Message |
|
....si cu domnu` Andy ce faci ?...il lasi asa dupa ce te-ai inteles cu el si i-ai spus ca-i cumperi sigur ?!?!
|
 |
|
Si eu cred ca ti-a sarit calitatea din cauza vreunei mortaciuni.
Imi pare rau cand aud dinastea si sunt alaturi de tine prietene, daca te pot ajuta cu ceva...placerea va fi de partea mea
|
 |
|
Doctore, eu am senzatia, dupa atitudine, ca esti un mic pui de nazi
|
 |
|
Ma bag si eu c-asa-i frumos
Eu, in urma experietntei acumulate pana in momentul de fata pentru ca bazin propriu si pentru ca ce vazut la altii live si citit  , declar sus si tare ca fiecare bazin este unic si tendinta oricarui sistem este sa-si gaseasca echilibrul. Cu cat complicam mai mult lucrurile, cu atat autoechilibrarea sistemului va fi mai greoaie iar daca calitatea apei nu se va putea mentine in valori optime, daca unul dintre elemente va avea o fluctuatie mare si mai ales brusca......se va produce crash-ul.
Am un bazin full de corali, multi duri pretentioasi, suprapopulat din punctul meu de vedere iar in sump am un filtru la picatura creatie proprie in care sunt 5 litrii de Matrix, unfiltru cu pat fluidizat cu Phosguard si un skimmer Deltec SC1455. Volum total de apa aprox 400 lt.
Concluzia mea.....se poate si cu putina tehnica, urmeaza in toamna sa incerc adaugarea unui alt filtru la picatura si eliminarea skimmerului, sistemul va fi mult mai stabil si se va descurca.
|
 |
|
Si o informatie de ultima ora, avem raspuns si la intrebarea "ce aditii sa folosesc ?" fara sa se faca in prealabil teste.
Aflam raspunsul imediat in functie de varsta detinatorului, marimea bazinului si datul in boabe de Matrix sau Denitrate dupa caz
|
 |
|
Nu uita un aspect important, noi astia cu marinareala stim de ambele
|
 |
|
Stim noi mai bine ca el ce-i place
Mihai....verdeata sau...carne macra
|
 |
|
Zice bine Kiru` ce zice.
Trebuie sa te mai gandesti la inca un aspect. Lungimea bazinului o faci dupa lungimea lampilor, gaseste lampa pe care o vrei si dupa taie sticla
|
 |
|
...acu` sa vedem daca-i in stare
|
 |
|
...si Porcu are loc la marine, e spatiu din belsug si experienta de acumulat pentru toata lumea, trebuie putina ambitie si....sa fi in stare
|
 |
|
Poti face acvariu+sump gata compartimentat recirculare bean animal si pompa tur, fara skimmer deocamdata dar cu compartimentul aferent calculat, folosesti sumpul pentru materiale filtrante pe care daca le alegi bine de la inceput le poti folosi atat la dulcicol cat si la marin.
Legat de UV, eu n-as da banii pe el.
|
 |
|
Eu din explicatiile date mai sus trag concluzia ca vrei, cel putin pentru inceput, sa incepi cu un acvariu de apa dulce si plantat iar dupa ce prinzi putina experienta sa treci la marine.
Daca m-am prins si asa sta problema ti-as recomanda sa treci direct la marine, experienta acumulata la dulcicole nu te va ajuta foarte mult la marine, e "alta mancare de peste"
|
 |
|
Bine ai venit !
Are dreptate Koala, trebuie sa incepi un topic nou, dar la marine
|
 |
|
Colesterol, tigari si alcool.... o viata sanatoasa
|
 |
|
Sufar alaturi de tine, prietene
|
 |
|
kirucd wrote:Eu i-am sugerat NOPOX ...
+1
|
 |
|
Eu unul nu-s adeptul dozarii de alcoale, tabelul de mai sus nu-i valabil din punctul meu de vedere, nu specifica la ce incarcatura biologica, la ce valoare a nutrientilor. Cu alte cuvinte, exista alte metode mult mai viabile si cu un risc minim, ti-as recomanda se te indrepti spre altceva....drive safe
Aditia de alcool nu reprezinta un element de stabilitate in functionarea unui sistem.
|
 |
|
...si ciupercuta albastra nu are deloc un "comportament ok" cea ce-mi spune ca ai o calitatea a apei slaba.
Fa testele enumerate de Kiru`, sunt esentiale impreuna cu salinitatea.
|
 |
|
Stai linistit, si eu am inceput cu chinezarii, dupa am trecut la chestii de "firma", am constatat pe pielea mea ce inseamna "optimizarea", am regretat ca n-am ascultat sa dau banii de la inceput pe o scula de top si regret si acum cand vad oameni care cheltuie bani pe lucruri "ieftine si bune"
|
 |
|
N-ai cum sa vezi telefonul, vezi imagini filmate cu el
Pompele intradevar fac minuni, sunt 4 Tunze Turbelle nanostream 6095 controlate de un Multicontroller 7096, ultrasilentioase, montate in colturi cu o putere ce fluctueaza intre 20 si 30%.
Va imaginati ce se intampla daca le dau 100%
Sunt fan 100% Tunze
Sunt fan 100% Deltec, am o bijuterie de SC1455, consuma groaznic de putin, face treaba ultra buna la un volum de aprox. 400 litrii apa cu incarcatura biologica maxima, spun eu.
|
 |
|