[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mircea60
Forum Index » Profile for Mircea60 » Messages posted by Mircea60
Message
Salutare, nu sunt chiar începator, am mai avut acum 20 ani un acvariu plantat de apa dulce 120l pe care l-am tinut câtiva ani, la care am folosit tot ce era posibil ai se gasea la vremea respectiva: filtru extern, neoane cu spectru special, CO2 facut DIY cu zahar si drojdie, etc.

Între timp am abandonat hobby-ul dar recent am dorinta sa ma apuc din nou. Stau într-un bloc de beton si, din considerente de spatiu, vreau sa pun acvariul pe perete, pe o polita din lemn masiv sprijinita de 2 sau mai multe console în L prinse cu dibluri în perete. Acvariul as vrea sa fie aproximativ la dimensiunile 80cm x 30cm x 25cm, deci aproximativ formatul bookshelf. Echipamentul va sta într-un dulapior dedesubt pe care îl am deja dar care nu suporta greutatea si oricum vreau sa îl schimb cândva.

Peretele unde vreau sa pun acvariul are cca 18cm laaime. Am gasit polita din lemn solid, fasonat, de 30mm grosime, sunt convins ca ar fi mai mult decât OK. Nu stiu în schimb ce fel de console + dibluri sa cumpar. Oferta este foarte vasta dar desi pe multe console scrie ca suporta 50...100 chiar 150kg, nu stiu daca ma pot încrede în asta. Aparatul de aer conditionat de exemplu, care n-are mai mult de 30...40kg are niste console care par cu mult mai zdravene fata de tot ce am vazut în comert. Pe urma, desi nu sunt tocmai genul cu 2 mâini stângi, la chestii de constructii / DIY nu prea ma pricep. Ma intereseaza daca are cineva acvariu montat în perete si poate sa-mi dea vreun sfat si, eventual cineva care se pricepe sa ma îndrume ce fel de console sa cumpar.

Multumiri anticipat.
 
Forum Index » Profile for Mircea60 » Messages posted by Mircea60
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com