[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Inca un lucru cand decongelezi cubul de la blister fa-o intr-o sita deasa pusa intr-un vas cu apa si clateste bine (schimbi apa din vas) sa nu ajunga zeama rezultata de la topirea cubului in acvariu si asta e valabil pentru toata hrana congelata
Cat a trecut de la ultima masa pana ai facut clipul ? Oricum deocamdata arata a ocluzie intestinala -prea multa hrana de acelasi fel uscata(in special granule) sau congelate prea multe de calitate proasta : larve rosii , negre, mai poate fi de vina si mixtura daca dai asa ceva, in general mancarea nediversificata si de proasta calitate plus hranitul exagerat. Cauta artemia congelata de calitate(crustacei intregi colorati spre rosu-nu albiciosi si zdrobiti) si hraneste un timp cu asa ceva e laxativa si daca ai noroc elimina bolul nedigerat, ar mai fi buna si mazarea fiarta daca mananca asa ceva

L.E. ACUM AM VAZUT CA DAI LARVE ROSII SEARA , nici nu mai trebuie sa cauti altceva asta e exact ce ti-am spus blocaj intestinal e stiut ca larvele rosii produc asa ceva plus ca nu sunt prea curate, recomandarea mea sa fie eliminate total din hrana sau macar administrate in timpul zilei iar masa de dupa sa fie artemia, dar renunta la ele daca nu vrei sa mai ai probleme. Masa de seara-ultima- obligatoriu artemia nu se dau granule sau larve rosii, astea dimineata. Daca balonarea s-a cronicizat e posibil sa nu mai scape o poate duce asa si luni de zile pana sa dea in dropsy, am patit si cu discusi si cu altumi
Da e foarte dura, dar problema mare ar fi nu duritatea ci ceea ce poate ajunge in acea apa din gradinile/gospodariile din jur si din agricultura intensiva din apropiere : pesticide, ingrasaminte, infiltratii canalizare.., astea iti omoara pestii.
L.E. Eu am avut femela de scalar ce a trait 12 ani
Chiar arata bine decorul
MihaiBlD wrote: sunt 2 straturi de nisip (alb si albastru ) si peste nisip, scoici si 2-3 pietre de mare + castelul ala de piatra si asa este de la bun inceput

Si tie ti se pare ca e bine ?! Scoici si pietre marine in bazin de apa dulce? Nisip colorat,castel.., succes in continuare
Si ai pus scalarii in bol/borcan?! Da-o incolo de treaba nu-s guppy sau xifo lasa-i in bazinul mare(cat?) sunt tineri invata, dupa mai multe depuneri vor invata sa aiba grija de ele,acum am vazut cum arata bazinul scoate naibii prostiile alea artificiale si cochiliile de acolo pune si tu nisip(nu pietris) radacini si eventual plante cateva macar sa arate a acvariu nu a desert post apocaliptic, umple-l ca lumea si vezi cu curatenia si schimburile de apa macar saptamanal,bafta
La Acarichthys heckelii te poti astepta sa fie foarte agresivi intre ei la maturitate pana la (nu-i neaparat lege) dar intradevar arata intr-un mare fel
opincarul wrote:De ce? Crezi ca scalarii au intoleranta la sodiu?
,severum si scalarii tot cichlide sunt si in mod sigur ce e suportat de ramirezii nu va afecta scalarii
Vezi ca se gaseste pe net nisip cuartz pentru filtre(de piscina) la diferite granulatii eu as alege cel intre 1-2 mm, se specifica ca nu sunt folosite substante chimice la purificarea lui asa ca nu afecteaza chimic apa, spun de asta pentru ca nu stiu daca la hypermarket poti alege granulatia iar cel care incepe de la 0 totusi e prea fin
Mie imi place strategia asta cu bataie lunga : acvariu/jucarie destindere la lucru-nu deranj acasa=consoarta nu are ce comenta plus ca nu trebuie explicate investitiile aferente(alea care pana acum erau cadouri/donatii etc.) deci atmosfera destinsa la locul de claca. Cand/daca se impute branza la firma (doamne fereste) hop ne facem musai cu acvariu in casa "Ce vrei draga sa li-l las lor la cat am investit in el( hm..munca, da ce credeai?!)
Pai ai spus ca ai luat nisip, ala e pietris
Depinde de marime, provenienta , obiceiuri. Cichlidele mici gen apistograme, pelvichachromis scalari, festivum chiar au nevoie, adica se simt bine in bazine cu multe plante(plus crengi, pietre). Cu cele de tipul oscari si severumi nu prea exista plante care sa le reziste.. dar in 200 de litrii prea mari nu poti pune
Simpatici tare, preferatii mei sunt t. meeki dar sunt faini si astia
Depinde cun a stat cele trei saptamani, ai pus bacterii ? Le-ai hranit? Doar o testare cu reactivi ti-ar putea spune daca e ciclat sau nu ( cam scurta perioada, inca o saptamana macar)
Nu prea suporta fluctuatiile de ph-mai ales, din cate stiu
koala wrote:Superglue, asta e raspunsul!... se foloseste si la bazinele marine, nu e problema cu toxicitatea.
Dupa uscare, se face ca o sticla si nu interactioneaza chimic cu apa.

Dap ..am lipit si eu corali si fraguri fara probleme in bazin
Fain imi place, ca toate bazinele pe care le faci, armonizate bine culorile la guppy cu cele din bazin, doar spatele putin de mascat..
Pfff.. asta te costa mai mult decat un acvariu mare
Andreasghira wrote:Mersi de sfat, o sa il contactez pe ReBella

Este vorba de o EA , e o doamna, recomand si eu
Da

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: