[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: XRazvanX
Forum Index » Profile for XRazvanX » Messages posted by XRazvanX
EduardB wrote:Pai o sa fie filtrare excelenta.
La mine cu un Classic 150 + prefiltru Eheim si un litru de substrat pro, am tinut apa "cristal" cu 4 Gourami marisori, 5 Ancistrus, 3 Cory, 10 Neoni, ceva creveti, in bazin de 80L.
Apropos, piatra aia portocalie, este una foarte poroasa si suspect de usoara JBL? va mai amintiti cum se numea ori de unde a fost luata?
Am si eu una de vreo 3-4 Kg in bazinul de 180 si mai vreau sa iau pentru sump. (nu stiu cum se numeste si nici de unde a fost luata)

Piatra este Dragon Stone,achizitionata de la Coralis .
EduardB wrote:Estetic, imi place.
Dar trebuie circulata apa prin el.
Pana marti, exista posibilitatea sa "balteasca" apa si implicit: miros.
Dati drumu la filtru gol, ori cu ceva burete in el sa mearga, pana ajunge materialul filtrant.
Ce filtru este si ce se baga in el?

Ms pt sfat , am bagat un aerator .Filtrul este un Ehaim classic 250 iar ca material filtrant Eheim Substrat Pro .
EduardB wrote:Daca nu ai facut inca cumparaturi, am eu un bazin de 80L cu capac iluminat disponibil. (aquariumprest)

Ms frumos , am rezolvat .
Si .. start ciclare .Marti sper sa-mi ajunga si materialul filtrant pt filtrul extern .
Astazi o sa ma rezum la teorie ,maine trec la cumparaturi si proba practica
Salve ,

...asa a inceput totul.. de fapt a inceput acum 10 ani cand a fost inmatriculat .Sunt fericitul posesor al unui pusti de 10 ani si 8 pesti (1 pereche guppy ,1 pereche xifo si 6 zebre) cumparati weekendul trecut .In prima instanta i-am cazat in doua boluri iar acum incercam sa acceleram lucrurile si demaram un nou proiect .Am rasfoit forumul si astazi o sa merg la cumparaturi .Lista arata in felul urmator :

Acvariu Advance Led, 60 x 30 x 34 cm,
Substrat pentru acvariu, JBL Manado 10 l
Nisip JBL Sansibar BLACK 10kg
Aqua pietre colorate negru 2x5KG
Daca nu e cu suparare am si eu cateva dileme

Intrebarile mele sunt urmatoarele :

1.Avem de gand sa creem un peisaj format din pietre si gazon( eventual plante de inaltime mica) si din ce-am citit aici una din necesitatile esentiale este lumina , catre ce trebuie sa ma indrept sa cumpar (rugaminte link) ?Am citit multe variante si sincer prefer sa i-au injuraturile de la voi si sa salvez pestii ,decat sa astept inca 1 saptamana de studiu .
2.In ideea in care nu m-as hazarda de la inceput la o instalatie de CO2 , care este varianta de compromis ( rugaminte link) ?
2.Cum sau cu ce pot accelera ciclarea acvariului ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi asum injuraturile .
P.S. Pe viitor promit sa citesc regulamentul grupului si sa caut raspunsul la eventualele intrebari care cu siguranta or sa apara .

Forum Index » Profile for XRazvanX » Messages posted by XRazvanX
Go to: