[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ThunderCat
Forum Index » Profile for ThunderCat » Messages posted by ThunderCat
Message
Inca nu am luat o hotarare, astept in continuare doritori si voi alege saptamana viitoare pe cineva.

Multumesc.
Salut,

Dupa cum spune si topicul, donez acvariu creveti complet:

https://imgur.com/a/UlG70aZ

Pentru mine incepe o perioada in care am sa fiu mai mult plecat si nu pot sa mai am grija de el. Caut pe cineva cu experienta in acvaristica, sa poata avea grija de ei si sa continue ceea ce am inceput. Se poate vedea in topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44538.page cum a inceptul totul, precum si evolutia.

Acavriul se afla acum in Jupiter, Jud Constanta, ridicare personala, nu se poate expedia.

Va astept cererile pe PM.

O zi buna.
Salutare!

Dupa o lipsa cam mare (am fost mai mult plecat), revin cu un update la proiectul 3in1

Am obosit la un moment dat sa mai mut crevetii dintr-unul in altul, pentru ca trec prin absolut orice, inclusiv cei din ultimul acvariu care o iau prin filtru si ajung in primul,asa ca acum sunt multicolori in toate 3. Plus ca, chiar de cand erau separati, au inceput sa apara mutatiile normale, adica in cel cu rosii au aparut red si blue rili, in cel de albastrii au aparut negrii si asa mai departe. Cu cei galbeni nu am avut succes, a ramas doar unul. Bine, nici eu nu am avut grija de ei asa cum ar fi trebuit, dar la un moment dat am fost plecat 2 luni de acasa si singurul ajutor a fost un prieten care nu a avut niciodata acvariu, asa ca poate e de inteles. Voi reincerca acum pentru ca urmeaza o perioada destul de stabila.

Acavriul are acum 9 luni de la start. Plantele au crescut fara aditie de co2, fara ingrasaminte. Lampi de la Aquael (plant) de 6W fiecare. Flitru hang-on doar cu burete.

image

image

image

image
Apollo wrote:Nu ai avut plante care sau ''topit''?


Nu, doar la Echinodorus Bleheri am avut frunze care s-au ingalbenit si le-am taiat. In rest, toate plantele cresc foarte bine.
Ok ... am lipsit de acasa 3 saptamani, asta la doar 10 zile de la pornirea acvariului. Emotii MARI la intoarcere, ma asteptam la o mare de alge. Totusi, lucrurile nu au fost atat de rele. In afara de acele depuneri maro care se formeaza la acvariile noi (ca o pulbere pe geam si frunze - spre rusinea mea nu stiu cum se numesc, dar stiu ca dispoar singure in timp ) si de o crestere haotica a plantelor, totul era foarte ok. A ... si au disparut 2 pesti. Nu am gasit cadavre nici pe langa acvariu, nici in acvariu, asa ca vor fi trecuti la - disparuti

image

image

image

M-am apucat de tuns si rearanjat plantele, sters un pic geamul si totul a revenit la normal.
Parametrii apei sunt ok, nu a fost facut niciun schimb de apa pana acum. Metoda functioneaza ok deocamdata.

image




Imi place cum a iesit
Multumesc pentru incurajari si sfaturi. Sunt plecat 2 saptamani si stau un pic cu emotii privind evolutia acvariului, dar nu am ce face.

Spatifilium nu e planta emersa? Cum ai folosit-o in acvariu?
Va tin la curent cu evolutia coltului

Craciun fericit!
Sunt total de acord cu tine, am folosit ce spui in nano acvariul de creveti (proiectul centenar romania), cu schimburi dese, cresterea treptata a duratei luminii, etc si abia acum, dupa cam 6 luni, a ajuns sa fie destul de bine echilibrat si fara alge.

Totusi aici vreau sa incerc varianta Dianei Walstad. Dupa ce i-am citit cartea, in care prezinta si explica multe lucruri facute altfel decat in varianta clasica, am decis sa incerc metoda ei. Habar n-am daca o sa imi iasa sau ce o sa iasa, dar asta e planul
Silviu Man wrote:12 ore de lumina continua nu este in regula. Mai ales in perioada de start. Vei avea probleme. Pentru orice eventualitate, fa schimburi dese de apa.


Asa mi-a sunat si mie cand am citit despre metoda ei, dar deocamdata vreau sa incerc sa vad ce iese. In cel mai rau caz, fac un restart si pierd niste plante. Tot in metoda ei, spune sa nu cureti niciodata resturile depuse pe fundul acvariului sau sa hranesti pestii un pic mai mult decat pot sa manance ca sa ramana pentru plante. Multe contravin cu regulile generale, dar chiar sunt curios ce o sa iasa. Deocamdata nu am facut niciun pic de schimb de apa si lucrurile par stabile.
[quote=cosmin_ruz]S? nu fie altul motivul pentru care pe?tii stau ascun?i, comportamentul lor este foarte activ. [/quote]

Pai m-am gandit si la asta, dar faptul ca devin foarte activi cand se stinge lumina, ma face sa cred ca tine de lumina. Plus ca am citit foarte multe cazuri in care s-au comportat la fel, mai multa lume a vorbit si intrebat de ciudatenia asta. Intre timp, se pare ca au inceput sa se obisnuiasca cu lumina si acvariul, sunt mult mai prezenti.
Da, recomandarea este de 2 luni insa 1. nu prea stau bine cu rabdarea, 2. aveam filtru ciclat din alt acvariu 3. verific zilnic parametrii apei si voi face schimburi de apa daca se impune.

Am pus 2-3 cm pamant si 2-3 cm de pietris.

Cat despre ce ziceai acum cateva zile, dupa teoria doamnei, se pare ca plantele prefera sa consume nh3 si de aceea ea nu recomanda filtre prea complexe pentru ca ar concura cu plantele pentru nh3. Plantele pot consuma si no3, dar este mai complicat sa isi obtina azotul din no3 decat din nh3.
Update dupa 1 saptamana:

Dupa niste semne de intrebare vis-a-vis de capacitate, am facut calculul volumului si am realizat ca acvariul are 90 l (nu ~60 cum mi-a spus cel de la care l-am cumparat)

Lumina 12 ore/zi
Plante: Echinodorus Bleheri, Elodea Densa, Valisneria Spiralis, Nymphoides Hidrophylla Taiwan, Ceratophyllum Demersum, Cryptocoryne, Anubias

Elodea are crestere mare, la Echinodorus au aparut frunze noi, toate plantele arata si se dezvolta bine. Am avut filtru format, asa ca au fost adaugati si pestii - Barbus Tetrazona. La inceput au fost foarte timizi - la aprinderea luminii, se ascundeau in plante imediat si nu ieseau decat cand le dadeam de mancare. Cand lunima se stingea, ieseau din ascunzatoare si se plimbau prin tot acvariul. Dupa cateva zile, au inceput sa apara timid, parca incep sa se obisnuiasca. Din cate am citit, mai multi s-au lovit de felul asta de comportament, unii au reusit sa scape de el cand au adaugat si alte specii in acvariu. O sa vad cum evolueaza in timp.

image

image

image
Au trecut deja cateva noti si nu se aude nimic, in plus este foarte linistitor pentru adormit

Si eu m-am gandit la faptul ca acvariul nu sta cu toata baza pe noptiera, dar totusi sunt doar niste colturi care raman afara. Cred ca ar fi mai bine sa comand un suport dedicat ...

Cat despre filtrare, cam asta ar trebui sa fie rezultatul, ca plantele sa devina suficiente in timp. Inca mai citesc si ma mai documentez despre metoda. Nu as suprapopula acum la inceput, poate dupa vreo 2 luni.
Silviu Man wrote:
ThunderCat wrote:
MSI wrote:Arata foarte bine noul acvariu.

Doar un filtru intern? "Merita" o canistra.



Pai conform teoriei Walstad, dupa ce plantele vor incepe sa se dezvolte bine, nici nu mai este nevoie de filtru. Acum sa vad daca imi iese si mie


Nu cred ca e chiar asa. Nu cred ca vei avea acel raport intre suprafata foliara si volumul de apa, cel putin nu cu plantele pe care le ai acum. Mai bine pune o filtrare sigura inainte sa apara probleme.


Pai asta am si facut, este un filtru intern de 500l/h care ma va ajuta cu pornirea. Dupa niste luni in care plantele se vor dezvolta, voi vedea daca plantele pot face asta sau nu. Am sa pun doar 6 Barbus Tetra verzi, niste melci si niste creveti. Chiar sunt curios sa vad cum va evolua, pentru ca teoria suna bine.
MSI wrote:Arata foarte bine noul acvariu.

Doar un filtru intern? "Merita" o canistra.



Pai conform teoriei Walstad, dupa ce plantele vor incepe sa se dezvolte bine, nici nu mai este nevoie de filtru. Acum sa vad daca imi iese si mie
Lemon wrote:Nici macar un powerhead pt circulatie?


Exista un filtru intern care sa ma aute cu pornirea. Fara filtrare am inteles ca i-ar lua cam 2 luni sa se stabilizeze si mi se pare cam mult.
Sarbatori fericite!
Silviu Man wrote:Arata bine. Eu as adauga pusilla mini in fata. Dar ... e dupa gustul fiecaruia!


Multumesc, este in plan, dar trebuie sa comand.
Si pentru ca se pare ca nu te mai poti opri dupa ce ai inceput, dupa proiectul crevetii tricolori, am trecut la acvariul pentru dormitor

De data asta e un acvariu de colt, in jur de 60 litrii, pe care am sa il fac dupa metoda Diana Walstad - cu substrat format din sol de gradina si multe plante. Sa vad ce o iesi

Acvariul
image

Hardscape
image

Plante
image

Umplut
image
 
Forum Index » Profile for ThunderCat » Messages posted by ThunderCat
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com