pentru atatea raspusuri atat de prompte, in aceasta seara am avut o problema cu luminile, mai pe romaneste s-au ars erau 2 neoane de 1 metru unu cu lumina rece si unu cu lumina calda. acvariul este de 250 de litri cum am mai specificat, filtrul extern eheim 2224 ,700l , inca nu am instalatie de aerisire deoarece am fost la un pet shop si mi-au spuc ca nu este nevoie, oare asa sa fie? Nu stiu... cei de la pet shop mi-au spus sa pun apa " de la robinet" in acvariu si pentru 2/3 saptamani sa las filtru in functiune. Dupa care sa fac testele pentru apa.... sincer la ora de chimie am fost cam neatent si desi am o groaza de eprubete si multe sticlute de diferite culori nu stiu ce sa fac cu ele adica am inteles pun apa din acvariu in eprubete, adaug solutie si ce ar trebui sa se intemple? in continuare o sa adaug poze cu el
Ma numesc Slaniceanu Cristian, am 24 de ani.
Deocamdata nu stiu nimic despre acvaristica dar sper ca, cu ajutorul vostru sa descopar lucruri frumoase.
Buna ziua, am nevoie de ajutor.
Zilele trecute am primit cadou un acvariu de 250l impreuna cu o pompa eheim profesional 2224, plus multe teste si solutii de tot felul.
Recunosc ca nu stiu nimic despre acvaritica asa ca am preferat sa intreb:
- am nevoie de pompa de aer?
- ce pesti pot folosi tinand cont ca duritatea apei este destul de ridicata?
Voi reveni cu intrebari pe masura ce intalnesc probleme si voi incerc sa pun si o poza cu el sa va faceti o idee. sper ca impreuna cu ajutorul vostru sa facem din aceasta "cutie de sticla" pentru ca asa pare pentru moment intr-un mediu prietenos pentru viitori locatarii!

Forum Index » Profile for Neinitiatul » Messages posted by Neinitiatul
Go to: