[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Deocamdata mai asteapta. Graba strica treaba zice o vorba...Bazinul este crud si nu este indicat a-l popula prea din scurt. Momentan studiaza ce ai in bazin acum, lasa-i sa se acomodeze, sa se mai coaca bazinul....Peste vreo luna mai adaugi cate un ciortan, mai bagi un coral, mai faci iar o pauza..
Vad ca te bucuri pe deplin si este normal sa fie asa... Sa ai bafta cu ei!

Mda, nasol momentul...

Intreb si eu ca tot prostul: Ai vreo idee de unde i se trage starea asta?
Stiu ca poate bat campii dar ma intreb daca nu cumva "solutia minune" de oatancit algele o fi avut o contributie...Io tot bag dracovenie din asta in bazin...
Da, dau cu cancerigena peste ele. si din cand in cand mai ciugulesc la ele. Au dat mult inapoi dar sunt constient ca raman spori pe pietre care oricand pot exploda.
Pe checkerul hanna am ajuns la 001 -> fosfati nu prea mai au de unde lua. De dovedit le dovedesc pana la urma doar ca este un proces de durata.
Termin curand cu automatizarea de schimbare automata a apei si o sa le atac pe toate caile: solutie/phosguard/schimburi constante de apa/jumulit.
Eu mi-am facut-o cu mana mea...adica lucru manual ca sa nu folosesc un alt termen mai deocheat M-a pus (asta ca sa ma si eu pe cine da vina ) sa indepartez cu periuta de dinti niste alge aparute pe peretele din spate. Pe pietre nu aveam urma de alga! Acum am umplut tot bazinul Sa-mi fie invatare de minte....
Arata cam asa..partial...o parte dintre corali sunt in bazinul mic pentru ca in asta mare inca ma lupt cu algele Aici am pastrat doar de nu pot scoate pentru ca-s fixati de pietre.
S-a implinit anul de cand am dat bazinul la apa Asa arata anul trecut pe vremea asta
Depinde si despre ce controller este vorba..daca este unul simplut cu 2 porturi de intrare si unul de iesire te limitezi in a monitoriza 2 stari si a scoate tot ce poti din ele in functie de ce doresti sa faci. Am studiat indelung aspectul asta iar acum sunt la 99,9% de finalizarea automatizarii complete a bazinului. ATO/schimb apa/monitorizare temperatura/ventilatoare/siguranta, etc. Am simulat toate posibilitatile de "jam" in care ar putea ajunge bazinul si l-am protejat. Dar pentru asta am folosit 6 seznori de nivel + un PLC care dispune de 9 intrari si 10 iesiri. Pe viitor ma gandesc sa integrez (conectez) si controllerul de la pompa de apa RW. Asta-mi va permite folosirea tastelor ei pentru divesre taskuri ale automatizarii.
Spre exemplu la sarea Coral Pro am observat urmatorul fenomen: apa proaspat preparata arata crystal clear. Daca o las peste noapte, a 2a zi este incetosata. Daca acesta ar fi singurul aspect chiar nu m-ar deranja. Dar nu stiu stiu daca intre timp intervin eventuale aspecte de natura chimica care ar putea influenta in vreun fel calitatea apei preparate.
Mie imi convine de minune sa pregatesc dintr-o bucata 85l de apa sarata si sa o folosesc ulterior dupa nevoie. Dar vreau sa ma asigur ca este safe. Apa preparata va sta in "butoi" de plastic.
Pentru ca sunt in plin proces de automatizare a schimbului de apa m-ar interesa pareri vis a vis de depozitare a apei sarate pregatite.
Ma intreb daca o cantitate mai mare poate fi stocata urmand a fi folosita ulterior in procese succesive de schimbare. Apa odata pregatita isi va pierde din propietati / calitate in cazul in care nu este introdusa toata in bazin intr-un singur schimb?
Concluzia este ca trebuie sa evitam pe cat posibil inaditurile pe sub acvarii sau in zonele unde apa sarata/vaporii pot patrunde si coroda usor. O izolare cat mai buna si chiar o "impaturire" completa in silicon a lipiturilor cred ca ar ajuta.

Slava Domnului ca s-a intamplat acum. Eventual mai adauga un senzor pt nivel minim in ATO ca sa-ti opreasca pompa just in case....
koala wrote:Saptamana trecuta am avut o problema cu "centrala" ATO.

- m-am trezit cu "rezerva ATO" goala-goluta... si, cu patruj' de litri de apa de osmoza bagati in sistem.

Pana la urma care a fost buba? Cablul fizic al senzorului sau un cablu adaugat care face interconectarea intre senzor si cutia cu maimute? Cablul cu buba era sub apa? Erau firele in scurt sau vreunul intrerupt? Sunt date bine de stiut pentru a trage invataminte/concluzii. In mod normal, un cablu cu izolatie de plastic/cauciuc artrebui sa reziste fara probleme sub apa. Asta daca nu cumva este "ciupita" in vreun fel izolatia si poate patrunde apa sarata.

In concluizie, ma felicit ca am trecut pe sistemul ATOless!
Blue14 wrote:
daca gasesc teava la romstal maine maine imi si mareste domnul Marius gaura!

Mai Blue vrei sa-l acuze careva pe domnul Marius de ..pedofilie? Mai asteapta si tu pana faci 18ani!
Tu esti norocos pt ca ai scurgere direct din bazin. Eu trebuie sa jonglez prin automatizare ca sa pot duce apa la scurgere. Ar fi fost boerie sa am iesire de preaplin direct ispre canalizare
Da, elimin ATO si fac completare direct din RODI. In plus schimbul de apa sarata se va face si el complet automat. In afara de aruncat sarea in butioul de amestec am rezolvat tot.
Daca-mi vine vreo idee cum sa o rezolv si pe asta chiar n-o sa mai am nimic de facut
Au inceput sa se adune aproape toate piesele de Lego Very soon adios ATO, adios galeti/furtune/carat de apa Schimb de apa complet automat.

Dupa ce o sa "dovedesc" si bashinoasele astea de alege chiar ca o sa stau pisher pisti pisher
Altul este motivul, in niciun caz de la dracovenia asta de algicid.
Adica?
Ai mei sunt la locul lor. Nu am vazut nicio modificare la corali. Azi n-am mai avut rabdare si i-am mai dat o doza de otrava -la doar 2 zile. Mai am de luptat. Le-a incetinit cresterea dar fara sa stau sa ciugulesc la ele nu cred ca le termin.Inca mai am rabdare
Normal ca daca se folosesc senzori din aia de pe olx rateurile sunt garantate!
Cu senzorii de calitate nu sunt probleme. Am 4 in folosinta si nu au dat niciun rateu. Iar unul dintre ei sta complet sub apa.
Dupa a 2a dozare cu algicid pare ca am domolit proliferarea algelor. Este adevarat si faptul ca atunci cand am inceput tratamentul foarte mare parte dintre alge erau deja extrase manual din bazin. Sunt intr-o stagnare a situatiei, mai cresc prin anumite locuri dar intr-o rata mai mica. Tin sub stricta supravehere si nivelul de PO4.

Daca mai jumulesc la ele si dozez in continuare sper sa castig batalia cu paroasele astea ingrozitiare

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: