[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aquacip
Forum Index » Profile for aquacip » Messages posted by aquacip
Message
Salutare! Masculii de ancistrus au "tepi" pe bot, iar femelele nu. Se intampla uneori ca si femelele sa posede tepi dar sunt mult mai mici (1-2mm) decat la masculi si nebifurcati. Daca sunt crescuti mai multi ancistrusi in acelasi acvariu masculii care sunt dominanti vor avea tepii de pe bot mai bine dezvoltati si in general si talia mai mare decat ceilalti. Daca sunt indepartati acestia atunci masculii care or sa le ia locul o sa-si dezvolte "coarnele" la un nivel superior. La fel se intampla daca masculii mai putin dezvoltati sunt separati (mai ales impreuna cu femele). In nici un caz un mascul matur nu poate fi confundat cu o femela. Cu cat inainteaza in varsta diferentele sunt mai evidente. Daca un ancistrus la 10cm nu are tepi e femela, daca are tepi foarte mici si nebifurcati e femela, daca tepii sunt bine dezvoltati si bifurcati atunci este mascul. In plus masculul este mai suplu decat femela.
Cat despre carligele de sub opercule le poseda atat masculii cat si femelele si sunt folositi in lupta si cand sunt stresati. Prinsi in mincioc isi scot carligele si de multe ori raman prinsi in plasa. La cei mici 3-4cm sunt slab dezvoltate si nu pun probleme. Semne de dimorfism sexual pot fi observate pe la 5-7 luni in conditii optime de crestere.
Sa fiti cuminti
mg_cmt wrote:50*30*35 si schimb apa 25%/ sapt

Asta inseamna vreo de 45l apa in acvariu si la numarul de pesti pe care il ai poluarea e cam mare si de aceea ai frunzele gaurite. Plantele nu tolereaza bine nivele inalte de nitrati. Mai redu numarul de pesti in special cei care cresc cam mari pt asemenea bazin (scalari, platydoras,ancistrus). Mareste frecventa schimburilor de apa sau cantitatea.
Pozele nu sunt prea clare dar pare sa fie vorba de o infectie bacteriana.
Pot si femelele sa aiba tepi (in general n-au) dar mult mai mici decat masculii si fara bifurcatii.
Mi-au pus-o la pastrare dar inca n-am ajuns in Bucuresti. Saptamana asta se rezolva.
Multumesc de informatie.
Merge daca scoti suportul cu icre nu sa lasi perechea sa aiba grija de pui. Crede-ma, scot bani din sportul asta.
Cat priveste perechile de scalari mie mi-au trecut prin mana mai mult perechi care isi haleau icrele sau puii. De aceea am preferat sa ma ocup eu de progenituri.
Are cineva femele de ancistrus alb? Tel 0723663680
ciumurel wrote:...Cam la cat timp depun din nou?Am inteles ca odata la 3-4 saptamani?

Pot sa depuna la 7-10zile in functie de temperatura daca-i tii separat. In acvariul comun mai rar. Poti incerca cu perechea in acvariul de 20l daca zici ca au doar 5cm in diametru. Problema este ca pe termen lung e cam greu sa mentii echilibrul intr-un acvariu asa de mic si pot aparea probleme (infertilitate sau chiar boala). Schimba apa 30-40% de 2-3 ori pe saptamana si nu-i hrani mai mult de 2 ori pe zi pentru a reduce poluarea apei. Filtrul pe care il montezi in acvariul de 20l trebuie sa fie rodat (cu filtru nou n-ai sanse decat sa te trezesti cu apa imputita si pesti bolnavi). Temperatura 25-26 gr.C. In conditiile astea poti sa incerci in acvariul mic 2-3 depuneri.
Perechile de scalari care au grija de pui sunt cam rare asa ca poti incerca sa te ocupi tu de ei. Adica scoti suportul cu icre (o teava de PVC mai groasa, o bucata de plastic prinsa cu o ventuza sau sarma de geam etc.) si-l muti in alt acvariu (10l) sau daca n-ai alt acvariu muta parintii inapoi in acv. comun. Asigura pentru icre o ventilatie moderata, temperatura 26-28gr.C si introdu tripaflavin sau albastru de metil in apa ca sa o intarzii pe d-na Saprolegnia. Dupa aprox. 48 ore daca masculul a fecundat icrele si apa pe care o folosesti nu are duritate mare o sa ai larve de scalar. Alevinii ii hranesti cand marea majoritate au inceput sa inoate cu artemia salina proaspat eclozata de 3-6 ori pe zi dar distribuita cu atentie pentru ca cea neconsumata moare si polueaza apa, iar puii or sa-ti dea pe spate repejor. In timpul asta sa faci si schimburi partiale de apa 20-30% pe zi. Ca sa nu te doara capul de temperatura apei introduse poti sa o torni intr-un pet sau castron si dupa 30min. o versi in acvariu.
ciumurel wrote:femela avea iar orificiul ala prin care a depus icre

Se cheama papila genitala.
HAVE FUN!
Poti sa incerci la Zoo Center dar sa prinzi momentul cand soseste importul in speranta ca nu apuca sa se imbolnaveasca in magazin. Chiar si asa ar trebui sa-i alegi pe cei mai vioi; a se evita cei cu coloritul intunecat, inotatoare stranse pe langa corp etc. O deparazitare nu strica: Metronidazol (gasesti la farmacie) 2 pastile la 50l(zilnic) timp de 3-4zile. Se poate administra si in hrana (inima de vita) fiind recomandat in special pentru paraziti intestinali.
 
Forum Index » Profile for aquacip » Messages posted by aquacip
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com