[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: borisan
Forum Index » Profile for borisan » Messages posted by borisan
Corali contin foarte mult calciu care dizolvandu-se in apa din acvariu va creste duritatea apei ceea ce nu este indicat in situatia de fata.

Coralii nu fac parte in mod obisnuit din habitatul natural al pestilor de apa dulce.

In concluzie nu e bine sa pui coralul in acvariul cu pesti de apa dulce.
450 L/ora
Va multumesc pt raspunsuri. Am inteles ce am de facut
Ca sa recapitulam

1. Ar trebuie schimbat substratul cu unul mai fin. Am ales sa pun unul asa cu granulatie mai mare ca sa nu "sape" in el curentul de apa si ca sa nu se adune mizerie in el nu l-am facut prea adanc - am inteles ca nu asa se face (substrat fin cu adancime ceva mai mare)
2.
akademik_79 wrote: Problema la tine este ca resturile intra intre pietre si nu le mai scoti de acolo, orice Powerhead ai avea (care ma scuzi, dar e mai prost decat un burete cu bolborositor).

Cel putin mie de cand am schimbat buretii (la plural) cu bolborositor cu filtrul actual nu am avut probleme cu apa tulbure (acum e foarte limpede).

Si acum asa ca fapt divers: Pentru imbogatirea apei din acvariu cu minerale si de ce nu cu CO2 nu ar fi bine de completat cu apa minerala (o apa cu calciu putin si dupa ce am balstacaito bine ca sa nu mai aiba bule) ? (sa nu radeti si sa nu dati cu pietre)
Va multumesc la toti pentru raspuns.
Situatia sta in felul urmator:
- filtrul pe care il am are un debit de 1000L/h (e un PowerHead 402)
- am substrat - fara prea mari complicatii e pietris luat de la o draga (din Dunare) intre 0.5cm si pana la 3cm
- Substratul nu e foarte mare max 3 cm - m-am gandit ca plantele pe care le am nu au nevoie de mai mult (velisneria).
- Cand curat filtrul nu se ridica mai nimc de pe substrat asta chiar daca il agit putin.
- Referitor la apa - stau in Bucuresti pe Rovine (lizeanu, mosilor cam asta e zona) iar apa care vine de la robinet e limpede nu e laptoasa ca in alte parti si de aia m-am gandit ca poate pot sa pun direct de la robinet.
- In general completez apa evaporata cu apa direct de la robinet.

Pot sa micsorez debitul la pompa dar in cazul asta se murdareste substratul daca il las asa parca e furtuna in acvariu ( pestii lupta impotriva curentului, plantele sunt batute de curent in toate directiile)

Ce vreau eu e ca apa si substratul sa fie la fel de curate ca acum dar acvariul sa aiba un aspect linistit asa ca o zi senina

Ce alte plante as mai putea planta intr-un asfel de substrat ?

SCUZE PENTRU POSTUL DUBLU - Netu asta face probleme
Care ar fi cea mai buna metoda de filtrare/tip de filtru pentru un acvariu de aprox 200Litri in asa fel incat sa curete si substratul ? Momentan am un filtru submersibil care face practic sa nu mai fie nevoie de sifonare dar ma deranjeaza curentul care-l produce si "disturba" plantele.
Pentru un acvariu ca cel de mai sus cam cata apa si cu ce frecventa ar trebui shimbata (cat trebuie tinuta apa sau merge pusa direct de la robinet daca inlocuim cantitati mici) ?

Forum Index » Profile for borisan » Messages posted by borisan
Go to: