| Message |
|
|
|
Chiar am stat putin in dubiu daca sa nu iau easy life pro fito ca scrie ca are cam din toate,dar am zis sa urmez sfaturile voastre.
O sa pun un sfert din doza recomandata sa vedem ce o iesi dupa o saptamana.Chiar nu inteleg de ce mama dracului pana acum a fost totul in regula si dintr-o data nu mai e,ca n-am facut nici o schimbare majora...
|
 |
|
|
|
Chiar m-am uitat si pe un flacon de PO4 si scria exact acelasi lucru ca pe cel de Nitro(.....aducand continutul de NO3 si PO4 la nivelurile dorite).Sper sa nu va dezamagesc dar am numai anubiasi!!!
|
 |
|
|
|
Hai ca dupa lupte seculare am gasit si easy nitro...am fost si la Hornbach si in Pantelimon la Reef...vai de mama lor la toti ca nu mai au aproape nimic pe rafturi...noroc de astia de la Ghencea.
Intrebare:Ce ar insemna sa pun "foarte putin" la 175-180 litri net cat am eu in acvariu?
|
 |
|
|
|
Nu mi-am dat seama ca n-am spus ca nu am substrat fertil.Am vazut dupa ce am recitit ce mi-ai scris.
|
 |
|
|
|
In regula,asa voi face.Am uitat sa precizez ca nu am substrat fertil.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns,o sa incerc sa pun si easy life nitro.Ce inseamna sa pun foarte putin,sa nu respect indicatiile de pe flacon?La easy carbo am pus cat scria acolo, 1 ml la 50 litri de apa zilnic.Stiu ca iarna trecuta am pus si easy life pro fito,dar din primavara de cand l-am terminat nu am mai pus decat easy carbo.
Este posibil ca anubiasii pe care i-am luat ultimii (petite) sa fi avut ceva si sa se fi transmis si la ceilalti?
|
 |
|
|
|
In ultima poza se poate vedea mai bine despre ce este vorba.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Altele
|
 |
|
|
|
revin cu fotografii
|
 |
|
|
|
Salut.
Am si eu de un an si ceva cativa anubiasi diverse varietati care au mers foarte bine,i-am inmultit chiar au si inflorit.Dupa sarbatorile de iarna am luat de la Obor cateva fire de anubias petite pe care le-am agatat de o vita de vie.Cam de atunci am inceput sa am probleme cu toti anubiasii in sensul ca frunzele incep sa se strice cumva,la inceput la cele pe care le-am luat de la Obor si apoi s-a transmis si la celelalte plante.Acvariul are 210 litri nu am folosit nimic altceva pentru plante pana acum in afara de easy carbo.Pestii sunt aceeasi nu s-a modificat nimic,schimbul de apa tot o data la o saptamana,acelasi filtru extern eheim acco pro 300.Stie cineva care ste problema?Daca ste nevoie pot pune si fotografii numai ca nu prea stiu cum ca-mi zice ca au mai mult de 2.048 Kb,cat pot sa atasez...
|
 |
|
|
|
Si ca sa fii si mai sigur ca nu va fi foarte mare diferenta de debit intre compartimente ai putea sa aduci returul de la filtru extern in compartimentul din mijloc si apoi cu un T sa-l cuplezi la doua conducte cu gauri in ele.Pretul este bun zic eu la tot ce ai enumerat tu acolo.
|
 |
|
|
|
Si mie mi se pare ca sunt tot din plastic si profilele pe care sunt prinse par a fin din aluminiu.Din curiozitate,cat a costat toata distractia?
|
 |
|
|
|
Pai nu-i greu deloc.Furtunul de aborbtie va sta cel mai probabil sprijinit in gaurile practicate in despartituri.In caz contrar ii mai bagi cate o ventuza(gasesti la Hornbach),iar cel de retur in prinzi cu ventuze de sticla din spate.La capete le pui un dop,vezi si tu daca nu gasesti ceva omologat confectionezi dintr-un dop de cauciuc(merge si din pluta).Doat T-uri cred ca gasesti tot pe la Hornbach.Cam asta e toata treaba.De la T-uri incolo pleci cu furtunele care duc la canistra filtrului exterior.Cam asta e toata treaba.
|
 |
|
|
|
Cam la solutia asta ma gandeam si eu cu cateva mici modificari.Se pot lasa despartitoarele tot din sticla si ii spui aluia care ti-l face sa-ti practice o gaura cu diametrul de aproximativ 2cm(sau o taietura 2x2 cm) pozitionata la intersectia cu latura din spate,la 3-4 cm inaltime(in functie de grosimea substratului).Absorbtia o faci dintr-un furtun ca sa-l poti baga prin toti peretii despartitori,cu aceleasi precizari pe care le-a facut si cel care a scris inaintea mea.Inaltimea despartitoarelor sa fie cu 2-3 cm mai mai mica decat peretii acvariului astfel incat sa poti trece cu furtunul de evacuare(pe care il montezi in acelasi mod ca si pe cel de absorbtie).Spor la treaba si asteptam poze cand va fi gata.
|
 |
|
|
|
Multumesc.Acum am inteles sistemul.Daca nu a pozat nimeni butelia si reductorul ma tot intrebam de unde mama dracului iese CO2.
|
 |
|
|
|
Cumva la numaratorul ala de bule,si apoi spre acvariu,probabil prin furtunul care are montata pe el valva aia unisens?Si probabil in acvariu se termina cu un difuzor CO2.Gresesc?
|
 |
|
|
|
Hai Ciprian ca nu te las pana nu ma lamuresti si pe mine pana la capat.Am inteles ca se monteaza pe returul de la filtrul exterior.Trecem la pasul urmator.Furtunul care se cupleaza la robinetul de aer montat in capacul filtrului asta de apa(ca asta vad ca a fost la baza) unde duce?
|
 |
|
|
|
Salut.Poate ma lamureste si pe mine cineva ca eu nu prea inteleg cum functioneaza "inventia" asta.Se monteaza pe returul de la filtrul extern?
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns.Am de gand sa trec la discusi,dar dupa ce mai fac cateva modificari prin casa astfel incat sa pot ajunge pe la 350l.Cel mai probabil o sa-l iau atunci.Ca si fertilizanti nu am folosit decat easy carbo pana acum.
|
 |
|
|