[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Niro
Forum Index » Profile for Niro » Messages posted by Niro
Message
Pompa a fost cumparata astazi insa eu mai aveam in acvariu 2 pompe iar curentul este prea mare si imi este nefolositoare...

VOLTAGE 110V/220V/240V
FREQUENCY 50Hz/60Hz
POWER 3W
OUTPUT 2500L/h
WEIGHT 0.25Kg
DIMENSIONS 70*70*90mm


image


Pm me pentru cei interesati(sunt dispus sa o schimb cu corali/pesti)
Pret:50ron
Deoarece preturile la noi sunt cam mari (60 ron) am sa comand de pe ebay pensete de 30 de cm! Daca mai este cineva interesat PM me, sau poate are cineva o penseta de 30 de cm iar pretul este acceptabil PM me.
Comportament ciudat?Un mic filmulet de seara

Cred ca mai am 2-3 mai mici printre pietre.Stau la panda de ceva seri sa il prind iar asera (dupa ce sa oprit lumina) a iesit din piatra sa caute mancare cred.
Skmierul nu este galagios daca pun ceva intre pompa si geam tot zgomotul pompei dispare iar pe unde trage aer am pus un mic capacel de la un filtru mai vechi.Singura problema momentan sunt microbulele dar o sa mesteresc ceva
These are some of the most beneficial animals that it is possible to have in a marine reef tank.... Sa inteleg ca trebuie sa o pun inapoi?
Bun sau rau?A fost gasit aseara in acvariu
image
http://www.coral-farm.ro/prezentare-corali_moi-1 Poate te ajuta
Skimmerul nu pot sa il pun in spate din cauza capacului.Si oricum la vara o sa fac sump si nu are rost sa dau gaura in partea din spate a capacului.(plus ca nu are loc de neoane).
Am sa schimb si substratul.. si eu avem aceiasi parere,mai ales cand misc putin iese tona de mizerie din el.
Salut! Ma cheama Sorin si am 19 ani. Sunt din bucuresti. In momentul de fata am 2 acvarii: unul de apa dulce ( 40l) si unul de apa sarata. Acesta din urma este inca la inceput si nu a fost luat in calcul sa fie facut pt apa sarata, doar ca am primit de la un prieten o pereche de pesti clovn, o domnisoara si o mica bucatie de piatra "vie". Dac? am intrat în hor?, joc pân? la cap?t...
Am achizitionat un skimmer nac qq, o pompa de valuri(urmeazain 2-3 zile sa mai iau una), 6-7 kg de piatra vie,osmozator.

Medi filtrante:
- folosesc un filtru JBL i80 care este plin cu PhosEx (cu toate ca stiu ca nu este bun insa nu imi permite bugetul altul).
-1 kg matrix in saculet
-vreau sa mai cumpar un filtru canistra sau ceva pentru carbune(am 9 tipuri de corali)
Schimb 10l de apa la 2 saptamani + apa care se evapora.
Salinitatea 1025
Temperatura undeva intre 25-27(nu stiu ce ma fac la vara... am sa caut niste ventilatoare mai mari si mai silentioase,idei?chiller?)

Pesti:3 Amphiprion ocellaris si un Salarias fasciatus + 15-20 asterine,30-40 de melcisori (2-3mm), cine ma poate ajuta cu niste melci mai mari sau ceva din renumitul cuc?
Lumina: momentan 2 neoane t5(mai multe nu stiu) nici nu stiu ce este ciano sau alte alge insa astept sa vina 9 leduri de 3W(5 royal blue si 3 white)
image

Momentan lumina este pornita 7 ore pe zi cu ajutorul unei prize programabile.
Sunt la inceput cu acvariul cu apa sarata.... Mi-as dori foarte mult sa il dezvolt, insa in acest moment nu dispun de prea multi bani.
Poze cu inceputul:

image
Primele mele fraguri:

image
Suntem si artisti

image

Dupa un timp am inceput sa capatam o forma
image


Poze facute azi:
imageimageimageimage

Display

image


Astept critici pareri/sfaturi/idei.
Da asterinele manca si alge la mine. Am in acvariu cam 10-15 si pana acuma vad ca nu s-au apropiat de corali.
Cum mai e acvariul? Ledurile?
Acestea sunt driverelehttp://www.ebay.com/itm/Constant-Current-Driver-for-3-5pcs-3W-High-Power-LED-3-5-x-3W-Driver-/120835514228?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c225b9f74.
Voi folosi cate un driver pentru fiecare culoare 1-driver 4 albe ,1-driver 5 albastre si fiecare circuit potentiometrul/dimmerul lui.Sper ca prin vara sa fac si dimming automat (in semestrul doi invat arduino la facultate )

Se pot conect pana la 5 leduri iar daca treaba cu potentiometrul nu merge am gasit pe strada maica domnului(din cand in cand mai iau piese de acolo pt robotei) dimmer.
Ideea este ca ledurile au o placere sa consume mai mult curent decat trebuie de aceea nu am vrut sa le leg la sursa de pc.
Momentan am optat pentru asa ceva
4pcs 3w white led
5pcs 3w 445nm royal blue
9pcs 60 degdre
3pcs waterproof driver

Cred ca voi folosi si 2 potentiometre pana o sa reusesc sa fac dimmarea automata.
Ma bucur ca totul este ok! Mai astept vesti despre el.
Schimb/ vand Azure Damselfish (Chrysiptera hemicyanea). Este la mine in acvariu de 4 luni. Manaca perfect sanatoasa insa ii cam place sa tot faca mici gropi prin nisip sau sa il mai mute. Astept oferte pe pm. De preferat din Bucuresti (din cauza vremii nefavorabile).
Frumos gest.Felicitari!
Nici eu nu vreau sa ii fac reclam proasta.... dumneavoastra ati vb cu "alexandru" care pot spune ca este ok. Insa azi am vorbit cu celalat baiat. Scopul lor este sa vada.. daca vrei sfaturi/informatii e forumul plin(poti sa vezi ce acvarii au oamenii respectivi si o sa ramai cu gura cascata,cel putin asa am ramas eu ) ) Eu zic ca e ocellaris(SPER! )
Salut azi ai fost la coralis pe la ora 1-2? Pt ca am vazut pe cineva acolo care era imbrobodit de vanzator sa cumpere de la el piara vie cu 65 ca pe forum e 45 dar nu e buna si tot felul de minciuni....(a mai zis ceva de genul sa nu ii mai asculti pe aia de pe forumuri ca vorbesc prostii bla bla).Cu toate ca au incercat si pe mine sa ma pacaleasca, am spus ca vreau un "nemo"(Amphiprion ocellaris) si ei crezand ca habar nu am vroiau sa imi vindeau alt peste(amphiprion clarkii)...Iar dupa aceea a prins cred cel mai urat si mare "nemo" si am zis ca nu il vreau pe acela si a spus ca e foarte greu sa prinda altul ....Am ramas dezamagit. Si apropo piatra lor "vie" e tot din piatra uscata .Eu am cumparat/primit lucruri de la oameni de pe forum si pot spune ca totul a fost de nota 10! O poza cu noul locatar

image
Am primit mai multe recomandari(MULTUMESC!) inclusiv pe privat.Cred ca voi cumpara aceste leduri,4 pentru inceput http://www.ebay.com/itm/10W-Super-Actinic-Blue-Hybrid-Led-Panel-for-Aquarium-9-11V-DIY-/330836948491?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d076b360bSAU http://www.ebay.com/itm/10W-9x1W-455nm-Royal-Blue-High-Power-LED-for-Aquarium-300LM-30V-AC-Driver-DIY-/270967898244?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f16f20084
Multumesc mult de informatii si de poze!
 
Forum Index » Profile for Niro » Messages posted by Niro
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com