[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ubk
Forum Index » Profile for ubk » Messages posted by ubk

Am uitat sa imi fac o scurta prezentare .

Totul a inceput cu un betta luat din impuls in decembrie anul trecut tinut intr-un bol cu pietris colorat si o bila de cladophora .
In februarie am trecut la primul meu acvariu mai mare (60x30x30) si am inceput sa citesc mai mult si sa incerc sa invat ( din pacate cel mai bun mod sa invat pentru mine este din greseli )
Intre timp am mai primit si un Nano Cube de 30 L .

Populatia in acvariile mele acum :

54l - Ciorba de peste cu multa carne
- 1 Betta (primul)
- 2 ancistrus Rio paraguay
- 10 neoni (pe care i-as muta in acvariul acesta)
- 5 platy (si inca vre-o 5 pui din ce am vazut , nu am facut separarea femelelor daca traiesc , traiesc)
- 9 corydoras hastatus
- 3 melci neritina si 2 ramshorn
- 9 creveti amano (atat am pus, nu am mai facut numaratoarea de atunci )

30 l - Tocanita

- 1 betta
- 9 microrasbora galaxy
- 2 L181 ( inca mici)
- 1 tylomenia
- 1 neritina
- creveti red cherry , nu stiu un numar

Ambele acvarii sunt foarte bine plantate .

Filtrare :

Ciorba - 2 bureti
Tocanita - filtru intern Dennerle si 1 filtru cascada

Pierderi pana la acest moment :
- 2 SAE ( 1 la inceputuri banuiesc spike de amoniac , 1 la 1 luna dupa un schimb de apa , 2 guppy , 3 briggitae , 4 neritine ( le-am pierdut dupa ce am mutat acvariile dintr-o locatie in alta), 2 microrasbora ( la 1 zi dupa transport)

Am atasat buletinul de apa , schimbul il fac saptamanal cu aditie de Seachem Prime .

@Eversad

Ambele mele acvarii au fost ciclate fish in , cu multe schimburi de apa si analize constante ale apei .

Cat despre "Help algee" eu vad algele ca parte din viata normala a unui acvariu , atata vreme cat nu sunt doar alge nu vad o problema cu ele .

Nu sunt super incantat de dimensiunile acvariului ( prea ingust din punctul meu de vedere) dar imi va fi folositor ca si manual de invatare , Idealul meu ar fi 100x50x50 , vreau acum sa imi asigur filtrarea , lumina (achizitii cu acvariul ideal in minte) si sa vad cum este mentenanta la un acvariu mare (daca ma tine spatele la atatea galeti )

Cam atat momentan , mai revin

Salutare,

Am intrat in posesia unui acvariu cu aceste dimensiuni si sunt intr-o dilema " Ce pun in el ?"

Mi-as dori sa fac acest acvariu ca la carte si sa nu il grabesc ( vesnica si eterna problema a unui incepator ) , fara ciorba de peste , fara plante care vor suferi din cauza luminii insuficiente sau substratului .

V-as ruga daca sunteti binevoitori cu un incepator sa imi spuneti ce fel ati echipa / popula voi acest acvariu . Pentru mine este un acvariu unde voi invata spre a ajunge la visul unui acvariu de cel putin 500l .

Ca si pesti ma gandeam la scalari si un card de neoni din cauza dimensiunii acvariului , mai mult inalt decat lat .

O cioata mare acoperita de moss si anubias (eventual ceva bucephalandra ) cu plante stem in spate .

Ca si configuratie am gandit asa :

Filtru extern - AQUAEL Filtru Ultramax 1000
Substrat - detin 10l de Manado amestecat cu Aquabasis si 10l de nisip cuartos
Iluminat - aici chiar nu am idee
Populatie - nu am o preferinta specifica

Forum Index » Profile for ubk » Messages posted by ubk
Go to: