Message |
|
Un acvariu superb. Mare, curat, plin de buturugi si de Severumi.
Exact ce mi-as dori si eu.
Felicitari si sa ne mai incanti cu poze din cand in cand.
|
 |
|
Silviu Man wrote:In cel mai rau caz citiva Boraras dar si asa e riscant. Tin 15 Boraras in 10 litri si e la limita. Cu filtrare buna, schimb de apa de doua ori pe saptamina, plante ca lumea ...
E asa mare diferenta de marime intre ei ?
I-ai luat de la Cluj (Neve) ?
Au facut vrodata pui ?
Te rog sa ma scuzi ca pun atatea intrebari, dar sunt niste pestisori superbi si ma bate un gand ... mai ales ca se pot lua de la noi.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
|
 |
|
Draga Koala,
Multumesc pentru "animale".
Au ajuns acasa cu bine si au si cucerit-o pe sotia mea din prima: ea s-a uitat la ei in recipient, ei s-au uitat la ea (pe bune) si a fost dragoste la prima vedere.
Sotia mea nici nu a observat ca in recipient mai erau inca doi pesti !!!
Dupa aclimatizare i-am pus in acvariu si au inceput sa patruleze si sa cerceteze prin tot acvariul, in "gasca". Nu au stat ascunsi nici macar o secunda.
Dimineata i-am hranit baban si au mancat ca sparti - doi sunt mai curajosi, iar unul este mai timid.
Inca o data, iti multumesc pentru "hanimale" Sunt superbe.
|
 |
|
Cred ca adrian are dreptate. Ca sa evitam orice problema cu gospodinele, putem sa ne axam pe pahare (cum apare unul in prima poza, in partea stanga).
In felul acesta nu deranjam pe nimeni si ne simitim si noi bine cu hobby-ul nostru.
PS Ideea (cu paharele si / sau borcanele) este grozava, foarte practica si cred ca merita dezvoltata. Pe langa creveti cred ar merge si niste Rasbora Galaxy.
|
 |
|
Thereau wrote:Sunt atat de mici caci nu prea se observa ca as fi pus ceva vietuitoare in bazin ^^
Pana acum, cei mai "babani" pesti pe care ii ai in acvariu sunt baboii pe care ii ai de la maestrul Koala.
|
 |
|
Thereau wrote:Regula 1 in acvaristica : Niciodata nu-i prea mare  )
Regula 2 : niciodata nu-i prea mult(filtrare)
Sau invers  )
Regula 3 : niciodata nu-i prea tare  )
Asta parca nu e din acvaristica, dar rimeaza bine cu Regula 1.
... n-am gasit alta rima.
|
 |
|
Nici nu stiu ce o sa ma fac cu atatia baboi.
E clar ca trebuie sa pregatesc cada de bae, sa mai pun cativa pesti si acolo.
Si uite asa o sa fiu si eu corupt sa fac upgrade la acvariu ...
|
 |
|
Thereau wrote: ... dar plecase trenul pe cand am ajuns eu  )
Pai sa fim atenti la urmatorul tren, mai ales ca unii din noi sunt vecini cu prea'maritul.
Eu tot ce pot sa fac e sa vin cu bautura ... sau pentru bautura ca la ora asta nu mai stiu exact.
|
 |
|
Sunt taaare simpatici.
Imi pare rau ca nu m-am abonat si eu la vreo doi.
Poate la transa urmatoare, daca maestrul Koala o sa se indure sa-mi dea si mie ...
|
 |
|
Teoretic poti sa cumperi creveti de la nevertebrate ca sa hraniesti piranha, dar dupa parerea mea este o varianta scumpa.
Daca aveai propria productie de creveti si hraneai pestii din surplus mai mergea, dar sa cumperi de la nevertebrate mi se pare scump.
Chiar foarte scump. (Mai bine vezi daca are cineva de vanzare creveti pe forum).
|
 |
|
Daca ai piranha poti sa le dai creveti crescuti in acvariu fata nici o grija.
Poati sa le mai dai si crap salbatic (file) poaspat sau congelat, dar este cam scump.
Fereste-te de orice ar putea contine chimicale.
Chiar daca ai piranha si chiar daca efectele nu produc efecte contrare imediat sunt mari sanse sa afecteze sanatatea pestilor.
Ma refer la orice chimicale (inclusiv la antibioticele care se folosesc in crescatorii).
Poate parea ciudat, dar pestii sunt mult mai sensibili ca oamenii la toate porcariile (a se citi chimicalele) care sunt in mancare.
Daca suspectezi ca o hrana are chimicale, mai bine nu o dai pestilor tai (eu asa as proceda).
|
 |
|
Completare: Incearca sa scrii fara diacritice de acum incolo, ca sa nu mai apara semenele de intrebare sau alte semne ciudate.
|
 |
|
In principiu poti, dar mai depinde si de creveti si de pesti.
Daca vrei sa hranesti pestii (de preferinta de talie medie sau mare) cu creveti congelati, ai grije la doua aspecte:
1 Crevetii congelati sa nu contina aditivi chimici (de multe ori scrie pe cutie sau pe punga de plastic in care sunt ambalati).
2 Sa fierbi un pic creveti inainte de a-i da la pesti (in felul acesta ii si decongelezi).
|
 |
|
Acum, ca ai rezolvat cu lumina, ar merge sa mai adaugi 2-3 plante (sau macar 2-3 pui de plante care sa creasca in timp si sa mai umple putin acvariul).
|
 |
|
Ma bucur ca am putut sa te ajut.
Iti doresc sa ai un acvariu cat mai frumos si sa te bucuri de el.
|
 |
|
Superb acvariul.
Felicitari !
|
 |
|
Ma bucur ca toata lumea se simte Ok si acvariul a luat-o pe calea cea buna (usor, usor ...).
Poate situatia nu a fost chiar atat de rea pe cat au vrut s-o prezinte unii colegi mai panicosi, dar bine ca ai facut tratamentul ca la carte si acum nu mai sunt probleme.
Sa speram ca o sa ne bucuram in curand (dupa carantina) si o sa vedem si puii de Jack Dempsey zburdand prin acvariul mare.
|
 |
|
marcusyon wrote:2 probleme am avut cu ei: plantele si HITH asa ca atentie la calitatea apei.
1. Severumii sunt pesti omnivori asa ca au nevoie de vegetale si de fibra in dieta lor. Daca nu le asigura acvaristul cele necesare, isi completeaza si ei meniul cum pot (cu plantele din acvariu mai precis). @marcusyon daca iti aduci aminte, prima pereche de Red Spotted Severum ai luat-o de la mine (pentru ca nu mai puteam sa tin ambele perechi) … si acvariul cu Severumi era plantat.
Acum, in acvariul cu Severumi am cateva exemplare de Ehinodorus din specii diferite si singurul care le mai rupe frunzele (mari) sunt EU (ca sa nu stea pestii prea inghesuiti si sa aiba loc si puii de Echinodorus care mai apar din cand in cand).
2. Am Severumi de aproape 7 ani si nici unul nu a avut HITH. Cred ca tine de calitatea apei si de calitatea alimentatiei (si de alte cateva mici elemente).
Asa ca fiecare acvariu (si fiecare acvarist) cu specificul lui.
PS Nu am folosit niciodata medicamente in acvariul cu Severumi, nu folosesc C02 ,iar ingrasaminte pentru plante am folosit fooooarte rar (nici macar microelemente nu adaug). Ma bate gandul sa incep sa adaug niste micro.
... Si vorba lui marcusyon: atentie la calitatea apei.
|
 |
|
Din cate stiu eu nu a schimbat nimeni neoane T5 in T8 deoarece ... nu merita.
Neoanele T8 au o eficienta energetica mai redusa, iar adancimea pana la care lumineaza eficient este mai mica.
Intr-un acvariu Juwel Rio 240 sau Rio 300 adancimea apei este deja mare, asa ca o sa ai probleme daca te gandesti sa faci un acvariu plantat.
In plus, o sa trebuiasca sa modifici schema electrica deoarece neoanele T5 nu au nevoie de starter (deci capacul nu a fost prevazut cu asa ceva) pe cand neoanele T8 au nevoie de starter (deci trebuie sa modifici schema electrica in mod corespunzator).
Daca te decizi sa faci aceasta modificare, ar fi foarte indicat sa apelezi la o persoana calificata ca sa eviti problemele (si riscurile) care ar putea sa apara.
Sa schimbi numai capetele (suporturile) in care se pun neoanele nu este suficient.
Mai asteapta si opiniile altor colegi, dar eu nu m-as apuca sa fac aceasta schmbare.
Apropos, ai vreun motiv sa scimbi neoanele T5 cu cele T8?
|
 |
|
Foarte frumos acvariul. Abia astept sa-l vad si cu locuitori avand in vedere ca sunt un admirator de Severumi, iar Red Spoted si Rotkeil sunt cele mai frumoase varietati de Severum.
Apropos de ancistrusi: eu am doua femele (de ancistrus, evident) de la Koala si fac treaba foarte buna. Toata ziua curata geamurile, lemenele si plantele. La acvariul tau nu cred ca ar fi o problema sa pui 2-3 “lipitori” (ancistrusi sau poate chiar ceva mai mare si mai colorat) … parerea mea.
Iti doresc mult succes si asteptam poze noi
|
 |
|