| Message |
|
|
|
Revin...sper sa nu devin plictisitor...dar problema mea cu algele nu reusesc sa o rezolv.
In ultima perioada am observat pete negere pe frunzele de Anubias(prinsi de mopan)...se pare ca aceste plante nu o duc bine deloc....ce le lipseste oare(CO2, fertilizare micro+macro introduc)?
Algele prezentate la inceputul topicului nu au disparut desi in fiecare zi am inlaturat frunzele afectate, iar cele cu putine frunze le-am scos si le-am spalat.
In ultima perioada se pare ca algele nu se multumesc sa ramana pe doar pe frunze si au inceput sa se dezvolte pe pietris(cred ca este aceasi alga ca pe frunze de culoarea verde deschis).
Pana acum am incercat tot ceea ce ati recomandat in acest topic:
1) Acvariul este populat aproximativ corect, am 29 de neoni; 2 cory si 2 SAE in 120 litri.
2) Am marit cantitatea de CO2 dizolvat in bazin - acum PH-ul este de 6.2.
3) Am adaugat fertilizare macro(PPS-pro)
4) Am cumparat cei 2 SAE....pe care nici macar nu ii vad....stau ascunsi mereu.
Precizez ca lumina naturala nu bate pe acvariu deloc.
Chiar nu stiu ce ar trebui sa mai fac....ma gandesc sa reduc portia de mancare pentru pesti(ii hranesc o data pe zi si mancarea nu apuca sa ajunga pe fundul acvariului - de acum am sa le dau si mai putin).
In acvariu am urmatoarele plante: L Aromatica, Rotala Walichi, Hygrophilia Difformis, Micrantemoides, Echinodoru Osiris, Anubias Nana, Anubias petite, Blyxa Japonica, Microsorium "narrow", Marsilea hirsuta si inca 2-3 plante la care nu le stiu denumirea.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe acest forum...din partea mea...iti doresc "apa limpede"!!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit...mult succes in continuare!
|
 |
|
|
terapie wrote:...atata timp cat observ ca pestii se simt mai bine cu "metodele" mele...
Din cate am citit mai sus am inteles ca ti-au murit ceva pestisori....deci... gandeste-te ca probabil nu se simt asa de bine precum crezi.
Mult succes in continuare!
|
 |
|
|
|
Ieri am lasat planta la suprafata apei(fara plasa)...dar din cauza curentului facut de filtru...se dezintegra..facand mizerie pe luciul apei(aveam numai firicele de ricia).
|
 |
|
|
|
In majoritatea pozelor cu riccia am observat ca se foloseste plasa cu ochiuri mai mari decat cea de tantari.
Imi puteti spune cum se inmulteste aceasta planta si in cat timp?
multumesc.
|
 |
|
|
|
CO2 am de la butelie(controlat de PH-controller) iar la capitolul lumina am 4 tuburi T8 de 18W - la un volum al acvariului de aprox 110 litri.
Ma gandeam ca gaurile din plasa de tantari sunt prea mici iar planta va avea de suferit din cauza densitatii plasei care nu lasa lumina sa treaca.
Sunt curios daca a mai incercat cineva aceasta metoda.
|
 |
|
|
|
Salutare,
Ieri am pus in acvariu Riccia.
Acum nu stiu daca este ok ceea ce am faut, de aceea as vrea parerea voastra.
Stiu ca este o planta de suprafata...am citit cam tot ceea ce am gasit pe aici legat de plantare....si as vrea sa va intreb daca aceasta va creste deoarece am folosit plasa de tantari(doua bucati de plasa de aceeasi dimensiune, le-am capsat, iar intre am pus Riccia).
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru raspunsuri Jax & Alber....
Am sa imi fac un excel care sa calculeze aceste concentratii... dupa care am sa monitorizez timp de o saptamana consumul acestora din bazin...
Ce concentratii tinta imi recomandati?
|
 |
|
|
Nu prea inteleg cum ai calculat
jax wrote: dozeaza PPS-PRO in cantitatea necesara pentru a atinge concentratiile tinta (3ml solutie in acvariul tau cresc cu 1,7ppm NO3 si 0,16ppm PO4, dupa calculele mele)
Sunt foarte curios cum sa fac aceste calcule.
Din cate am citit la dozarea PPS-pro: - fiecare doza de fertilizant (1ml) va da urmatoarele concentratii: 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4; 1.33 ppm ca, 0.1 ppm Mg.
|
 |
|
|
As fi si eu interesat de ceva Marsilea...in cazul in care mai este valabil 
|
 |
|
|
|
Dupa parerea mea OK este in functie de ceea urmaresti, adica:
1. Sa cresti plantele
sau
2. Sa nu moara pestii de la prea mult CO2.
In functie de ceea ce iti doresti poate fi OK sau nu.
|
 |
|
|
|
Pana la urma ce ar trebui sa fac in conditiile astea:
PO4= 0; NO3= intre 30-50 ppm;
Fertilizez zilnic micro cu 5ml Ferropol + 2 picaturi Ferropol24 si macro: 1ml PPS-pro(la volumul de apa al acvariului meu 110l ar trebui sa dozez 3ml de PPS-pro)...
|
 |
|
|
Din cate stiu acest tabel reprezinta un punct de plecare pentru injectia de CO2 iar valoarea indicata de acesta este teoretica.
Plantele si pestii iti pot da un indiciu prin comportamentul lor despre cat de suficient CO2 exista in apa.
Eu spre exemplu am valoarea KH=5 si un PH de 6.3 asta ar insemna aprox 79ppm CO2(teoretic) dar probabil ca am sub 30ppm CO2 in bazin.
Oricum ca si punct de plecare acest calculator este excelent 
|
 |
|
|
|
In Berceni aveau aprox 5-6 buc SAE la pretul de 10 RON/ buc dar am vazut si la Cora Pantelimon.
|
 |
|
|
Credeam ca este bine pentru plante sa existe ceva urme de PO4 in apa... am vazut ca valoarea 0 este OK dar nu stiam la ce se refera(pesti/plante) 
|
 |
|
|
Radu.U wrote:po4 la 0,1 e mult si apar algele / remedii schimburi de apa dese
Deci valoarea din acvariul meu este ok?...la mine valoarea este 0(cel putin asa mi-a rezultat din testul de PO4 de la JBL).
Radu.U wrote:SAE , ba da. au soc de PH.
Eu imi acomodez pestii la ph-ul meu 6.7 6.8 in 2 ore si tot mau stau pe la suprafata
La ce sa ma astept?...se acomodeaza sau...  ???
|
 |
|
|
|
Astazi fost la Hornbach si din pacate nu am gasit Easylife Carbon...asa ca am cumparat 2 SAE. Se comporta cam ciudat deoarece stau cu gura la suprafata apei si par cam "anemici"(sper sa nu fie un soc de PH).
Am facut astazi si test de PO4 iar acesta a iesit 0. Este bine sau rau...are vre-o legatura cu algele?
|
 |
|
|
|
Revin cu inca o prblema pe care am sesizat-o la reactorul meu Aquamedic.
Am observat ca bulele nu mai traversea toata spirala aceea....se blocheaza undeva la mijloc. Nu inteleg de ce se intampla acest fenomen. Am incercat sa reasamblez reactorul...sa spal powerheadul...dar nici un rezultat.
Aveti idee ce ar trebui sa fac?
|
 |
|
|
|
Se gaseste greu acest "Easylife Carbon"?
Trebuie administrat pe langa injectia normala de CO2?
|
 |
|
|