[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FlorinH
Forum Index » Profile for FlorinH » Messages posted by FlorinH
Hai mai ce sunteti asa. Normal ca ii mai stiu cum se cheama, dar vroiam sa afluu exact cum si ce specie sunt.

Mai cat timp sunt sanatosi si bine nu vad de ce sai kilaresc pe unii si sai las pe altii, au loc mititiei in ditamai piscina.

Nu moi pricepe ca voi de stiti si cate oua pe minut depune femela, dar asta nu inseaman ca nu am grija de ei si ii urmaresc in fiecare zi ce se intampla cu ei.

Da toti sunt intrun acvariu, nu sunt poze de pe net. Ocum acvariu e bestial si a iesit super datorita mult si celor de pe acest forum care mau ajutat.

Mrcum sunt maindru ca e facut de mine, in intregime. ) HA HA , Sunt BUN!
Eu am facut acvariu, restu a venit de la sine.
Dar nu stiu ce ziceti voi ca nu se potrivesc, ca le merge foarte bine, manaca impreuna intr-o zona special creata, asa ca ... va zic heu ca se potrivesc speciile

Voi ati incercat?
Acvariu are 300 l , filtu extern cu 4 camere de vreo 30l, lumina plante, cilcat , vitamine le bag pe gat, se comporta ok.
De la stanga la dreapta de sus in jos, dam, nu prea se potriveste. Eu stiu doar neon si pe xifo rosu, dar in ce oriden ii pun tot nu se potriveste cu lita ta, orcum mersi de ajutor ii caut eu pe cei care iai sis si ii identific!
Imi puteti spune si mie ce pesti sunt acestia??
Iam bagat in galeria mea, daca puteti sa o accesati si sa imi scrieti ce pete e fiecare?
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=741
Cum imi dau seama daca un pestisor are pui? In afara de burta mare, mai sunt si alte semne? Cand ar trebuii sa bag peste in maternitate?

Ceva curios, am un pestisor care il banuiesc ca ar face pui, care este urmarit in permanenta de un alt peste care parca il ciupeste de burta. Scuzati descrierea dar asta e

Mersy!
Eu sincer nu imi dau seama cum sa montez neonul. Am neon, dar suporturile care le gasesc in comert sunt mari, si nu prea am loc de ele.

Ma gandesc daca pot sa iau unu si sa il tai sa ii pastrez doar piciorusele iar instalatiile care le mai are sa le scot undeva ina fara acvariului?

Ce aprere se poate, aveti vreo idee, vreun exemplu?
Mia mai venit o idee, de marmura dianceea alba, frumoasa, pisata, oare nu merge?

Are un aspect placut, ma gandesc cum o arata cand o cadea mancare pe ea, alb cu picatele

Ce parere aveti?
Daca aleg nisip, ar fi bine spre exemplu sa cern printro sita de 3mm, sau pot sa mai 'scap' si nisip mai fin.
Eu ma gandeam sa fac un capac din sticala de 4, sub forma de trapez, iar gaurile de aerisire si pentru fire sa fie deja prevazute in capac. Tot ce trebuie lipit de la stilca pana la neoane pe sticla sa realizez cu silicon.
Ce parere aveti, de ce nu exista astfel de capace din sticla.

Ma gandeam si la o vopsea aplicata pe capac sa dea frumos. (negru)
Salutare, am revenit dupa o lunga pauza

Am realizat un acvariu nou nout de vreo 200L si nu ma hotarasc ce sai pun la baza ca strat.

Nisip sau pietris?? Voi ce imi recomandati.

Pana acum am avut pietris, dar cineva mia recomandat de curand nisip de rau (de constructii, bine spalat), ce parere aveti?
Asa este.
Filtrele de interior, sunt facute sa stea im permanenta in apa, iar daca acestea nu sunt in apa se ard.
O solutie ar fi, la intrarea in primul bazin, desi imi ajunge 1 pai ca sa suplinesc diferenta de nivel, as putea adauga inca 2 paie care sa se situeze la nivele difereite.

Orcum trebuie supravegheat, si cred ca se poate perfectiona sistemul )
destuld e simpu.
Aveam un filtru de interior, negru care si oxigena apa.
Deoarece am un acvariu mic, foarte mic, am taiat 2 sticle de 2L de apa.
In prima stical am pus un pai care intra in acvariu si ajunge tocmai pe fundul acvariului si am umplut stical cu apa. Dataorita principiului vaselor comunicante (vezi FIZICA), am umplut paiul cu apa si nivelul dintre cele 2 recipiente ramen totdeauna constant.
Ain stica am adaugat un BURETE, se paote face un sitem mai complex cu pietris, nisipi, carbune, vata etc.
La fundul sticlei, deoarece nu am spatiu am bagat un alt pai (tu poti sa pui direct filtru de interior, care va arunca apa filtrata innapoi in acvariu.
Sa revin, la fundul sticlai am bagat un pai, care la mine trece prin burede, si deci apa ce ajunge la acel pai, este filtrata, care tot prin principiul vaselor comunicante comunica cu o a doua stical, in care este filtru vechi, care nu fece decat sa impinga apa in acvariu.
Daca ai spatiu in prima sticala, poti sa renunti la a 2 stical, sau mai ingenios, daca te pricepi la facut acvarii, sau lipit sticla, poti toat acest sitem sa il facei din sticla, ca un mic avariu atasat, poti sa faci serpentine si filtre separate,pe care le poti curata independent si foarte usor, si curata apa perfect.
Ideea este ca acele paie, care le folosesc eu sa fie complet umpute cu apa, altfel nu functioneaza.
Aproximativ ca aia. Am 3 melci in 10 L

Problema este ca am avut filtru interior si lam transformat in filtyru exterior!!

Apa a devenit mult mai clara!
De o saptamana, in acvariul meu nau, care are o luna de functionare, am observat, atunci cand schimb apa si deranjez substratul, ca de pe fundul apei apar o sumedenie de puncte negre care imi umpluu tot acvariu.

O fi de la mancare, este OK aceasta 'componenta' a substratului. Pe langa puncutletele acealea mai apar si resturi de mancare si alte resturi. Pe mine ma deranjeaza acele punctulete care sunt foarte mici si mie frica sa nu provace ceva pestisorilor.
Am inteles. O sa schimb apa la 2-3 zil, cam 2L, si o inlocuiesc cu apa statuta.
Schimbul il fac cu un furtunas.

Acum daca imif ac un acvariu mare, nou ce fac. Pui apa, pietris lante filtru si ii dau drumu. cate zile il las fara pesti? Arunc intre timp mancare in bazin?
Hai mai (
Eu ma straduii.

Recomandati ca in momentul in care pestisorii incep sa stea pe la suprafata sa schimb 10% din apa??
Acvariu e de dimensiuni mici-supermici adica 10 L , promit ca fac unumai mare.
Am un aparat de oxigenat si de filtrat care e pentru 30-60L care functioneaza nonstop
Mancare le dau de 2 ori pe zi: la 8 dimineata si la 8 seara, cat incape intre 3 degete.
Am 2 sanitari cu mustati, 2 pestiti mai marei (carasi cred), 1 neon, si 1 rosu. Plus 3 melci.
Sigur nu am 'ciclat' ....
O sa caut informatii despre acest proces.

Deci imi recomanzi sa mai astept! Dar pestii care stau la suprafata e normal??
Inca ceva, Filtul meu e unul obisnuit care amesteca aerul care il trage de afara cu apa din acvariu. Am auzit ceva ge geul ca trebuie sa 'hranesc filtrul' Adica sa arunc mancare in fata gurei de absortie ca bacteriile sa intre in filtru.
Aceasti 'norisori' albiciosi, pot fi bacteriile care trebuie sa se gaseasca in filtru??

Forum Index » Profile for FlorinH » Messages posted by FlorinH
Go to: