[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina.ioana
Forum Index » Profile for alina.ioana » Messages posted by alina.ioana
Message
Buna ziua, am un acvariu de 45 de l din iunie, din prima saptamana au aparut (ceea ce credeam eu ca sunt) alge, am incercat tot felul de substante, nu a func?ionat nimic. Astazi citind pe forum, am aflat ca este vorba de fapt despre cyanobacteria, si voi cauta un tratament adecvat in continuare.

Desi nu am schimbat absolut nimic in acvariu, nu am adus nimic nou, plantele pe care le am sunt transplantate din alt acvariu, personal, care nu (mai) are probleme, de vreo 2 saptamani au aparut melci micuti, si se inmultesc rapid (in primul acvariu nu am niciun melc, am controlat, verificat, nimic). Am incercat sa indepartez manual, dar tot apar, nu stiu de unde.
Cum as putea scapa de melci? Stiam ceva de niste melci mari care i-ar manca pe cei mici, dar acvariul nu are capac... si ma gandesc ca ar iesi constant.
Buna ziua, am un acvariu plantat de 54 de l, cu capac. In capac este neonul (cu leduri) cu care a venit acvariul, un aquael de 8 w, dar mi-as dori altceva, mai bun... dar nici foarte scump.
Am fost ieri in maxipet si in hornbach, si in mai toate magazinele cu pesti, culorile lor se vad superb, sunt "stralucitori" chiar. Am realizat asta tot ieri, cand am cumparat cativa pestisori neoni, iar in magazin culorile lor erau foarte vii... cand am ajuns acasa, nu mai erau asa.
Mai am un acvariu de 45 de l, care are o lampa facuta de cineva, cu 2 randuri de leduri, iar plantele (transplantate din primul acvariu), cresc mai repede de cat mi-as dori .

Intrebarea mea este, ce neon ar trebui sa imi iau? In cat sa le fie bine si pestisorilor, dar si plantelor (plante easy) ?
Iar ca problema, am vazut in magazin ca tuburile de neon arata ca neoanele normale (un tub cu cate 2 picioruse la fiecare capat)... iar tubul din acvariul meu este capsulat, iar din el porneste direct cablul de alimentare ( poza
o atasez aici, nu stiu cat de bine m-am exprimat
https://postimg.cc/zbLG58TV )

Multumesc
Faye wrote:Reorienteaza gaurelele sa nu mai bata apa in sus spre capac. sa bata in fata sau in jos.


Am bagat furtunul sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.
Pandy wrote:Buna,

Pune o poza, eventual un filmulet. Din cate inteleg ventuza nu te ajuta, desprinzandu-se si ridicand furtunul.


Nu stiu exact cat de bine se vede. Acum am bagat furtunul mai mult sub nivelul apei, dar nu stiu cat de bine se oxigeneaza apa asa.
Buna ziua, astazi este a patra oara cand curge apa din acvariu si nu stiu ce sa mai fac. .Acvariul sta in sufragerie, langa televizor si azi s-a umflat marginea blatului pe care sta... asa ca am primit un ultimatum din partea familiei .
Am un filtru extern, iar pentru 'evacuare', i-am facut o prelungire cu mai multe gaurele prin care iese apa. Furtunul vine din spate, are un cot rotunjit pe muchia acvariului, apoi este prins cu o ventuza in interior. Din cauze necunoscute, furtunul se ridica, stropeste capacul si apa curge printre capac si geamul exterior. Cum as putea face in asa fel in cat sa nu mai curga? As face orice modificare / orice sistem mai sigur de evacuare a apei.
adrian09 wrote:sa adaug ceva la cele spuse de colega Faye, ATENTIE la temperatura apei sa fie aproximativ egala cu cea din bazin,schimburile de apa de 25- 30% din volumul bazinului la 2 zile si apa tinuta la declorinat.Daca folosesti solutii de declorinare, si cu acelea este recomandat sa astepti vreo 2h pina sa introduci apa in bazin

filtrarea este viata bazinului, filtrare prea multa nu exista dar una insuficienta,aduce complicatii cu bazinul

Normal ar fi trebuit sa functioneze filtrul vechi impreuna cu cel nou macar 3 saptamani, nu 2 zile, acum e prea tarziu

Reluam ,

1 - PRINCIPAL , cum a spus colega ,suplimentarea mediilor filtrante din filtru. De preferat, matrix sau minisiporax
2- schimburi de apa la 2 zile , cate 25-30% cu apa declorinata si la temperatura
3- aspirare substrat la cel putin 2 schimburi de apa

Chiar daca faci toate acestea ca la carte, nu putem garanta ca pestii tai vor trai. In perioada de ciclare, chimia apei sufera mai multe schimbari care afecteaza sanatatea si imunitatea pestilor.De aceea se recomanda ca ciclarea sa nu fie facuta cu un bazn populat. Schimburile de apa mai dese, nu fac decat sa tina valorile apei la un nivel de supravietuire (sa spunem) a faunei
Multi dintre noi am trecut prin asta.... e greseala cel mai des intalnita la incepatori.



Multumesc pentru raspuns. Al doilea scalar a murit, din pacate.
Apa o las intotdeauna cate 2 zile, dupa ce ii pun o solutie de la jbl. Cred ca cea mai buna varianta este sa scot tot din acvariu si sa o iau de la capat. Dar cred ca o sa fac asta din septembrie.
Faye wrote:
alina.ioana wrote:... bilutele de care vorbeam, din filtru sunt eheim substrat pro...

Sunt singurele chestii utile din acel filtru. Restul, umplutura care ocupa spatiu degeaba si nu te ajuta cu nimic. Volumul filtrului e mic, deci umple-l cu materiale care sa conteze.
Mediul filtrant are nevoie de aproximativ o luna, sa se colonizeze cu bacterii. Deci in perioada asta acvariul este intr-un echilibru precar. Apa este toxica si le face rau pestilor. Schimburile dese ii mentin pe linia de plutire pana cand filtrul isi intra in drepturi.
Insist, schimba materialele filtrante, e foarte important. Pentru filtrare mecanica e suficient un burete pe sorbul filtrului extern pe care il poti spala linistita de cate ori se colmateaza, reducand debitul.



Multumesc pentru sfaturi, o sa schimb maine materialele din filtru, si o sa schimb apa la 2-3 zile, ca pana acum.
Faye wrote:Filtrul fiind nou, materiale pt filtrare biologica inexistente, practic acvariul in momentul de fata e neciclat. Te sfatuiesc sa scoti tot din extern si sa inlocuiesti cu siporax, matrix sau substrat pro.
Raman la ideea ca scalarii nu au ce cauta intr-un bazin atat de mic.
Fa schimburi de apa cat de des poti si nu amana treaba cu filtrarea biologica.


Multumesc, o sa vad ce fac cu scalarii ramasi, pana atunci o sa schimb apa des.
Am lasat 2 zile in paralel si filtrul vechi, in ziua in care l-am scos am schimbat si apa, si era foarte clara cand am plecat. Cred ca filtrul face fata, doar ca acvariul a avut lumina aprinsa si 20 de ore pe zi, cat am fost plecata, nu am lumina programabila, dar stand acasa, eu o tin aprinsa cu program.
( bilutele de care vorbeam, din filtru sunt eheim substrat pro)
Faye wrote:Ca sa primesti ajutor eficient, sunt necesare cateva informatii despre bazin.
Ex: volum acvariu, filtrare(tipul si cantitatea materialelor filtrante), numar si tip de pesti, de cand e pornit bazinul.

Edit: Am citit celelalte posturi ale tale. Observ ca ti s-au tot dat sfaturi, pe care nu le-ai respectat. Pe scurt, acvariu mic, pesti multi si nepotriviti(scalarii nu au ce cauta in 50L), filtrare biologica inexistenta. Pestii vor continua sa moara din pacate.



In acvariul de 54 de l am ramas cu 4 scalari, 6 neoni, un sanitar si 2 zebre. Acvariul este plantat, scapasem de alge de cateva saptamani, cand am cumparat mai multe plante, tot sfatuita de cineva. Lunea trecuta am schimbat filtrul cu unul extern, nu stiu exact cantitatile, filtrul are capacitatea de 1l (daca nu ma insel), are inele ceramice, burete, bile, si apoi un fel de "vata"
Buna seara, am fost plecata de vineri pana astazi si am lasat acvariul in grija altcuiva (am fost nevoita sa plec repede, nu am stiut, ultimul schimb de apa l-am facut miercurea trecuta). Nu am apucat nici prea multe instructiuni sa las, aici este vina mea, in schimb am lasat o pastila de mancare pentru weekend, ca sa evitam sa ii hraneasca excesiv. Astazi cand am ajuns acasa, am gasit acvariul verde-maro, plin de alge pe geamuri, alge ca panza de paianjen pe plante, plante scoase din substrat (cu alge, pe care le-am aruncat), si un scalar din 5 mort, era deja inconjurat de o "panza de paianjen "alba. Am sters geamurile, am schimbat cam jumatate din apa si am pus si un algicid de la Jbl, am lasat lumina stinsa de atunci. Acum alt scalar, sta la fundul apei, intr-o parte... se mai misca din cand in cand, dar nu se indreapta deloc, parca ar pluti (dar nu e mort). As putea sa ii fac ceva? Si care ar putea sa fie cauza mortii primului peste? Apa in sine nu era foarte murdara, dar nu am facut niciodata schimburi atat de rare.
solomonking wrote:Pai,

spune-ne, te rog, ce volum are acvariul tau, cam cati pesti ai in el, ce filtrare ai si care este frecventa mentenantei (plus cat de des dai de mancare)?

Tnx!




Scuze, are 54 de l, aveam 22 de pesti (5 din ei erau pui de guppy), am filtrul cu care a venit acvariul (un aquael), nu stiu mai multe despre el, doar ca partea cu buretele este capsulata si nu se pot pune alte materiale filtrante, dar il schimb o data pe luna (se gasesc rezerve de schimb). Apa o schimb la 2-3 zile, cate 10l (uneori 15). Le dau de mancare de doua ori pe zi, o data dimineata si o data la 20, cand le reaprind si lumina.
Acum o saptamana, cam cand au inceput caldurile in Bucuresti, am gasit 3 pesti morti la suprafata, nu am stiut pe moment cauza, dar cand m-am uitat la temperatura erau 27 de grade. Am bagat repede gheata intr-o sticla si a scazut usor la 24. De atunci bag de 2 ori pe zi gheata, si nu am mai lasat-o peste zi sa creasca mai mult de 25.
Sambata dimineata erau 25 de grade, 2 pesti morti. Astazi 26 de grade, am pus gheata si la cateva minute au murit 2 pesti, in timp ce ma uitam in acvariu.
Toti pesti au avut ochii lipsa sau explodati. Sa fie de la caldura? Este singurul lucru care s-a schimbat in ultimul timp.
rari wrote:De la mancare. Si eu am un scalar care manaca congelate pana cand aproape explodeaza.



Le-am dat acum sa manance si iar s-au umflat. O fi mancarea stricata? Mananca de cand i-am luat viermi congelati, acelasi tip, aceeasi firma... azi dimineata a fost prima oara cand le-am dat din pachetul acesta, nu stiu ce e cu ei.
Buna seara, ca sa incep "povestea", de aproximativ o luna, o luna si ceva au aparut alge in acvatiu, le plante, pe geamuri, pe pietre (m-am resemnat deja, nu mai stiu ce sa le fac, curat zilnic acvariul si o data la 2-3 zile schimb apa). Cineva mi-a sugerat ca as avea prea putine plante, asa ca ieri am mai cumparat doua, le-am clatit cand am ajuns acasa cu ala oparita, le-am lasat 2 ore in apa din acvariu (de la schimb), si apoi le-am asezat in acvariul cu pesti.
Astazi dimineata, toti pestii erau bine, le-am dat mancare (viermi congelati, cumparati ieri), si dupa vreo ora am observat 2 scalari foarte umflati, care stateau intr-o singura parte a acvariului, nu se miscau, nu faceau absolut nimic. Le-am stins lumina la pranz si pe la 19 aratau la fel ca înainte, si-au revenit si sunt bine.
Acum sunt ok, dar de la ce ar putea fi?
Pandy wrote:Racirea apei se poate face cu ajutorul unor ventilatoare de tipul celor din calculator. Gasesti destule topicuri despre. Foloseste cu incredere functia search.


Multumesc, scuze daca a deranjat intrebarea.
Buna ziua, acvariul l-am luat in luna ianuarie si pana acum nu m-am gandit deloc cum o sa fie vara cu caldura.
Daca temperatura camerei va creste undeva la 27-30 de grade, automat si temperatura apei va creste. Ce este de facut, cum se raceste din apa?
ccdumitrescu wrote:În plus dl Mirciulica, ii vrea testa?i de CONVID 19



s-au dat, nu domnului Mirciulica. (Cred, sper)
Buna ziua, m-am ales cu 3 guppy (2 femele si un mascul) care s-au inmultit in acvariu. Este cineva care i-ar dori? O sa donez si din pui cand vor creste putin mai mari (deocamdata nici sexele nu se deosebesc, plus ca risca sa fie mancati de alti pesti).
Acvariul
Silviu Man wrote:Ce filtrare ai?



Am un filtru intern aquael, facea parte din kitul acvariului. Partea cu buretele este capsulata, se schimba cu totul, nu se pot pune alte materiale filtrante.
 
Forum Index » Profile for alina.ioana » Messages posted by alina.ioana
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com