[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Schije
Forum Index » Profile for Schije » Messages posted by Schije
Schije wrote:
insoso wrote:descriere gramma loreto: https://reefapp.net/en/lex/details/gramma-loreto

se pare ca nu i asa agresiv precum six line, iar peste tot pe unde am citit se recomanda ca six line ul sa fie introdus cam ultimul in acvariu tocmai ca restul pestilor sa si stabileasca un teritoriu dinainte.

Eu va pot face un filmulet cand il prind sa vezi ce alearga la ei.

M ati intrebat de acvariul meu si ce se intampla in el, acum imi spuneti de ce se intampla in acvariul dumneavoastr??

Si ma tenteaz? pariul, dar vreau sa stiu care i miza, sau doar ati spus asa ca sa fie spus.

Si ma l?muriti si pe mine cum vine treaba cu PH ul?

La mine in acvariu Gramma bate tot ce se apropie de piatra ei.
Miza e sixline daca traieste 2 saptamani il pastrati daca moare il platiti.
Ph-ul scade din cauza nitratilor sau CO2 dar nu am vrut sa-i fac pe plac lui Humbert si i-am dat doar o varianta.
Humbert wrote:
Schije wrote:Nitratii, mai putin periculosi pentru pesti, conduc la acidul azotic, care la randul sau, conduce la scaderea pH-ului. :wink Eu ti-am zis de la ce poate aparea scaderea de ph. Nu ca asa au trimis Dejong sau altii. Se poate intampla.

bullshit.
asta se poate intampla (intr-o masura oricum neglijabila) intr-un acvariu in care nu schimbi apa un an sau ceva de genul, dar in nici un caz intr-o punga de transport.
unde mai pui ca in apa de transport folosita de un exportator cum e deJong nici nu sunt nitrati, ca nu-s nebuni.
ph-ul la transport scade de la CO2-ul produs de respiratie.
mai ai petarde din astea sau incheiem pe seara asta?

Gata. Pune mana, citeste invata si mai vorbim noi. Vad ca toata lumea iti recomanda asta si tu nimic.
insoso wrote:descriere gramma loreto: https://reefapp.net/en/lex/details/gramma-loreto

se pare ca nu i asa agresiv precum six line, iar peste tot pe unde am citit se recomanda ca six line ul sa fie introdus cam ultimul in acvariu tocmai ca restul pestilor sa si stabileasca un teritoriu dinainte.

Eu va pot face un filmulet cand il prind sa vezi ce alearga la ei.
Humbert wrote:
Schije wrote:ph scade in pungile in care sunt pesti si in care sunt fecale de la acestia.

Ei zic s-o lasi asa ca esti pe cale sa te faci de ras.
Ph-ul scade de la Co2, nu de la fecale. Fecale de altfel nici nu ar trebui sa fie in punga, ca pestii sunt de obicei infometati cateva zile inainte sa fie expediati si ma indoiesc ca deJong nu face asta, avand in vedere ca vorbim de niste pesti care totusi nu sunt 3 la 10 lei.

Nitratii, mai putin periculosi pentru pesti, conduc la acidul azotic, care la randul sau, conduce la scaderea pH-ului. :wink Eu ti-am zis de la ce poate aparea scaderea de ph. Nu ca asa au trimis Dejong sau altii. Se poate intampla.
insoso wrote:2 tangi, o domnisoara, 1 cardinal, o pereche clowni, 1 ecsenius stigmatura, 1 gramma loreto si 1 synchiropus picturatus

Din experienta mea de acasa nu de vanzator iti spun ca eu iti dau gratis un sixline si am curaj sa fac pariu pe ce vrei ca va sfarsi la fel ca celalalt. Gramma loreto bate tot ce se apropie de teritoriul ei. Cel putin la mine. Inclusiv se da la flavescens care e mai mare cu mult ca ea.
insoso wrote:
Schije wrote:
insoso wrote:Chelmon rostratus, care se presupune a fi mai sensibil decat wrasse-le, a fost ok in acvariu cu aceeasi parametri ai apei si cu aceeasi co-locatorii. Chelmon rostratus a fost bine ok in schimb six line-ul a murit in mai putin de 48 ore, asa ca in aceste conditiile de ce sa nu ma gandesc ca 2 aclimatizari intr-o perioada scurta de timp sa fi fost singurul motiv care a determinat decesul six line-ului?

In afara de chelmon ce alti pesti aveti?

Dar imi raspundeti si mie daca six line-ul este mai sensibil decat Chelmon rostratus?

Este. In principal la hranire. Deci ce alti pesti mai aveti in acvariu?
lol. da, practic e fix aceeasi apa, ai conducta directa cu ei.
si ai si fix aceeasi temperatura si ph ca in timpul transportului.
ar fi amuzant, desi vad ca in continuare ne iei de prosti.

am zis aproximativ. la temperatura nu se pune problema ca ati venit cam tarziu. ph scade in pungile in care sunt pesti si in care sunt fecale de la acestia.

bineinteles, ca doar cele mai multe nu mor pe loc, nu?

Si maine e coada la mine sa dau ariciul pe care nu l-ati luat. Chiar e bataie pe el.

da, te rog sa ma scuzi ca nu ma las fraierit pe banii mei de un aburitor care-mi spune ca daca vietatea ar fi fost moarta atunci apa ar fi fost tulbure si tepii cazuti in timp ce eu ma uitam la punga cu apa tulbure si vedeam ca ariciul are tepi cazuti.

Nu, trebuia sa platiti inainte si sa cititi inainte sa comandatii. Stiti cum arata un arici mort intr-o punga de transport? Credeti ca cineva de la Dejong sa zicem ma ia in seama daca-i spun ca ariciul sosit nu misca sau aluneca pe gresia inclinata? Nici nu-mi raspund la email. In plus pentru pestii morti ii cer fotografiati in punga de transport. Daca ii scot nu mai primesc nicio despagubire. Asta asa pentru cunostintele dumneavoastra generale.

Si cu asta inchei, nu meritati oricum atatea explicatii.
insoso wrote:Chelmon rostratus, care se presupune a fi mai sensibil decat wrasse-le, a fost ok in acvariu cu aceeasi parametri ai apei si cu aceeasi co-locatorii. Chelmon rostratus a fost bine ok in schimb six line-ul a murit in mai putin de 48 ore, asa ca in aceste conditiile de ce sa nu ma gandesc ca 2 aclimatizari intr-o perioada scurta de timp sa fi fost singurul motiv care a determinat decesul six line-ului?

In afara de chelmon ce alti pesti aveti?
zamolxes wrote:Aruncat bestiutei direct intr-un acvariu imi aminteste de o chestie veche care imi ramasese pe suflet.

Respectiv am venit dupa comanda mea ca tot aveam drum incolo si cand am ajuns niata la magazin, era o murena/eel sau ceva de genul pe jos, moarta. Cel care era acolo (nu stiu daca era Radu sau un angajat) a zis ca e vina clientului ca nu a venit dupa peste in ziua precedenta si ca era de asteptat sa sara, afirmatie care mi-a lasat un gust amar, ca doar se putea pune orice chestie peste acvariul in care era mai ales daca se astepta sa sara. Facuse sute de km sa moara pe o podea.

Da e adevarat ce zici. Cu Vali ai vorbit atunci. Am asteptat clientul care n-a mai ajuns de la Giurgiu cu toate ca eu i-am comunicat ca nu am cum sa o tin. Am pus chestii pe capac sa nu iasa dar s-a stecurat pe o gaura mica pe langa teava care vine de la pompa de recirculare.
Humbert wrote:
MSI wrote:Referitor la discutia din acest topic, cred ca trebuie sa fim mai intelegatori unii cu ceilalti ( valabil pentru ambele parti si acvaristi si magazine ) ... totusi suntem o comunitate mica si industria de profil este inca tanara.

nu stiu, mie imi vine greu sa fiu intelegator cu oameni care mint (cum ca eu as fi "ales" mandarinul cu probleme) si care arunca animalele direct din punga in acvariu.

restul lucrurilor putem sa zicem ca au fost neintelegeri sau chimia mea proasta cu unul sau cu altul, dar chestiile de mai sus sunt fapte obiective, nu interpretari.

de unde stiu eu, de exemplu, ca ariciul ala pus din punga direct in acvariu nu va fi la vanzare maine si ca nu-l va lua cineva care nu a citit aici (inainte sa moara) si de unde stim noi ca "aclimatizarea" la Tropheus nu se face pentru toate animalele in acelasi fel, respectiv din punga direct in acvariu?

mai ales ca mai sunt si altii cu probleme.

Pentru ca dumneata nu mai ai nevoie sa stii. Da, tot ce e adevarat din ce zici este ca ariciul a aterizat direct in acvariu. Dar atat. Si il inteleg pe colegul meu Valentin mai bine acum. Cu toate ca el isi iese cu greu din pepeni, daca l-am vazut de 2 ori in 2 ani. Si doar din cauza dumitale pentru ca ai vrut sa vezi cum se misca ariciul pe gresia inclinata. Sta pana la 18 dupa dumneata ca apoi sa mai stea cel putin 30 min sa faca aclimatizare pentru ca ai avut mofturile alea. Si pentru linistea dumitale iti spun ca eu am aproximativ aceeasi parametrii de apa ca cei de la dejong inclusiv aceeasi sare. In alta ordine de idei stii ca unii pesti sositi cu intarziere la transport e recomandat sa-i bagi direct in acvariu fara aclimatizare. Mai citim, mai ne documentam? Sau ce facem?

Daca nu as face aclimatizare, as putea vinde animalele moarte? Esti patetic. Problema de care zici la altii e ca s-au facut 2 aclimatizari. Citeste.
insoso wrote:La telefon ati incercat sa gasiti tot felul de motive ca n-as fi facut aclimatizare corespunzator: nu l-am aclimatizat destul timp, dupa ce v-am spus cat a durat aclimatizarea, ca poate nu l am oxigenat , cand v-am spus ca am avut pompa de aer, ati cautat alte motive ca in final sa ma trimiteti sa vorbesc la de jong atunci cand v-am spus ca poate nu-i ok sa fie aclimatizat de 2 ori intr-un timp atat de scurt. Dupa cum am metionat anterior in acelasi acvariu / in aceleasi conditii am tinut pesti care sunt considerati mult mai sensibili decat u six line

Nu am cautat sa gasesc motive am cautat sa gasesc o cauza.
Ce pesti? Ca poate asa aflam raspunsul.
insoso wrote:Dar la telefon nu erati de aceeasi parere ca acum, la telefon era in totalitate vine mea, ca nu stiu sa aclimatez pestele si altele, ca sa nu mai discutam despre tonul folosit atunci

La telefon doar v-am intrebat daca ati aclimatizat corect pestele. Si v-am mai spus e adevarat ca nu raspund pentru pestii care mor in acvariile clientilor pentru ca nu stiu ce au acolo. Daca pestele nu se aclimatizeaza corect si este vorba in general de PH (crestrea sau scaderea de PH dauneaza cel mai mult daca nu faci aclimatizare) moare foarte repede, nu ajunge la 48 de ore. Deci ca si atunci ca nu aclimatizarile au fost problema. Dar v-am spus exista un procent sa fie asa dar poate doar pus pe cauza stresului cauzat sau nu in acvariul dumneavoastra de posibili alti factori(alt peste, salinitate, lumina, etc.)

Ganditi-va ca va duceti sa cumparati un peste sa zicem dintr-un magazin(hornbach) si moare a 2 zi. Va duceti sa le spuneti ca nu trebuiau sa vi-l vanda? Eu nu cred.
insoso wrote:Norocul tau, mie nu mi-au precizat asta, iar cand mi-a murit peste (six line) in mai putin de 48 ore si ia-m contactat telefonic atitudinea a fost total neprofesionista, din punctul meu de vedere.

Poate asa vi s-a parut dar eu v-am spus ca nu am cum sa controlez parametrii apei din toate acvariile clientilor. Nu pot sti ce are fiecare in acvariu, pesti care se bat, lumina, uv, boli, are nitrati nu are, are fosfati, nu are, sare/proportie, schimburi de apa, etc. Sunt atatea de luat in calcul de nu pot sa-mi dau seama daca la toti clientii sunt ok acvariile.
Am si eu 2 intrebari pentru Domnu Radu Coman avand in vedere anii dumnealui de acvaristica: este ok sa dai un peste (marin), la cateva ore dupa ce se presupune ca l-ai aclimatizat, unui client care urmeaza si el sa-l aclimatizeze?, sau daca esti un vanzator respectabil ii spui ca nu-l poti vinde pestele acum si sa revina peste cateva zile?

Dumneavoastra cum va numiti? Sau v-a pus prietenul Humbert sa scrieti? Domnu sau Domnul?
Depinde de specie, sensibilitatea pestelui si aclimatizare. Daca sunteti clientul cu wrasse, da greseala mea in proportie de 60%. Cel putin nu v-am informat dar nu cred ca aia a fost cauza decesului. S-a intamplat ca sa mut pesti dintr-un acvariul in altul si in altul in aceeasi zi pentru ca luau bataie. Nu cred ca 2 aclimatizari poate duce la deces mai ales la un sixline. Dar v-am zis ramane 40% ca poate fi asta. Probleme apar la acanthuridae unele specii de pomacanthidae, chaetodontidae si alte specii mai sensibile.
Gata nu mai scriu.
parca ai zis ca indiferent ce mai zic eu, nu mai raspunzi.

Pai nu pot sa tac cand vii cu inventii, jigniri si denigrari. Acum ca m-am convins cine esti din ultimul topic clar nu-ti mai raspund.
Vreti sa ziceti ca in caz ca ajunge mort la sediul dvs, e tot vina clientului si nu inapoiati banii ? Furnizorul nu returneaza banii la DOA ? Transportul nu e asigurat ?

http://www.dejongmarinelife.nl/inverts/sea-urchins/mespilia-globulus/1
Humbert wrote:
mai precis, mi-a zis ca daca ariciul ar fi fost mort, apa din punga ar fi fost tulbure si tepii cazuti.

A fost cinstit, onest si sincer. In afara de asta:
Revin, citeste, SCRIE ASA: Aceste vietati sunt foarte sensibile pentru transport. Cumpararea lor de catre clienti se face pe propriul risc.
Trebuia sa-l platesti inainte.

PS eu nu am spus nimic de nici o gresie, asta e inventia colegului dumitale impulsiv si badaran;

Si cu jignirile astea ar trebuii sa incetezi, ca te vad adminii si iti mai taie contul si de aici. Pe urma ce te faci?

Ce interes avea sa zica sau nu de gresie daca nu i-ai fi zis dumneata? Ai venit direct pus pe misto pentru ca daca ma uit in topicul respectiv ai dat tot vina pe noi pentru mandarinul care l-ai ales dumneata.
apropo, faptul ca am fost mai precaut decat sunt de obicei cand iau animale este tot din cauza domnului de la Tropheus, pentru ca mi s-a parut ca vrea sa ma abureasca, ca si data trecuta cand mi-a aratat pestele 2 secunde si doar de pe o parte in schimb mi l-a laudat 2 minute, ca e foarte rar sa primesti o femela bla bla bla.

. Mandarinul dumneata l-ai ales din cei 2 veniti. Nu mai induce lumea in eroare. Nu mai scrie ce ti se pare.

e iarasi problema dumitale ca ai angajati carora le sare tandara repede si care nu stiu sa vorbeasca cu clientii.
dar nu ma mira, pentru ca si dumneata esti la fel, deci cum e patronul asa sunt si angajatii.

Mai arata-mi un client in afara de dumneata caruia i-a vorbit asa? Pe mine nu ma cunosti si nici nu-mi doresc , dar nu mai vorbi in necunostinta de cauza. Dreptul ca m-ai facut badaran si impulsiv fara sa ma cunosti imi da dreptul sa te raportez.

test
Scuzati ca intervin. Radu Coman este numele meu. De obicei nu citesc ce scriu clientii mei, dar acum vreau sa-mi apar cel putin munca. Este adevarat un client mi-a semnalat discutia asta. UN CLIENT, nu prieten, nu o cunostinta. Nu vreau nimeni sa-si bata joc de mine, de munca mea, de renumele firmei sau de colegul meu. Acest domn c. Humbert este cel putin necitit, incepator si mistocar.
Cam asa stau chestiile cu oamenii care nu stiu, tipa. Domnul in cauza a fost azi la noi dupa o comanda care continea un arici si un test(ariciul trebuia achitat in avans dar nu a vrut sa vada ce scrie pe site). S-a uitat in punga la arici si i-a fost frica sa nu fie mort. De inteles reactia.
Colegul meu a pus ariciul intr-o galeata si bineinteles ariciul a inceput sa se deplaseze. Intrebat daca este in regula acest domn a zis ca nu.
Sunteti atenti da? " De unde stiu eu ca se misca sau nu aveti voi gresia in panta". Pai bine mai nenea Humbert inainte de mistocareala asta ati citit conditiile de comanda, conditiile de import si termeni si conditii dupa site?
Ati citit ce scrie in dreptul acestui arici? Macar atat. Faptul ca nu ati platit inainte, nu va da dreptul sa va credeti jmecheras. Asa am considerat eu ca trebuie sa fac pentru ca ati mai avut comenzi de la noi. DA trebuia platit inainte si nu raspundeam pentru arici nici daca venea mort era alegerea dumitale. Sau nu vedeti decat ce va convine? SCRIE ASA: Aceste vietati sunt foarte sensibile pentru transport. Cump?rarea lor de catre clien?i se face pe propriul risc.
Daca credeti ca ne-ati pacalit, va inselati, v-ati pacalit singur. Sa nu credeti ca doar clientii au dreptate intotdeauna. Fiecare are demnitatea lui.
Drept urmare v-a fost anulata comanda si contul sters pentru ca daca totusi ati fi citit termenii si conditiile aveam dreptul sa facem asta. NU v-am anulat comanda si sters contul pentru ca ati anulat comanda, era mai simplu sa spuneti ca nu-l luati, dar sa iei omul la misto asta deja e prea mult. O sa anunt si ceilalti distribuitori si importatori ce fel de om sunteti sa vedem cum o sa fie.
Va raman doar magazinele fizice la indemana. Sper sa va descurcati.
Si nu, ati uitat ati ales din 2 mandarini. Cel care a ramas l-am dat saptamana aceasta, luni, va pot demonstra.

Cand iei lumea la misto, este normala o astfel de reactie. Eu daca eram te dadeam afara.
Nu mai dati vina pe magazine pe una, pe alta daca nu sunteti in stare sa tineti un peste. Scuzati-ma toti ceilalti, si offtopic si la cald, daca am intervenit acum, dar asta am simtit sa fac. Mai au si clientii partea lor de vina. Iar si cand sunt cum sunt, nu stiu unde si pe cine sa arunce vina.
Indiferent ce va comenta domnul Humbert aici, nu voi mai raspunde. Cei ce ma cunosc stiu ce om sunt si ca fac acvaristica de peste 20 de ani. Asa ca domnule Humbert puneti mana si cumparati carti pe care sa le si cititi, numai cititi pe internet ca nu tot ce scrie pe internet asa e. Respect pentru toti ceilalti.
Scuzati ca intervin. Radu Coman este numele meu. De obicei nu citesc ce scriu clientii mei, dar acum vreau sa-mi apar cel putin munca. Este adevarat un client mi-a semnalat discutia asta. UN CLIENT, nu prieten, nu o cunostinta. Nu vreau nimeni sa-si bata joc de mine, de munca mea, de renumele firmei sau de colegul meu. Acest domn c. Humbert este cel putin necitit, incepator si mistocar.
Cam asa stau chestiile cu oamenii care nu stiu, tipa. Domnul in cauza a fost azi la noi dupa o comanda care continea un arici si un test(ariciul trebuia achitat in avans dar nu a vrut sa vada ce scrie pe site). S-a uitat in punga la arici si i-a fost frica sa nu fie mort. De inteles reactia.
Colegul meu a pus ariciul intr-o galeata si bineinteles ariciul a inceput sa se deplaseze. Intrebat daca este in regula acest domn a zis ca nu.
Sunteti atenti da? " De unde stiu eu ca se misca sau nu aveti voi gresia in panta". Pai bine mai nenea Humbert inainte de mistocareala asta ati citit conditiile de comanda, conditiile de import si termeni si conditii dupa site?
Ati citit ce scrie in dreptul acestui arici? Macar atat. Faptul ca nu ati platit inainte, nu va da dreptul sa va credeti jmecheras. Asa am considerat eu ca trebuie sa fac pentru ca ati mai avut comenzi de la noi. DA trebuia platit inainte si nu raspundeam pentru arici nici daca venea mort era alegerea dumitale. Sau nu vedeti decat ce va convine? SCRIE ASA: Aceste vietati sunt foarte sensibile pentru transport. Cump?rarea lor de catre clien?i se face pe propriul risc.
Daca credeti ca ne-ati pacalit, va inselati, v-ati pacalit singur. Sa nu credeti ca doar clientii au dreptate intotdeauna. Fiecare are demnitatea lui.
Drept urmare v-a fost anulata comanda si contul sters pentru ca daca totusi ati fi citit termenii si conditiile aveam dreptul sa facem asta. NU v-am anulat comanda si sters contul pentru ca ati anulat comanda, era mai simplu sa spuneti ca nu-l luati, dar sa iei omul la misto asta deja e prea mult. O sa anunt si ceilalti distribuitori si importatori ce fel de om sunteti sa vedem cum o sa fie.
Va raman doar magazinele fizice la indemana. Sper sa va descurcati.
Si nu, ati uitat ati ales din 2 mandarini. Cel care a ramas l-am dat saptamana aceasta, luni, va pot demonstra.

Cand iei lumea la misto, este normala o astfel de reactie. Eu daca eram te dadeam afara.
Nu mai dati vina pe magazine pe una, pe alta daca nu sunteti in stare sa tineti un peste. Scuzati-ma toti ceilalti, si offtopic si la cald, daca am intervenit acum, dar asta am simtit sa fac. Mai au si clientii partea lor de vina. Iar si cand sunt cum sunt, nu stiu unde si pe cine sa arunce vina.
Indiferent ce va comenta domnul Humbert aici, nu voi mai raspunde. Cei ce ma cunosc stiu ce om sunt si ca fac acvaristica de peste 20 de ani. Asa ca domnule Humbert puneti mana si cumparati carti pe care sa le si cititi, numai cititi pe internet ca nu tot ce scrie pe internet asa e. Respect pentru toti ceilalti.

Forum Index » Profile for Schije » Messages posted by Schije
Go to: