[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: poc_poc123
Forum Index » Profile for poc_poc123 » Messages posted by poc_poc123
Message
imi pare rau iam dat unui vecin care se ocupa cu cresterea scalarilor de vre-o 20 de ani astazi.sorry
pentru poze mess poc_poc123
cine doreste doi saclari cam la 8 cm, doresc pestisori mai mici care sa se potriveasca cu moly si neoni
salutare acvaristi am mai revenit si eu pe forum , daca te saturi de macar vreo 3-4 pui vreau si eu :-P
Salut oamenilor ce mai faceti, care ma ajuta si pe mine cu un acvariu mai mare, unul de aprox.15o de litri ca am unul de vreo 60-70 de litri si pare cam micut! pe langa asta mai e si de imprumut (am renuntat la cel de 26 de litri ) ca trbuia sa mi-l faca cineva unul si mai mare de vreo400-500 de litri si ma last balta dar asta e vreau si eu dimensiuni ptr acest acvariu sau daca mi-l poate face cineva cam cat ma0r costa cu tot cu capac si lumina.multam fain
Salutare acvaristi ma-m reintors in "bransa" si am de gand sa imi fac un acvariu de 100 de litri p4entru pestimei,trebuia sa ma ajute cineva dar se p[are ca nu mai poate, va rog sa imi dati si mie niste dimensiuni pt acest nou acvariu si din ce as putea sa ii fac capacul cu lumina in el pt planteam mutat toti pesti din acvariul mic intrunul de vreo 60-70 de litri si am pastrat neoni in cel mic si vreu sa fac unul mai mare putin ca cel pe care il am este de imprumut pana imi fac eu altul.multam fain :pigeons:
nu stiu ce naiba sa mai fac au inceput sa imi moara pesti. mai intai a fost 2 guppy apoi un moli negru acum sa inbolnavit si celalalt mli rosu si a murit, unul il tin in alt acvariu ca are un fel de ciuperca si ochi bulbucati, iar azi de dimineata miau murit si sanitari (4 la numar, unul inca se mai misca un pic) aseara le-am pus cam 2.6 mililitri de verde de malachi si juma de pastila de bactopur direct in acvariu ca sa nu se inbolnvesca si ceilalti pesti si de dimineata ia-m gasit morti + inca 2 neoni care au murit acum.
Salutare oameni buni , acvariul meu sia revenit asa ca mai nou i-am pus si plante (am luat de la johnnys6600) de treaba tipu , dar mai am o veste trista ::: mi-a murit si femela de guppy inpreuna cu puii.Dar nui bai ca restu traiesc bine in vechea lor casa inbunatatita.salutareeeeee
Dolly mai am si eu o problema referitor la femela accea de guppy(a facut pestisori in acvariu si nustiu daca acum mai este bine sa ii mut in altceva separat) dami un site despre pui de guppy. multumesc.
cu ce va hraniti voi pesti ca vreau sa stiu si eu , eu le dau niste chestii mici rosii ca niste granule (nu prea imi plac cum miros ) carec da un miros ciudat apei. Datim si mie niste indicatii.
multam oameni buni am rezolvat problema cu spuma .am renuntat la aerisirea apei cu pompa de la filtru si am luat o pompita separata pentru oxigenare.multam pentru indicatii.
kid wrote:personal zic ca merge. este mai bine sa pornesti cu un bazin mai micut pentru ca inveti mai bine, mai repede ce si cum in domeniul asta



multam fain pentru indicatii tuturor celor care ma-u ajutat .voi mai apela si maine daca apare ceva schimbari .va salut pe toti.
rnicolescu wrote:Da' de ce tipi?



Da de ce crezi ca tip? Eu doar ma informez ca sa am un acvariu curat si pesti sanatosi.asta este sunt doar un incepato .Dar va voi ajunge din urma.multumesc pentru intelegere.
kid wrote:legat de spuma la cati pesti ai nu vei scapa de ya neam decat temporar (cateva ore). Si io am avut spuma in acvariul de carantina care e de 30l cu 3 betta in el si nu erau sanse sa scap definitiva de spuma.
Ori mai scapi de niste pesti ori iei un acvariul mai mare care e si mai usor de intretinut, dar de 200l pentru cati pesti ai mi-se pare exagerat



Ma gandeam la un acvariu de 80*40*50 credeti ca merge?
Dolly wrote:
poc_poc123 wrote:
Am observat ca una dintre femela gupy are burtica cam mare sa fie ore "bortoasa" sa o mut di acvariu intr-un "borcan"crese?

Poate fi gestanta, dar la fel de bine poate sa fie bolnava...Separ-o si vezi cum se comporta.

IN CE AR FI MAI BINE SA O MUT CA EA ESTE FOARTE VIOAIE SI MANNCA DESTUL DE BINE CHIR SE "JOACA " CU PARTENERUL EI. SPUNEMI EXACT CE TREBUIE SA FAC , CE SA CONTINA NOUA "CASA" CA SA NU O PIERD CA ESTE FOARTE DRAGALASE SI PLACUTA.
MULTUMESC MULT PTR. AJUTOR
Dolly wrote:
poc_poc123 wrote:dolly eu am un acvariu pearl (aguael) cu dimensiunile urmatoare 40*25*30 cm cu capac cu neon, un filtru cu oxigenare fan mini. mai da-mi niste detalii la ce acvariu ar trebui sa imi iau la pesti pe care ii am eu .

Cred ca un acvariu de 200l ar fi taman bun pentru toti pestii pe care ii ai acum. Si tine cont ca majoritate sunt vivipari (care nasc pui vii) si se inmultesc intr-o veselie. In curind o sa se umple bazinul de pui si o iei de capat cu aglomeratia...


Am observat ca una dintre femela gupy are burtica cam mare sa fie ore "bortoasa" sa o mut di acvariu intrun "borcan"crese?
dolly eu am un acvariu pearl (aguael) cu dimensiunile urmatoare 40*25*30 cm cu capac cu neon, un filtru cu oxigenare fan mini. mai dami niste detalii la ce acvariu ar trebui sa imi iau la pesti pe care ii am eu .te rooooog mlt.ai un numar de telefon sau o adresa de yahoo.ca sa putem vorbi.multumesc mult de tot.
daca as imparti pesti in doua acvarii oare as scapa mai"ieftin" ce parere ai dolly. daca macar jumatate de pesti ia-si muta intrun alt acvariu. eu in acvariu am numai plante de decor nici macar una viie (ma-m luat dupa un "mare " acvarist)ma intelegeti voi
Dolly wrote:
poc_poc123 wrote:
ma refeream daca as schimba apa la 3-4 zile ar fi o problema?

Ar trebui sa o schimbi cam la 2 zile. Cu atitia pesti acolo, e poluare curata.


si cam ce cantitate de apa se poate inlocui
Dolly wrote:
poc_poc123 wrote:exista vreo substanta care sa ma ajute in mica mea mare problema ? ca nu prea as vrea sa dau din ei "ma-m cam indragostit" de ei.ce alta solutie ar fi? daca as schimba apa (cam la cat timp?)

Ai citit articolele cu pricina ? Ca nu prea se vede...
Daca nu vrei sa dai din pesti, atunci cumpara un acvariu mare. Cit despre schimbatul apei... m-ai lasat :paperbag:



momentan nu am cum sa stau sa citesc ,mai trebuie sa si muncesc .vorbesc cu voi printre picaturi. daca se poate sa va las un numar de telefon ca sa pot vorbi cu cineva
 
Forum Index » Profile for poc_poc123 » Messages posted by poc_poc123
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com