[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flavius2308
Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Ar159 wrote:Salut poti sa intri la mine sa vezi cum arata si cum arata acum dupa tuns si scos ce era vechi
aceeasi dilema am avut-o si eu insa am ajuns la concluzia ca mai bine tai si replantezi ( scotii ceea ce este deja vechi )
daca iti este frica ca nu se prind si ca pierzi plantele poti sa faci o jumatate de acvariu cu plante care sunt mai vechi in acvariu si o jumatae cu plante taiate din ce aveai vechi , asa iti faci si ochi la felul cat dureza pana isi fac radacini pana incep sa perleze in cat timp cresc , si te joci cum vrei cu ele

am observat ca ce replantez din varfurile taiate de la plantele mature , ajung si ele la maturitate in maxim 2 saptamani

NU e rea ideea dar mai e o problema care ma face sa ma gandesc ... am manado si ma chinui ca naiba sa replantez ca nu prea stau plantele in substrat .
Ma uit acum sa vad cum arata la tine.
alber wrote:Le poti lasa asa, sau le poti rupe (daca te deranjeaza vizual) cu grija ca sa nu ranesti planta. Daca ai taia varfurile si le-ai replanta, problema aceasta nu ar mai fi atat de mare

in cazul in care as replanta, vechile tulpini ar trebui taiate de la nivelul substratului sau scoase cu tot cu radacini din substrat ?
parca imi pare rau sa le scot dupa ce s-au prins, dar pe de alta parte daca as opta pentru replantare as avea sansa de reajanjare a plantelor in acvariu. NU stiu cum sa fac ...
alber wrote:Isi fac, stai linistit, mai mari sau mai mici. Asa stau lucrurile in acvariu.
Firicele albe tot radacini sunt. Se numesc radacini adventive

am unde au format adevarate tufe la baza tulpinii. Pot sa le curat sau trebuie lasate asa ?
alber wrote:In general la stemuri (mai ales la cele mari) regula cea mai simpla este sa tunzi varfurile si sa le replantezi. Prin varvuri intelegand o bucata destul de mare de palnta, care sa poata fi replantata si care sa se poata dezvolta fara probleme. Partea care va ramane, o scoti din acvariu. Daca vrei sa inmultesti numarul de fire pe care il ai, o lasi acolo si astepti sa se ramifice. Apoi, cand este destul de mare, tai varfurile si... ai ghicit , le replantezi

pai daca le tot replantez cand isi mai fac radacini ?
si inca ceva, am observat ca fac multe radacini la nodurile din partea inferioara, niste firisoare subtiri si multe ...
Cine imi poate spune si mie cum se tund plantele stem ?
Intreb pentru ca daca le tund de sus mi se ramifica de acolo iar in jos ramane o tulpina iar sus face un mot de lastari si arata urat.
Cu siguranta ca trebuie sa fie niste reguli cu privire la tunderea acestor plante. ca sa formeze o tufa frumoasa.
qwerty wrote:Salut. Revin cu un update la bazin 05.04.2014. Stiu, am sa fac si un jurnal

Foarte misto acvariul .
As vrea sa te intreb daca ai idee unde se incarca butelii de CO2 in Timisoara. Si daca incarca si butelii de 500 g.
Mersi.
catalin_ wrote:
costelino wrote:scuze de offtopic, de unde ai cumparat lily si cat ai dat?

E-bay, din China. Vreo 40 si ceva de dolari. Plus taxe vamale http://www.ebay.com/itm/281034043628?var=580163134598&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Gasesti si din UK daca e sa cauti, exemplu http://www.ebay.com/itm/Hand-Made-Glass-Aquarium-Lily-Pipes-Set-13mm-12mm-16mm-/281219006307?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4179f57f63

Alte poze, ca altceva n-am de aratat:

image
image

Pur si simplu superb, felicitari !!!
nzoli wrote:In acvariul cu ciclide africane am mai multe pietre ca decor. in mod interesant pe unele dintre pierte s-a depus ceva de culoarea mustarului. doar pe unele. ce fel de alga sa fie si cum scap de ele, ce imi recomandati? specific ca ciclidile cigulesc cu mare placere din aceste alge dar nu este estetic. pietrele lbe au devenit galben, mustar. poate ma ajuta cineva. multumesc.

pune si o poza sa vada lumea .
Lucian wrote:ai facut testul pentru concentratie mare sau mica - privesti solutia de deasupra sau din lateral?

LE:
flavius2308 wrote:Salut Lucian, vroiam sa te intreb daca nu e mult 0,3-0,7 mg/l fier ?

Nimic nu este mult sau putin, cheia este echilibrul. Eu am dus fierul pana in 4ppm si nu s-a intamplat nimic, nici urma de alga
Daca ai un acvariu platat full, lumina puternica, pH in jur de 6 si CO2 mai mult de 50 si macro si micronutrienti bine echilibrati - poti sa urci concentratiile la toate dar tinandu-le in echilibru...

Mda, asa este .
Mersi mult.
Lucian wrote:Trebuie sa ne fixam niste tinte (5-10ppm NO3, 0,5-1ppm PO$ si 0,3-07ppm fier).

Salut Lucian, vroiam sa te intreb daca nu e mult 0,3-0,7 mg/l fier ?
bonoman wrote:sistem cu butelie de 95 gr la care o sa pun o butelie de 500 gr cu adaptor

exact asta folosesc si eu
Ce sistem de CO2 folosesti ?
bonoman wrote:buna
am facut cateva teste apei din acvariu(60/30/30cm,aproximativ 56 l) si acestea sunt:
KH 5
PH 7,5
NO2 0,05
Fe 1,5
NH4 0,05

Acum vad ca fierul este foarte mare si ar putea fi asa din cauza ca am pus la radacina plantelor bile Kugeln de la JBL???
Fertilizez zilnic cu PPS pRO si Trace Mix plus cate 1,5 ml/zi din amandoua.Adaug CO2 o bula la 2 secunde si 1 ml Easy carbo/zi
Ce ar trebui sa fac ca sa nu fie vreo problema cu acest exces de fier ?

fertilizezi cu prea mult 1,5 ml PPSPro si Trace mix.
La dimensiunile acvariului tau ai 54 litri brut iar cu tot cu echipamente, decor probabil ca ai vreo 45-48 litri.
Cred ca 1 ml/zi e suficient, dar mai asteapta pareri de la cei mai experimentati.
bobiciupe wrote:Tu poti sa traduci cum vrei, eu mi-am dat cu parerea. Am avut de-a lungul timpului 3 tipuri de difuzoare, toate no name, si am observat o mai buna dizolvare a bulei de co2 cu cit suprafata pastilei s-a marit.

am inteles, o sa imi iau un difuzor din ala cu pastila.
bobiciupe wrote:Difuzorul ceramic este mai eficient cu cit suprafata pastilei este mai mare.

sa traduc din asta ca difuzorul ceramic prezentat mai sus cel cu pastila e mai bun decat cel pe care il am acum ?
alber wrote:Eu le curat cu clor, sau mai bine zis cu Ace. Pun pe pastila, il las vreo doua trei ore, dupa care il clatesc. Aici e un pic de munca. Bag apa in difuzor (pe unde intra CO2-ul) cu o seringa, il zgudui de cateva ori, apoi il golesc. Repet operatiunea de cateva ori. De asemenea, clatesc bine si pastila cu apa din abundenta, dar nu exagerez. Miros de clor ramane, poate si putin clor in pastila (practic in porii ceramici), dar nu am observat niciodata vreo problema in acvariu. Al meu are 130 de litri. La bazine mult mai mici, nu stiu daca nu cumva clatirea trebuie facuta mai cu temeinicie.
Dar in felul acesta, am un difuzor nou nout.

am inteles dar eu nu am din ala cu pastila, eu am din ala de la sistem nano http://www.nevertebrate.ro/Difuzor-ceramic-pico?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link .
urmez acelasi procedeu ?

daca tot suntem la subiectul asta , crezi ca ar fi mai eficient unul cu pastila ca si asta : http://www.nevertebrate.ro/Difuzor-CO2-Nano ?
mersi
vioras08 wrote:Buna,

Care ar fi temperatura optima a apei? Pestii mei stau mai mult pe fundul acvariului si m-am gandit ca poate e temperatura mare. Temperatura e undeva la 25 grade, mai mult sau mai putin caci termometrul arata 24, dar incalzitorul e setat la 25 si nu stiu care e mai exact. Am 2 xipho, 4 neoni, 2 sanitari si 2 zebre rosii/ 25 litri (stiu ca sunt cam multi).

Merci

24-25 de grade este o temperatura OK , nu asta e cauza pentru care pestii stau pe fundul acvariului.
Imi poate spune cineva cu ce se curata difuzoarele ceramice de alge ?
stefanp wrote:
flavius2308 wrote:Poate sa imi spuna cineva de ce imi înroseste Limnophila sessiliflora in partea de sus care este cea mai aproape de lumina ?

Pentru ca e mai aproape de lumina.

si e vreo problema in sensul asta ?
Mai fooseste cineva testul de NO3 de la Tetra ?
L-am cumparat si eu dar se citese foarte greu valoarea pentru ca sare de la 0 mg/l la 12,5 mg/l si nu pot sa apreciez exact ce valoare am.
Voi cum procedati ? Sau nu e foarte important daca NO3 e 12,5 sau de exemplu 8,9 sau 10 ?

Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Go to: