Buna,
In primul rand sunt total necunoscator. Dar am idei
Vreau sa-mi fac un iaz mic in curte. Ca sa mai schimb atmosfera... La început ideea mea a fost simpla: sap o groaps de 1m adâncime, 2 latime ?i 3 lungime, forma neregulata. Sa iau din Dedeman folie, pe margine sa pun pietre de râu si sa plantez niste plante, din ghiveci, de jur împrejur, apoi sa o umplu cu apa de la retea. Îmi mai da o vecina niste nuferi.
Citind pe aici vad ca sunt niste chestii de care n-am tinut seama: iazul e in soare, se poate face crescatorie de tântari, apa sa fie o baltoaca mirositoare.
Cum as putea scapa de belele?
Vecina de la care m-am inspirat are iazul în curte, dar la umbra, fara nici un filtru, etc, doar nuferi. Arata superb, de vis. Nu are nici pesti, doar broscute ?i un serpisor.
Eu as vrea ?i ni?te pesti pot sa iau niste carasi sau niste pesti rosii? Nu ma pricep deloc. Am vazut mai sus ca guppy sunt buni împotriva tantarilor, dar e vorba de pestisorii aia frumosi pe care ii admiram in magazin sau alt fel de guppy?
Va rog sa ma ajutati. Deja am decupat gazonul, suntem foarte incantati, mai ales copiii.
Multumesc.