[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adriancuc
Forum Index » Profile for adriancuc » Messages posted by adriancuc
Message
Multumesc pentru raspuns. Nu am reglare la filtru, a venit cu acvariul, trage apa de jos, o arunca pe un fel de burete sus si o baga inapoi.

Cam 24 de ore am lasat apa inainte sa il bag, motivul e temperatura scazuta in care syatea inainte(vezi in primul post). Inainte era la 18 grade, am pus la 24 in acesta, la mai mult nu a stat niciodata. In plina vara 24 de grade am avut max in camera si nu a stat cu bolul vechi in soare sau aproape de geam.

In bol schombam apa la saptamana(toata). Acum vreau sa schimb 3 litri, e prima schimbare, am apa in sticla pregatita cum era pentru bol, la temperatura camerei, adica 18-19 grade.
Revin cu un update si noi mici nelamuriri

Pestisorul are 36 de ore de cand e in noul acvariu, nu prea pare sa ii placa pompa, e agitat cand e pornita si pare sa il traga inspre ea, da din greu din aripioare sa se departeze de ea. O las oprita cand sunt la lucru, o pornesc dupamasa cand vin acasa si o las pana seara. E ok asa?

Se pare ca si-a si franjurat putin varful cozii, sper sa fie de la filtru, incalzitor, ceva pentru ca atunci cand pompa e oprita sta mai mereu pe langa ea sau pe langa incalzitor. Pun o poza si va rog sa-mi spuneti daca credeti ca e altceva.

image

Sa schimb azi parte din apa sau sa mai las pana maine? Si la schimbat oare cum procedez? Nu am pompa / furtun, nu am cumparat pt ca nu am stiut cand am luat acvariul si nu am petshop in oras. Pot ajunge doar sambata la un petshop.

Multumesc de sfaturi.
Multumesc pentru raspuns.

Apa am tinut-o in sticle cate 5-6 zile, fara substante. Asa am schimbat-o mereu, apa aceea din sticla intentionez sa o folosesc. As vrea sa il mut in 2-3 zile, stiu ca nu e ideal dar simt ca il chinui in frig acum si nu vreau sa il pierd. Chiar daca trebuie sa ii schimb apa mai des nu e problema, asa voi proceda probabil. Oricum voi sta cu ochii pe el. Nu am luat substante de la pet shop, in afara de mancare pentru ca am avut o experienta proasta cu alt betta dupa recomandarile celor de acolo inainte si mi-a murit pestele dupa o luna. Acesta are deja 9 luni de cand e la mine si i-a fost bine.

Multumesc pentru sfaturi, am sa revin dupa ce completez operatia cu ceva poze. In the meanti.e meet "Vasile"

image
Multumesc pentru raspuns
Ma pregateam pentru cicalre si nu stiu cata apa trebuie sa pun. Intentionez sa pastrez climatul, nisipul existent in bolul actual cu care nu am avut probleme si pestelui i-a mers bine. Voi pune ceva mai multe plante pentru ca e mai mare volumul si nu intentionez sa bag alti pesti cu el in acvariu.

Ce vreau eu sa stiu in principal este daca sa bag apa pana la marginea filtrului, adica deasupra locului de unde incepe cablul de curent sau sa mentin apa sub acel nivel. Am pus in primul post pozele cu acvariul gol.
Bun?. Din ianuarie anul acesta am un Betta frumos si jucaus pe care l-am tinut intr-un bol de 3 litri pana acum. Totus a fost ok pana cand a venit frigul, adica de vreo 2 saptamani. Avem cam 18 grade in casa si pestisorul e cam bleg, sta ascuns in plante mai tot timpul si jese doar cand il provoc sau cand ii dau sa manance. Am observat ca e activ cand pun aeroterma in camera si se incalzeste la 22-23 de grade.

Am decis sa cumpar astazi un acvariu mai mare, cu filtru, incalzitor si lampa. Acvariul pe care l-am ales la recomandarea celor de la petshop e un Hopar LA-238 de 10 litri. Acvariul are filtru inclus si lampa incluse, incalzitorul l-am cumparat separat, Resun RH9000 25w(cel mai mic pe care il aveau). Vreau sa incep sa il pregatesc dar ma cam bate, sunt incepator, sorry. Pompa cu care a venit e Hopar H-250 si nu stiu cat sa o bag in apa. Addica pun apa pana la fir, peste el sau mai jos? Mi-e frica sa nu curentez cumva pestele(scuze daca e o tampenie, dar mai bine intreb decat sa imi para rau mai tarziu).

Imi puteti da niste sfaturi va rog?

Multumesc!

image
image
 
Forum Index » Profile for adriancuc » Messages posted by adriancuc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com