[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: delta
Forum Index » Profile for delta » Messages posted by delta
donpisote wrote:Un pumn sanatos de macroalga rosie in care salasluiesc o gramada stelute. Macroalga o schimb cu melci mancatori de diatome.
1. expresia ”macroalga” se refera tot la (ceva) melc?
2. cum arata acei ”melci mancatori de diatome”? (una peste alta, este interesanta aluzia la o asemenea selectivitate)
Alex wrote:Barclaya longifolia se numeste.
har domnului ca nu era (cel putin nu de data asta) scrisa Longifolia
in rest e OK
geani wrote:Am facut si eu un ou prin metoda de mai sus in care am adaugat si niste fulgi de la JBL bine macinati si inmuiati in putina apa. Am dat din oul respectiv la scalari, macropodus, melanotaenia boesemani, cory, hoplo. Au mancat foarte bine din prima, fara sa scuipe si fara sa ajunga pe fundul acvariului( mancarea).

Daca cineva are alte detalii, retete, rezultate strict legat de hranirea pestilor cu oua/omleta rog sa spuna in acest topic.
Stiu ca oul (galbenusul) este dat la pui, adaugat in mixturi, are proteina de calitate, vitamine..... ouale nu sunt scumpe si pot fi o alternativa mai ales pt cei care cresc, inmultesc pestii pt vanzare.
bine, doar ca te referi la o hrana complementara
in sensul ca: daca le dai exclusiv ou fiert (indiferent ca glabenus, ca albus sau ca ambele) inseamna ca vrei sa ii omori (practic)...
250 cm lungime?
cel putin asa scrie in fisa pe care ai postat-o
nu prea pare sa aiba atat
ocean wrote:
Humbert wrote:apisto sau ramirezi se potrivesc, dupa mine, ca sunt tot din amazon

Putin inexact : ramirezi nu e chiar din Amazon desi asa e incetatenita ideea, provine din regiunea bazinului Orinoco si anume din acele llanos : campii inundate aflate in Venezuela si Columbia cu un climat foarte stabil cu sezoane umede regulate si temperaturi constante calde : 27-30 grade Celsius.
pe mine m-ar ingrijora (in cel mai rau caz) mai degraba aspectul ca ar putea fi vorba de faptul ca cifra indicata pentru temperatura se refera la cea (+/- medie) a aerului si nu la cea a apei...
ocean wrote:Salut, bine ai venit , foarte bine venita oferta legata de regiunile centrala si sud-americana intrucat doresc sa fac cate un bazin biotop din cele doua zone iar informatiile gasite sunt sarace
pe moment am ceva in lucru despre testari legate de caimanii din Columbia (mai concret, aspecte privind subspeciile si corelatii cu dinamica habitatelor naturale)
oricum, daca iese si propunerea din acest an, probabil voi redacta (cel putin) un material legat de acea zona, insa trebuie sa avem in vedere ca ma refer la un orizont de timp care ar avea ca reper pentru inceput anul 2016 (cu varf de activitate pe la inceputul lui 2018)
adica (desi poate suna dezamagitor pentru o buna parte a urechilor de pe plaiurile dambovitene) nu am cum sa promit ferm ceva referitor la materializarea/concretizarea brusca a vreunei initiative in urmatoarea ora, zi, saptamana sau luna...
am salvat (pe la optiunea ”bookmarks”) adresa acestui forum si voi mai trece pe aici, dar te-as ruga sa nu iti faci prea multe iluzii daca te bazezi doar pe detalii din mediul virtual
pana in aprilie (2015) este in derulare un proiect in colaborare cu universitatile din bucuresti, cluj, constanta, iasi, oradea, timisoara etc. (ma refer la cei de la facultatile cu profil de stiinte naturale), asa ca (macar teoretic) ar fi posibila programarea unei intalniri, insa - cu scuzele de rigoare ca sunt nevoit sa repet - n-as pune baza prea solida pe intrevederi ad-hoc
Humbert wrote:salut, bine ai venit!
pentru noi, acvaristii, cred ca este foarte relevant ca esti doctor in biologie, avand in vedere ca nu de putine ori se isca pe aici discutii legate de biologie/chimie/fizica care depasesc cunostintele "normale" ale unor pasionati de acvaristica
eu sper sa ramai pe aici si sa contribui!
Buna!
Cu scuzele de rigoare pentru faptul ca (probabil) nu prea voi avea (prea mult) timp sa postez aici, dar daca aveti vreo nevoie de sprijin in dezvoltarea unor initiative legate de regiunea central- sau sud-americana va rog sa ma contactati pe pm
Ancamarketing wrote:sunt foarte multi membri cu studii superioare si la fel sunt si studenti, dar si elevi.
Excelent!
chiar zilele trecute eram la stabilirea detaliilor pentru o propunere de proiect cu parteneri de la o universitate din Columbia (la programul ERANet-LAC, finantat de EU) in cadrul careia sunt create conditii pentru mobilitatea unor biologi in continentul aflat pe partea cealalta a oceanului.
intre noi fie vorba, pe mine mai degraba m-ar interesa ca - in eventualitatea in care este implementat proiectul - oare ce pesti o fi posibil de capturat pe acolo?
am tinut pesti exotici de prin anii 1980
pana în prezent majoritatea (toti, de la acea vreme) au decedat
in ceea ce priveste crearea contului pe acest forum: ea (crearea) a fost una facuta din pura intamplare
pur si simplu sindicatul mi-a dat si mie o zi libera, asa ca am cautat pe net detalii legate de Enchitraeus si una dintre adresele furnizate de Google era al acestui forum

legat de mine, cu toate ca nu imi dau seama ce relevanta ar avea pentru acest forum: cel mai recent titlu pe care il detin este cel de Doctor in Biologie (domeniul fiind legat taxonomia si ecologia unor specii poikiloterme)

legate de acvariile/bazinele pe care le am: o sa postez imagini despre cele in cazul carora nu sunt probleme legate de clauze de confidentialitate sau nu intra sub incidenta prevederilor privind secretul de serviciu
koala wrote:
delta wrote:nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice
altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)
din acest punct de vedere este destul de clara diferenta dintre acvarii si bazine, de aceea era neclar la ce s-o fi referind expresia ”in plantat”

Salutare si bun venit pe forum!

Te rugam sa-ti faci o scurta prezentare, la rubrica Despre noi: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
O detaliere a bazinului propriu, cu ceva poze si descrieri, ar fi bine apreciata.

Altfel, nu pot sa nu constat ca, in micul interval de timp scurs de la inscrierea ta pe forum (sub 2 ore), ai facut deja peste douazeci de postari.
Te asigur ca nu apreciem userii dupa "cantitate", deci goana dupa posturi nu isi are rostul in aceasta comunitate.
Ia-ti un ragaz in care sa citesti forumul si sa incerci sa intelegi "mersul" lucrurilor aici.

Multumesc!
da, s-a nimerit sa am o zi libera si sa dau de acest forum, al carui tematica se suprapune intr-o oarecare masura peste preocuparile noastre uzuale
n-am treaba cu ”cantitatea”, pur si simplu mi-au atras atentia cateva postari legate de natalitate si patologie
bine, ma voi uita peste sectiunea indicata, cu toate ca detalieri nu prea am cum sa dau despre un (singur) bazin, in conditiile in care este vorba de foarte multe bazine (mai ales ca in cazul unora se pot aplica si prevederile din reglementari privind secretul de servici - pentru detalii, va rog sa va adresati pe serviciul de mesagerie privata)
eventual, daca va este de ajutor, pot posta imagini despre pestii din bazine stergand in poze anumite repere de identificare (fiind vorba de studii statistice - in cel mai bun caz, populationale - cred ca nu va fi o pierdere extraordinara)
Ancamarketing wrote:
delta wrote:nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice

Total gresit. Sunt acvarii biotop fara plante, si imita mediul lor natural asa.
bine, probabil se poate deduce din postare ca nu ma refeream la cele tematice

Ancamarketing wrote:In primul rand nu stiu la cine te referi spunand ca "noi avem". Nu te ai prezentat pe forum, nu stiu cine esti, era frumos sa stim si noi cate ceva despre tine.
Observ doar ca vrei sa iesi in evidenta cu un limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici.
scuze, s-a nimerit ca azi, de asa-numita ”Ziua cercetarii”, sa ”primim liber” (in baza prevederilor contractului colectiv - ala pe ramura, negociat de sindicat) si, ca urmare, am avut ceva timp sa caut pe net si ceva detalii din domeniul ihtiologiei aplicate (acvaristica fiind una dintre ele)

p.s. apropo, formularea ”limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici” nu vi se pare totusi ca ar fi o palma (daca nu chiar un pumn) la adresa celorlalti utilizatori ai acestui forum?
rari wrote:Azi am mai pierdut o femela de guppy la care i s-au ridicat solzii
pana unde s-au ridicat solzii acelei femele care (in cel mai bun caz) s-a ridicat la cer?
Ancamarketing wrote:Tu faci misto de mine sau ai chef de glume?
Adica intr-un acvariu in care sunt si plante acvatice. Fara diacritice
nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice
altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)
din acest punct de vedere este destul de clara diferenta dintre acvarii si bazine, de aceea era neclar la ce s-o fi referind expresia ”in plantat”
Ancamarketing wrote:De cand am bagat Discusi in plantat
la ce se refera expresia ”in plantat”?

p.s. o fi vorba de diacritice, dar am constatat ca platforma acestui forum nu le accepta (sau cel putin nu accepta o parte din ele), asa ca si eu scriu fara ele...
p.s. ups... doar dupa postare am observat al doilea mesaj cu precizarile
OK, inseamna ca era vorba de etologie, nu de biogeografie
la prima citire m-am gandit la cu totul alte criterii...
Ancamarketing wrote:La stocul actual:
1 platydoras
10 cory panda
11 rummy nose
2ancistrusi mici
4 discusi maxim 6 cm
In brut de 320 l , mai pot adauga vreo patru ramirezi sau vreo patru apisto? Se potrivesc ca specii?
Multumesc
pentru acvariu de tip bioregional?
bine, pentru unul de varianta mai extinsa (ca nu e cazul de unul focusat)
sau te refereai la alt criteriu?
Danutzelu1999 wrote:pana acum n-am auzit sa fie vreo publicatie stiintifica legata de asta
mda, nici eu nu lesin din cauza (sau de dragul) filmuletelor de pe youtube
alea pot fi manarite incomparabil mai usor decat pixelul albastru cu dosul de palma de la ploiesti
Danutzelu1999 wrote:ai dreptate,un fel de catari ai pestilor,dar mie imi plac
m-ar fi interesat daca o fi fost si vreo publicatie (cat-de-cat stiintifica) legata de hibrizii de acel tip
ca intre speciile aceluiasi gen nu este asa de mare surpriza, cat este aia dintre specii apartinand altor genuri

p.s. nu mai pomenesc de situatia in care speciile parentale ar apartine unor familii sau ordine diferite...
petre79 wrote:Salutare, dupa prezentarea a celor doua nano-uri "Dawn" si "Field of Rock" a venit momentul sa vil prezit si pe cel de-al trei-lea ,"Petrified" pe care l-am inceput cu o luna si ceva in urma.....

Acvariu home-made 50 litri

image
cum te poate induce în eroare o imagine care nu are scara/reper...
daca nu era precizarea legata de volum, l-as fi estimat la cel putin 125

p.s. probabil o fi contribuit si dimensiunea plantelor...
opaliu wrote:Nu am inteles,la volumul acvariului de 30 l cita sare sa pun? Nu imi afecteaza cory si puii de guppy?
cati xipho ai in acei 30 litri?

Forum Index » Profile for delta » Messages posted by delta
Go to: