[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvantrust
Forum Index » Profile for razvantrust » Messages posted by razvantrust
Message
Moulinesia iubeste un GH mai mare. Eu l-am coborat de la 42 la 12 cu apa de osmoza in 3 saptamani (pentru a evita un soc). Am si eu 2 masculi de molli negri si sunt o splendoare cand se infoiaza dar nu au ajuns sa-si faca rau si sunt mai mari decat ai tai. Consider ca este o boala. Rugam specialistii pentru putin ajutor!!!
Bine ai venit pe acest forum! Acum 2 luni credeam ca pot face acvaristica ca acum 30 de ani. Multumita acestui forum, am ajuns pe calea cea buna. Iar totul a fost înscrierea si comunicarea.
SUCCESE!
Buna ziua!
Astazi am ajuns la nesperata valoare GH=21! Toate celelalte teste sunt in parametri normali. Duminica viitoare, la schimbul de apa, voi adauga acelasi raport de apa schimbata: 85% osmoza si 15% fantana + Dennerle AIO elixier, Jbl Biotopol si o fiola de Prodibio BioDigest.. In acest fel cred ca vom ajunge pe valorile normale.Va multumesc pentru sfaturile bune!
Buna ziua!
As dori sa cumpar 2 melci asasin in zona Vrancea. Are cineva de vanzare?
Va multumesc!
Va rog sa intelegeti ca pentru mine timpul conteaza si nu partea financiara. Asa as fi cumparat un sistem CO2, de mama-mama, dar nu am unde sa il asez. Acvariul fiind in perete, pe de o parte am scari iar pe cealalta am canapea coltar unde am pus filtrul extern. Daca mai adaug butelia CO2, sigur am scandal cu sotia (seful in casa). Ce ma fac?
Va multumesc! Am citit urmatoarele: datorita extractelor aflate în continut (in special turba), combinat cu Sera Aquatan scade duritatea apei! Acesta este singurul motiv pentru care l-am adaugat.
Daca adaosul de apa de osmoza nu afecteaza, incet-incet, sper sa ajung unde trebuie cu valoarea GH-ului. Pot incerca un schimb cu o cantitate mai mare de apa de osmoza pe la jumatatea saptamanii?
Dupa schimbul de apa, de dimineata, acum am facut teste: PH 7,5 , KH 10, Cl 0, NO2 0, NO3 < 20 ?i surprinzator GH=30! Am reusit cu apa demineralizata si Sera blackwater aquatan sa-l cobor 12 unitati. Credeti ca se poate si mai bine?
Super! Dupa ce am citit cu drag cam tot ceea ce este pe acest forum, va rog sa ma credeti ca o simpla greseala facuta de unul ca mine, convins ca are dreptate, poate duce la deciclarea acvariului. Pana dimineata am stat stresat sa nu fi facut vreo boacana de genul si in aceasta dimineata sa ma trezesc cu ,,apa tulbure" ( tinand cont ca sigur i-am intoxicat ieri cu vreo substanta - CO2 cred). Bacteriile Prodibio le am cumparat special pentru asemenea caz dar ?i pentru între?inere la 15 zile ( mai am 52 fiole).
Multumesc! Am comandat la nevertebrate.ro produsul Dennerle. Referitor la JBL, sper sa-l gasesc maine la Animax (sunt 2 magazine in Focsani) iar pe site il au in stoc.
De ce este inutil Prodibio, pe mai departe?
Va multumesc pentru sfaturi si aprecieri. Acvariul a avut a startul pe 20.04.2021. Intr-adevar atat pietrisul cat si plantele au fost alese pentru a-mi facilita intretinerea, deoarece sunt foarte ocupat cu munca. Maine voi cauta sa achizitionez JBL Biotopol si Dennerle AIO din Focsani. Daca nu le gasesc fizic, voi comanda online. Referitor la bacterii as dori sa raman la fiolele de Prodibio BioDigest.
image
image
image
Toti pestii sunt ok. Am schimbat 40 litri apa din care 10 l de fantana si 30 l demineralizati si am curatat prefiltru. Am bagat o fiola Prodibio BioDigest, 10 ml EL Filter Medium, 2 ml EL EasyCarbo, 5 ml Sera Florena, 5 ml EL Profito (mai bag 5 ml miercuri) si 5 ml Sera Blackwater Aquatan. Diseara fac teste!
Buna dimineata! Plantele asa au fost cumparate. Nu au facut frunze noi de cand sunt in acvariu meu.
Valureste de rupe! Cred ca i-am intoxicat!!! Sper sa fie ok dimineata cand fac schimbul de apa!
Filtrul extern este umplut cu Siporax, Matrix ?i Eheim. Doar in partea de sus are filtru mecanic pentru a evita intrarea mizeriei la pompa. Sorbul este prevazut cu prefiltru Eheim care se curata cam la 3 saptamani, de?i nu am asa multa mizerie. Ceva nu imi da bine la calcule!!!
In fiecare duminica dimineata fac schimb de apa 30%. Pentru prima data, in aceasta seara, dupa ce s-a stins lumina, o parte din pesti au urcat la suprafata sa respire. Nu s-a mai intamplat niciodata si nici parametrii nu o arata. Am bagat urgent o pompa de aer . Luni voi cumpara ?i test de oxigen desi filtrul Eheim eXperience 250 ar trebui sa faca fata cu brio la 80 litri de apa. Mai vedem cum evolueaza situatia! Postez pe viitor!
Femela tocmai ce a fatat in acvariu ?i se ascundea de masculi!
Sigur! Am crezut ca fierul este cel mai important în dezvoltarea armonioasa a plantelor, alaturi de CO2.
 
Forum Index » Profile for razvantrust » Messages posted by razvantrust
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com