Multumesc de sfaturi. O sa incerc sa o conving pe fata ca la veterinar a zis ca nu e bine sa tin Goldfish ca nu mai indeplinesc dorinte.
Daca pun Xipho rosu ar fi ok? Vreo 2-3-4?
Cel de la magazin a zis ca nu a intalnit sa moara asa repede, are persoane care tin 1-2 in bol cate 6-8 luni. A zis ca daca vreau, sa vin cu bidon si imi da apa din acvariu din care imi scoate pestii sa schimb toata apa in acvariu.
Butoiul este de plastic cu gura mare, incap 10l cumparat de nou, spalat doar cu apa si pe urma umplut cu apa.
Barca este tot pentru acvariu, dar poate emana ceva, ar fi urat sa vand produse care omoara pestii.
Nu am folosit nici un fel de solutii de curatat, doar pe maini ma spal cu sapun lichid dupa care clatesc bine, inainte sa umblu la pesti.
Ma uit la asa ceva: la pretul de 390 ron.
https://www.emag.ro/acvariu-tetra-starter-line-negru-54-l-4004218256989/pd/D55TYVBBM/
M-am orientat la modelul asta pentru filtru, cascada, are loc pentru orice vreau sa pun in el ca material si loc pentru termometru. Chiar vreau sa schimb din bilele de jos cu ceva ceramic si sa scot carbunele.
O sa pun niste nisip universal, prefer ceva negru, dar daca nu este bine iau clasic si cateva plante fara pretentii. Lampa cica are doar 6w, la ei pe site au scos varianta cu 10w.
Pesti o sa pun xipho, neoni, rasbora, sanitari. Daca merge bine acvariu dupa cateva luni as pune si niste creveti.