[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Declein
Forum Index » Profile for Declein » Messages posted by Declein
Message
Dr Nano wrote:@Declein, cum ti se pare lipitura acvariului VIV?


Dr Nano, chiar nu-mi pot da cu parerea pt ca nu ma pricep
EverSad wrote:Arata bine, lucrarea' .

Melcul: este unul comun'/ de maidan' .


Bayek wrote:Arata frumos acvariul, sa te bucuri de el! Buturuga e de efect, eu as mai prinde niste bucephalandra biblis de ea.

Melcul e physa marmorata, foarte frumos. Eu am cersit unul dintr-un Animax, a murit ulterior dar acum a 3. E specie hermafrodita.


Mersi Bayek, EverSad



Samy wrote:Salut, arata bine .
Acum pentru montecarlo (aia vad în poza ) ai nevoie de co2 putin mai mult. Daca cresti co2 atentie si la lumina la fel crescut.

PS: umple bazinu pana sus


@Samy, dap e MonteCarlo, vad ca se intinde rezonabil (s-a cam triplat)..Legat de CO2, e prima data cand folosesc si sunt circumspect cu dozajul, am un test permanent dar nu sunt sigur cat de corect imi arata concentratia.....
Am mers pe ideea ca mai putin = mai sigur, imi da si batai de cap reglajul.


Zilele astea am facut cateva modificari (tevile de in/out, parca arata mai bine acum, prea imi stateau pe cap... ), pus un burete pe in-ul de la filtru, schimb de apa... si am adaugat primii locatari

- 13 neoni
- 7 tetra "glowlight" (cred ca asta sunt...)
- 6 rasbora epei (atatia au avut, o sa mai completez)
-3 Sewellia L

In plus mi-au aparut si ceva alge..

Momentan vad ca totul e bine, neonii s-au amestecat cu glowlights intr-un mare banc, rasbora umbla cam stingheri si Sewellia misuna pe totata sticla acvariului dar macar n-au incercat sa iasa...
Urmeaza crevetii, Betta si Otto

-------------

Ce nu sunt sigur, daca sa incep fertilizarea in coloana de apa? Am niste fertilizant "Pant Serum", imi e sa nu genereze alge pt ca plantele nu sunt asa dezvoltate?

Iarasi, imi tot apar niste bucati de "gelatina" alba in acvariu, daca stie cineva ce ar putea fi?


Si cateva poze (Ps: poate imi puteti spune ce specie e puiul din poza? L-am primit "bonus". Endler?)





Salutari,

Cum tot trebuia sa refac nano-ul de 30 (de aici - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45974.page) mi-am gasit scuza perfecta sa trec la ceva mai "serios" (echipament luat, cred, de la colegul @Ariath?)

Deci, se dau:

- una bucata acvariu 60/45/45
- una bucata lampa Chihiros
- CO2
- filtru Ecco Pro 300
- 12 Kg Amazonia
- cateva pietre si cea mai putin urata radacina din Hornbach
- 0 skilluri in aquascaping
- multe, multe plante

La o luna de la start arata cam asa, deja ma gandesc sa adaug si locatarii - Betta din bazinul mic, crevetii (desi....au aparut melcii dar am impresia ca nu este apa ok, au cochilia transparenta. Sau poate sunt pui) si neoni/rasboras/sanitari/cativa xipho (?). Ideal ar fi sa-mi iasa un acvariu cat mai verde, cu o diversitate mare de vietuitoare (stiu ca pot fi probleme cu Betta, daca nu se impaca cu restul se va intoarce in nano, dar nu-mi fac multe griji momentan. Vad ca e destul de linistit, ignora complet crevetii din bazinul lui)

Urmatorii pasi:

- rearanjat tevile de in/out, imi stau pe cap
- putina curatenie
- eventual sa incep fertilizarea in coloana de apa,
- sa reglez aditia de CO2 - acum testul permanent imi arata un verde inchis (deci ar mai merge), dar pe cealalta parte plantele cresc.
- adaugat locatarii
- umplut acel lemn cu bucephalandra/anubias

Orice critica /sfat/parere/este binevenit

PS: stiti ce melc este cel din poza? Arata diferit fata de cei comuni






Multumesc tuturor pentru sfaturi - pana la urma am ales varianta "simpla", am pus inca un blat (de bucatarie, grosimea 38mm) peste blatul existent, taiat la aceleasi dimensiuni si prins cu suruburi.

Sper ca asta tine, era cel mai gros blat pe care l-am gasit in Hornbach, trec la otel daca se indoaie

Buna seara,

Sper ca este locul potrivit pentru intrebarea asta:

Am facut recent la un "upgrade" de la actualul meu nano de 30l la 115l si intampin o problema cu standul, mai exact s-a curbat putin la mijloc (acvariul e pornit de 3 sap)

Atasez o poza mai jos, standul este un JUWEL LIDO 200 dar acvariul este mai scurt si mai ingust ca standul (60/45 acvariul, 71/51 standul)

Presupun ca nu-i prea serioasa curbura dar ma gandesc ce sa-i fac? Sa-l imping pe colt, acum fiind pe centru standului? E vreo problema daca ramane asa?

adrian09 wrote:https://www.encyclo-fish.com/EN/freshwater/fishes/crossocheilus-oblongus.php

dar incearca sa gasesti care e problema...


Din pacate nu pot pune acel peste cu un Betta in 28 de litrii...

Nu stiu care-i problema, ce incerc acum: reglaj la filtru mai "agresiv" sper la un aport mai mare de CO2 in apa + sa folosesc acel profito la fiecare schimb de apa + schimburi de apa mai dese

Sa vedem ce iese

adrian09 wrote:Daca e vorba de algele greenspot, adica acele cerculete mici si verzi foarte compacte, greu de razuit solutia ar fi sa le razuiesti cat de bine poti cu ustensilele adecvate, urmand apoi un schimb de apa de 50%. Daca acvariul este bine plantat aparitia acestui gen de alge indica o lipsa de fosfati, care determina stagarea plantelor in detrimentul algelor care se dezvolta. Deci pentru a inlatura cauza este necesara dozarea de fosfati ,difosfatul de potasiu, poate completeaza si aportul de potasiu).


Daca este vorba de green dust alge, adica alge verzi fine, ca un praf care se depune pe geam solutia este sa nu te atingi de geam timp de 10 - 20 zile pana cand acesti spori isi parcurg ciclul de viata si apoi mor. Dupa aceasta perioada se va forma pe geam o pelicula maroniu verzui care este destul de usor de indepartat prin razuire, urmata de 50 % schimb de apa. In functie de cantitatea de alge si de pastrarea in acvariu a factorilor care le favorizeaza (de regula exces de nitrati si exces lumina de spectru albastru) s-ar putea sa fie nevoie sa repeti operatia de 2, 3 ori sau perioada de formare a peliculei film sa fie mai indelungata.
Razuirea imediata a lor nu va ajuta cu nimic intrucat la jumatate de ora dupa razuire, spori care intre timp au fost deranjati de la locul lor vor pluti liber prin apa si se vor fixa din nou pe geam.



Nu sunt sigur despre ce-i vorba dar nu sunt cele descrise de tine - am pus cateva poze - fara sa le curat "pojghita" aia nu ramane pe plante ci se intinde pe toata suprafata acvariului
Am o sticluta de "profito easy life", nu sunt sigur daca ajuta? Nu l-am mai folosit pentru ca imi era frica ca o sa accelreze ritmul de dezvoltare al algelor.



Update de aproape un an:

+ Betta e super ok (si super curios, trebuie sa-l dau cu mana daca fac ceva in acvariu)
+ Majoritatea plantelor sunt ok
+ Dupa aproape un an mai am creveti in acvariu (nici n-au fost multi initial + am facut/fac o greseala si-am pierdut multi pui din cauza filtrului)

- m-am mutat si am dat peste cap acvariul, rezultatul este o alga de care nu pot scapa (alta explicatie nu gasesc pentru aparitia brusca a acesti mizerii...)
- peisagistica e si mai praf, practic am facut o boschetarie dar mi-am invatat lectia...
- Totusi am pierdut niste plante care imi placeau, nu inteleg ce-am facut gresit...se vad la prima poza din ultimul meu post, cele mici + altele care fie au crescut aiurea fie au disparut

Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi:

- Cum scap, daca scap, de alga aia? (se vede in poze)
- De ce mi-au disparut plantele de suprafata? Daca aveti idee? A fost o supriza pentru mine, ma asteptam sa fie cele mai rezistente
- Cand ar trebui sa fac o replantare, sa schimb substratul?

Ma pregatesc de al doilea acvariu, ceva mai serios, prin toamna - inima imi zice marin, portofelul imi zice sa-mi iau o bere si s-o las balta cu marinul

Ps: va face un Betta cu "mana", nici o poza fara el




E wild, wild rau de tot
Imi e putin de Betta, nu mai are loc...
Cam asa arata acum - toate plantele din spare au ajuns peste cele din fata. Ma gandesc sa le tund in weekend, nu mai are unde sta pestele.. Nu stiu daca le usuc facand asta?
Acvariul pare foarte stabil, nu am alge, nu-i prea mai fac nici cine stie ce schimburi de apa

Creveti + Betta par ok.

Bonus: m-am trezit cu o droaie de melci?
Un update: - din pacate Betta nu a rezistat , crevetii sunt ok dupa 1 luna dar nu mai imi pot da seama cati sunt

Am luat un alt Betta acum 3 saptamani, s-a acomodat perfect, se impaca oarecum si cu crevetii

Problema actuala este caldura, exceptand sticle cu gheata nu stiu ce-i pot face.
O alta problema este ca se pare, am pus mult prea multe plante - am un "covor" facut deasupra apei si tot acvariul este full. Peisagistica zero barat.

Alge nici nu am nici nu cred ca o sa am..

Planuri de viitor: mai multi creveti si sa fac ceva cu plantele (?)

Si prima problema, daca imi puteti da un sfat:

Am luat un Betta dar nu mananca..este apatic si pluteste pe la suprafata, majoritatea timpului. Din ce stiu n-a mancat nimic de 3 zile, de and il am.
Astazi am facut un schimb de apa, temperatura este pe la 28...care sa fie problema?


Edit: legat de creveti - aceea este o cochilie? Astazi am observat-o
Nu ma pricep la plantat..
Sa vedem ce iese...
Salutari tuturor,

Sunt la absolut primul acvariu din viata mea si am ceva nelamuriri..

In primul rand ce am:

- acvariu nano cube de aproximativ 28 de litri (un fost acvariu cu filtru incorporat caruia i s-a scos filtrul, astfel castigand niste loc - el fiind de 24L). Primul acvariu pe care il vad cu "picioruse" de sticla?
- filtru Dennerle XL 30-60l
- lumina - un LED chinezesc de 10W, 20 albe +4 albastre, 8000
- termometru/incalzitor nu am, am inteles ca n-ar fi nevoie pana in toamna
- substrat JBL Aqua BasisPus 2.5L
- Pietris 2-3mm alb

Stiu ca-i saracios, dar daca exista vreo problema critica cu ce am va rog sa-mi spuneti:

Si ce vreau:

Un acvariu plantat in mare masura cu un Betta, creveti si daca se poate si nistea alti pesti

Intrebari:

- cat sa fie substratul? Cel de pietris + JBL-ul? Am citit mai multe opinii + ce scrie producatorul, dar asta m-ar duce spre 10 Cm (2-5cm JBL + 5cm Pietris). La un acvariu de 30 CM inaltime mi se pare enorm...


- ce plante sa iau pentru asa ceva? As vrea spre 70% plantat si imi plac (luat de pe net): Sau ce altceva?

> ceratophyllum demersum/ Hemianthus micranthemoides/Vallisneria americana spate
> ceva de felul Nymphoides Taiwan mijloc,
> in fata "gazon"/Vallisneria americana (americanca creste mare? As vrea s-o pun cam peste tot, imi place cum arata )


- ce sa pun in el, daca nu-mi moare totul? Eu as vrea, in cel mai perfect caz: un betta + creveti +5 tetra. Nu stiu daca nu-i prea mult/daca nimeresc un betta pacifist


Intrebare aditionala, daca ati avut acest filtru - aveti probleme cu desfacutul casetei de filtrare? Mi se pare ca se desface mult, mult, prea usor. Eventual sa cada in apa...Ma gandeam s-o lipesc cu ceva banda adeziva..

Multumesc..
 
Forum Index » Profile for Declein » Messages posted by Declein
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com