[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladbodnar8
Forum Index » Profile for vladbodnar8 » Messages posted by vladbodnar8
Ca idee... un test 6 in 1 costa aprox 50 lei... asta ar insemna 1,5 - 2 kg de siporax.
(Offtopic situatia mea) ,,iubita vreau sa iau un caine!" Ea ,, nunununuuu, mai bine inca un acvariu"
Lasa pestii fara mancare, nu se intampla nimic (teoretic rezista 35 zile fara mancare), teoretic!!, filtru cel mai probabil va limpezii apa.
O sa urmaresc topicul tau, am si eu un jbl dar mai mare care cicleaza acum 350litri..
Daca pui un burete grosier pe sorbul jbl ar fi bine sa renunti la buretele din canistra. Sa pui siporax in ea.
Iti spuneam sa nu dai mancare 2 zile pt curatarea efectiva a apei, buretele se va murdarii mai putin. Ulterior odata cu apa cristalina faci schimburi regulate de 30%, daca se murdareste apa o sa prinda o nuanta galbuie ca si cea de tanin nu laptoasa. Mult mai usor de controlat.
Caz asemanator la mine in trecut.... Spala bine filtru si nu le da mancare 2 zile! Ai sa vezi ca apa va fi cristalina.
Ar fi bun si un filtru suplimentar, intern, de putere peste 500l/h incat returul lui sa impinga apa cu inpuritati catre ''in-ul'' jbl-ului.
Si cum trebuie si capac... confectionez unul.
Stand image
Bazin image
Unul peste celalalt + apa image
image
16/22. Eu m-am dus cu patea de sus din filtru (robinetii) la dedeman si am facut acolo proba. Sunt furtune care is mai groase. Am ales un anumit model cu 7lei/m, ala imi placea mie, dar gasesti si mai ieftin.
Defapt in afara de Cyrtocara moori care mai vreau sa ii adaug, am toti pestii.
Nu incep chiar cu pui de 1-2 centimetri, am deja pestii. Adica o parte din ei.
Mersi de apriecieri! Dimidiochromis i-am luat de la un prieten din cluj, dimensiune mica, aprox. 1 cm.
materialele filtrante vor ramane asa, cel putin pana ma restabilesc financiar. A costat ceva proiectul asta..
Nu am ce poze sa pun. Am doar filtru pana acum.
Suportul acvariului e facut, acvariu e gata pe sambata, eu sunt plecat pana luni, asa ca luni mai trebuie ma duc dupa ele si sa fac rost de o bucata de pal si de polistiren care sa le pun pe stativ.
Autocolant voi folosii. Am avut si pe celalante acvarii, am cat de cat experienta cu el, nu cred ca voi avea probleme.
Despre decor spuneam ca vor fi pietre din rau, implicit naturale...
Mai mari dar si mai mici, probabil o sa iau mai multe sa am de unde alege. Cel mai trist e ca stau la 4 si nu am lift
Azi mi-a ajuns filtru JBL e1500. 1 sertar cu bilute siporax, 1 sertar cu bioballs si 2 cu bereti.
A venit fara furtune (asa era si in anunt), oricum le schimbam. Am cumparat din dedeman 3m de furtun, ulterior o spalare masiva si proba.
Te salut!
Mersi de incurajari in primul rand! Avand in vedere ca esti clujean poate ne vizitam pentru sfaturi/sugestii etc..
Referitor la filtrare, banuiesc ca acolo aveai retineri.. jbl`ul e insuficient.. o sa pun si un filtru intern. Filtru va fi si pe post de a face valuri in apa.. Iar pt autocolant sau spray nu sunt foarte hotarat, ramane de vazut.
Pestii nu sunt din petshop`uri, sau de la crescatoria din Jucu (desii ma tenteaza sa ma duc pana acolo) sunt de la un prieten care si el are un bazin @300litri, ai pm cu nr. lui.
Salut!

Dupa mult timp de cugetari, unde luarea decizilor a fost destul de dificila... aici ma refer la standul acvariului, dimensiunile lui, dimensiunile acvariului, filtru, decor..
Azi am dat startul pentru al 4lea acvariu.

Dimensiunile lui fiind: 140L x 50l x 50h cu un total de 350 litri.

Azi am dat comanda pentru el la o sticlarie, acolo va fi si lipit, pretul il consider bun, nu ma complic sa imi fac din nou santier in casa.

Referitor la standul acvariului m-am sucit, nu mai vreau sa fie din lemn masiv (varianta usa) o sa il fac si eu din metal.
Acesta va fi facut din cornier 20 x 20 x 3 iar la cele 6 picioare va fi teava patrata 20 x 20 va venii vopsit, ulterior placat cu pal, depinde de buget.
Dimensiuni stand: 150L x 55l x 70h

Ca metoda de filtrare voi folosii un jbl e1500, (ebay.de - 44,5euro) am mai zis de el pe forum, maine imi ajunge.

In loc de decor probabil o sa pun un autocolant negru (inca nu stiu de unde sa il iau)

Pietrele o sa le iau dintr`un rau la aprox 20 km de Cluj-N.

Nisipul din baumax, e un nisip alb care se pune in filtrele pentru piscine (e ok, il folosesc si acum la un acvariu de 125l)

Locatarii sunt: elongatus mpanga, caeruleus, maylandia estherae red, dimidiochromis strigatus, maylandia membe deep.

Cam astea ar fi, asa intr`un rezumat. Astept sa mi se onoreze comenzile, sa maresc factura la intretinere )
Eu voi ramane la ciclide. In cazul in care va trebui sa renunt la aceasta pasiune si il voi vinde va fi 1 pic dificil.
Cum am spus m-am interesat la sticlarie.. 140L x 50l x 50h gr. 10mm 440 lei si pt cantuire 45 grade 300 lei.
Ma duc sa ma interesez de sticla. :-)
O sa folosesc un filtru intern cu debit mare, ajuta la recircularea apei si tot odata aerarea lui. Daca prin oferta la butelie pe ebay.de o sa iau.
Multumesc pt sugestii. Referitor la butelia co2, voi cauta o butelie mai mica, nu pot sa-mi fac standul mai inalt de 70 cm.
Am dat cateva telefoane pe la tamplarii, prin 3-4 ian pot vorbii despre pret. Referitor la proiect toti m-au asigurat ca va rezista si cu 6 picioare.
In functie de diferenta de pret voi alege lemn sau lemn/pal pe cadru metalic.

Forum Index » Profile for vladbodnar8 » Messages posted by vladbodnar8
Go to: