Message |
|
No vezi, asta-i meteahna ta, uite ce simplu am spus-o eu si ce ti-ai complicat viata tu.
Si eu puteam sa o " exprim elaborat"  dar am vrut sa ma inteleaga si Andrei1234 (iarta-ma te rog Andrei, vroiam sa fiu obiectiv).
Putini vor avea rabdare sa te inteleaga, incearca o exprimare mai lejera.
Legat de skimmerele scumpe si eficienta reglajelor ai partial dreptate din punctul meu de vedere, un skimmer ieftin la 2000 lt/h trage 200 lt aer iar un skimmer scump, cu pompa d acelasi debit trage 500 litrii de aer. Caldura disipata de pompa celui scump e semnificativ scazuta comparativ cu cel ieftin, acelasi lucru il pot spune si despre consumul de energie.
Cele ieftine au in componenta materiale ieftine, proiectare/constructie pe masura investitiei.
|
 |
|
Ti-ar fi mult mai util daca te-ai pune si ai citi cateva topicuri d'aci, dealea mai complexe....cap coada, cu un pix in mana sa-ti notezi schematic ideile, ai intrebari ....le pui la topicul respectiv ori direct aici.
Eu unul, pana nu vad ca vrei sa faci ceva si te ocupi numai de aiureli nu-ti mai raspund ca ma obligi s-o ard la misto si ....nu-i frumos din partea mea.
Spor !
|
 |
|
Eu as mai adauga si faptul ca depinde si de compozitia aerului, cu cat procentul de oxigen este mai mare cu atat skimarea este mai eficienta
|
 |
|
Andrei1234 wrote:?....gasesc destule informatii in revista aquarium terrarium?
O sa-ti dau cel mai complex raspuns: Nu !
Am cumparat si eu mai demult cateva numere iar categoria "marine" e jalnica, scrisa de cineva la modul copy paste, umila mea parere.
N-am cunostinta de existenta vreunei carti in limba romana care sa atace subiectul, unguresti am vazut 3 pana acum, una....excelenta de la incepatori pana lamavansati, m-am luat dupa poze si schiten
|
 |
|
Tie ti-ar prinde bine un alt fel de ABC, o carte "Acvaristica de recif pentru TOnTI"
Poate va dau o idee, domnilor meseriasi de pe acvariu.ro, o carte de acvaristica pentru incepatori si nu numai la care sa colaborati. Ar fi o chestie smechero-utila, nu ?
|
 |
|
Eu folosesc Red Sea Salt cu aditii de ABC+ si A, B, C in functie de necesitate tot de la Red Sea.
|
 |
|
Poti folosi linistit si o sare mai ieftina atat timp cat nu ai vietuitoare pretentioase (diferite specii de corali duri, LPS, anemone, etc)
Cu alte cuvinte poti folosi lejer si Red Sea Salt daca vrei pastrarea brandului....
|
 |
|
Da, adevarati afaceristi iubitori de animale.....
|
 |
|
De unde l-ai luat ?
|
 |
|
Va spune eu ca toate testele sunt 0 barat
Pacat de pestisori
Poate ca era mai bine cu canistra
|
 |
|
 Mai stiu eu pe unu` din Baia Mare
Tare faza cu papadia
Spunea cineva, se stie el, ca ar fi bun cun club "special", +1 din parte de la mine
|
 |
|
Frigiderul cu lumina rece, o idee bestiala, si pentru pesti dar si pentru bere, idee de sezon
Ar mai fi de incercat si racirea apei cu ingrasaminte chimice pe baza de azot, la bere functioneaza perfect si berea-i tot lichida
Ma bag si eu cu ideei la proiect, conditie obligatorie pentru participarea mea....montarea unui fir rosu
|
 |
|
Andrei1234 wrote:
Nu cred ca am bloom de alge deoarece folosesc osmoza.
Mega proasta afirmatie tinere  ,adevarat ca ajuta enorm dar "bloom" are si alte n luate cate k motive, citesti tu.....
Andrei1234 wrote:
Nu mai e la moda iesitul cu fetele
Andrei1234 wrote:
vreau sa ma fac cercetator oceanograf
 .....dar la cate vrei sa faci in ultima vreme....
Andrei1234 wrote:
deci are legatura cu acavristica si e si bine platita, ba chiar imi iau gratis corali
Mentalitate 100% balcanica, ar trebui sa te intereseze pentru ca mediu si pentru ca CITES.......google`it
|
 |
|
Doamne ajuta, am aflat cum il cheama pe UM, rog persoanele abilitate sa-i schimbe numele in Andrei
|
 |
|
UM, esti bestial !
|
 |
|
|
 |
|
De la Matrix nu are cum, de la Phosguard, mai ales daca ti-a intrat cateva bobite la rotor si au fost macinate.
|
 |
|
No vezi tinere, asa cazi de neserios iar data viitoare, inainte sa faci o comanda, ar fi bine sa pui mana sa citesti putin, toata lumea ti-a spus asta.
Ori poate vrei sa faci un monolog din topicul asta......
|
 |
|
La oprirea curentului nu-ti intra prin pompa Phosguard-ul in sistem ?
Daca nu ai o sita si acolo, granulele iti pot bloca/arde pompa
|
 |
|
Ar fi bine sa-l pui intr-un saculet cu ochiuri mari confectionat din material plastic, sunt tot felul de saculeti dinastia folositi la ambalarea portocalelor, cartofilor, etc.
|
 |
|