[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeoCri3772
Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
Message
Salut ,eu sunt prietenul .
Valisneria creste si in pietris ,se face foarte inalta , Anubias da ,se pune pe decoruri .
Nu stiu ce sa zic în legatura cu compatibilitatea pestelui Betta dar poti compartimenta acvariul de exemplu cu un burete prins in doua chestii din alea pentru ,,ascunderea" firelor de curent din casa (voi pune o poza ca sa intelegi la ce ma refer).
Bine ,o salut .
Tot cu blonda faci meditatii ?
Hai mai bine pe privat.
Sunt George , Ploiesti,iti suna cunoscut?
Pestisorul tau seamana mult cu al meu .
Frumos acvariul .
De curiozitate,te cheama cumva si Mihai ?
Incalzitorul e prea mic pentru acvariul tau .
BobiMEz wrote:Mi-am cumparat aseara o planta de plastic care nu are frunzele (foarte) ascutite si un castel .
De filtru Hang On am dat comanda de pe emag ,de incalzitor nu ,oricum in casa nu e frig.

Nu vreau sa fiu obraznic dar v-am zis eu.
ocean wrote:
GeoCri3772 wrote:Decat sa dai sfaturi bune(cum ai dat tu) pe care oamenii sa nu le asculte mai bine dai sfaturi cat mai bune pe care oamenii sa le asculte,adica ce incepator o sa iti asculte sfatul cu plantele naturale ?Cand va merge in petshop si va vedea niste plante artificiale foarte frumoase ,se va uita si la cele naturale ,de exemplu microssorum cum ai zis tu ,va zice ,,Nu e la fel de frumoasa ca aia(artificiala) plus ca nu stiu cum e cu plantele naturale ,daca se va ofili?Da ,mai bine o iau pe aia(artificiala) ."
Nu vreau sa spun ca nu ai dat un sfat bun , e foarte bun dar e sigur ca un incepator nu o sa faca cum ai spus sau daca face si planta moare nu o sa mai ia vreodata plante naturale.
Niste lemne din Hornbach cum am spus sunt perfecte c? decor si gata ,e plin bolul .Apropo de bol ,iti dai seama ca nu va schimba bolul cu un acvariu (cu forma de paralelipiped sau dreptunghi) deoarece desi stie cum e corect va spune ,,Lasa ca e bun si asta " sau ,,Lasa ca am dat bani pe el ".

Multumesc "maestre" pentru sfat, o sa tin seama de el si o sa incerc sa nu mai "stric orzul pe gaste" ca in cazul tau-esti fara speranta! Uiti o treaba nu toti sunt asa caposi si/sau necopti iar in unele situatii cei care cer sfaturi le si aplica(si daca nu reusesc din prima mai incearca) cel putin partial si tot e ceva, deci nu raporta pe tot restul incepatorilor la cei ca tine, procentul vostru e nesemnificativ din fericire altfel acvaristica din tara asta ar fi fost absenta si forumurile degeaba

Eu nu am spus ca nu e corect ce ai spus .
Oricum îmi cer scuze.
paradoxx wrote:GEO,te rog din suflet frate sa te abtii sa mai rexomanzi oamenilor plante artificiale,sau alte acareturi ce por creea focare de infectie.
Bolul NU ESTE BUN !!!!!!!!!!!!!!!!
BOLUL NU ESTE BUN !
Bolul NU ESTE PENTRU ANIMALE !!!!!
Daca nu iti plac plantele,NU RECOMANDA DELOC ! Nu sunt fan deloc aquascape,nu sunt cu migaleala la plante,daca prind vreo planta gratis o pun in acvariu si o las sa creasca pana la saturatie sau pana impiedica pe alta sa se dezvolte,DAR NICIODATA NU RECOMAND PLASTICE IN ACVARIU in afara de tzevaraia de la filtre. VA ROG ! Incetati cu aberatiile si daca chiar vrem sa cheltuim cat mai putin,hai sa urmam urmatoarele cateva sfaturi:
-Citim INAINTE !!!
-CATI BANI AVEM ?
-- Sticla(ACVARIU/NU BOL!!!)
--Filtru(NU BURETZEL !) in functie de marimea acvariului
- Material filtrant daca acvariul are nevoie de extern
- substrat(nu e graba)decat DACA AVEM bani
-lumina DECAT DACA AVEM bani
- APA DE LA ROBINET((nu plata,nu de la izvoare))
START !!!!! (Ciclarea acvariului---> mai xitim odata ciclarea si nevoile pestilor)
-intre timp(1 luna,2) cumparam substrat/lumina
-1/2 pesti (nu corydoras)
-dupa 1 sapramana daca totul e bine,alti pesti
-schimb de apa la 3/4 zile cate 20/30%
-NU SCOICI,NU PLASTICE,NU GROTE ASCUTITE/TAIOASE


aceste sfaturi au ca scop educarea unui mic acvarist,nu o cearta propriu zisa la cei ce au facut greseli,ci la cei ce continua sa o faca desi le zicem sa nu.

NU INVESTITI FARA SA CITITI !


Ok ,îmi cer scuze.
Sa fim seriosi , un acvariu sub 30 de litri se echilibreaza greu ,e greu sa il ti echilibrat . Cu atat mai greu pentru un incepator.
Eu acum mi-am spus doar opinia.
Cozmastie wrote:In legatura cu plantele,ia ti un echinodorus bleheri,nu ai cum sa omori planta aia.

@GeoNu mai fa recomandari de genu,plantele au o importanta imensa intr un acvariu.

Au ele importanta dar nu sunt obligatorii,fiecare om are preferintele lui ,poate sa vrea cu multe plante ,cu cateva plante ,cu decoruri (lemn/pietre),sau fara plante si fara decoruri ,cu substrat sau fara ,plante naturale sau artificiale.
Poate sa puna pe un lemn ceva moss si gata .
ocean wrote:Bolul nu e ok nici pentru betta nici pentru alta vietate acvatica, creste plante in el sau fa ce vrei cu el dar pentru peste ia un vas de forma paralelipipedica, chiar daca nu are numai 10 litrii. Ia ceva plante usoare NATURALE, lasa indicatiile cu plante artificiale aia nu e acvaristica ! Exista si plante de suprafata-la betta ii place sa leneveasca in ele, microssorum e o planta rezistenta , vezi ca la ea si la anubias radacinile nu trebui ingropate in nisip-moare planta, o prinzi de un lemn sau piatra(fir de pescuit sau chiar superglue)

Decat sa dai sfaturi bune(cum ai dat tu) pe care oamenii sa nu le asculte mai bine dai sfaturi cat mai bune pe care oamenii sa le asculte,adica ce incepator o sa iti asculte sfatul cu plantele naturale ?Cand va merge in petshop si va vedea niste plante artificiale foarte frumoase ,se va uita si la cele naturale ,de exemplu microssorum cum ai zis tu ,va zice ,,Nu e la fel de frumoasa ca aia(artificiala) plus ca nu stiu cum e cu plantele naturale ,daca se va ofili?Da ,mai bine o iau pe aia(artificiala) ."
Nu vreau sa spun ca nu ai dat un sfat bun , e foarte bun dar e sigur ca un incepator nu o sa faca cum ai spus sau daca face si planta moare nu o sa mai ia vreodata plante naturale.
Niste lemne din Hornbach cum am spus sunt perfecte c? decor si gata ,e plin bolul .Apropo de bol ,iti dai seama ca nu va schimba bolul cu un acvariu (cu forma de paralelipiped sau dreptunghi) deoarece desi stie cum e corect va spune ,,Lasa ca e bun si asta " sau ,,Lasa ca am dat bani pe el ".
E ok pt un Betta ,vezi cum pui incalzitorul si filtrul ,ca decor poti pune o piatra (pune putin otet pe ea ,daca sfaraie nu e buna) sau lemne (de preferat din comert ,de exemplu radacini de savana ,gasesti in Hornbach si sunt foarte misto, frumoase si nu sunt f scumpe).
Lemnul il fierbi o ora-doua ,taninul oricum nu afecteaza pestii (culoarea maronie pe care o da lemnul se numeste tanin).
O planta artificiala e ok (nu sunt fan plante naturale/aquascape).
Cat mai multe ascunzatori, pietrisul bine spalat ,pietrele de decor la fel.
Nimic care o sa fie pus în acvariu nu trebuie spalat cu chimicale .
Asteapta si alte raspunsuri.
Nu te grabi.
Acvaristica este un hobby pt oameni cu rabdare.
Cozmastie wrote:bine da nu ii aceeasi placere cand te uiti la ei...
adv
cristiandrei wrote:Mai simplu decat sa tii RCS e sa tii melci

Ciclat bine acvariul inainte si nu ar trebuii sa fie probleme.
Pai melcii nici daca vrei nu mor ,glumesc ,da sunt foarte rezistenti concureaza cu Betta ,dar cine s-ar uita la niste melci ?eu nu adica sa fie doar ei în acvariu
Deja ti-am raspuns si in privat.
bogdykk15 wrote:
GeoCri3772 wrote:
bogdykk15 wrote:Salutare. revin din nou. De ce ar putea fi agitat? Pana acum nu era si de la un timp are niste reactii prin bol ca si cum s-ar speria si inoata foarte rapid catre alt parte si tot asa. Zici ca se sperie. Ce ar putea fi?
De exemplu e in mijlocul bolului si se intoarce brusc catre alta parte.

Stres .....
Ce plante /decoruri / ascunzatori ai in bol,?
Schimbi apa prea des , la o saptamana e suficient dar sa aspiri bine substratul ,gasesti aspiratoare de substrat la 10 lei de la Resun .
Nu stiu ce altceva ar mai putea fi ,lumina prea puternica sau forma rotunda a bolului care îl straseaza . De ce ai luat un bol mare cand puteai sa iei un acvariu dreptunghiular?

Am o planta artificiala de genul: http://www.petshop-pitesti.ro/image/cache/upload/IUNIE%202013/PLANTE%20MARINA%20RICCIA%205%20cm%20PP215%201-500x500.jpg si i-am mai pus o carapace din aia de melc de mare ca ascunzatoare. Apa i-am schimbat-o la cam 4 zile pentru ca deja se facea tulbure.
Poate totusi ii trece, nu stiu daca am explicat bine dar el are momente cand sta inoata normal si uneori il mai vad ca se bruscheaza din stanga in drepata de nici nu apuc sa-l vad cum se intoarce.

Sa sti ca sunt ,,fan" plante artificiale deci nu o sa te bat la cap cu alea naturale dar ia una dupa care sa se poata ascunde ,cea din poza e doar de decor ,pentru el e egal cu 0 .
Vezi la ce ora stingi neonul la acvariu ,iti recomand o priza programabila,e 10-15 lei si o programezi sa porneasca de exemplu la 11 dimineata pana la 5-6 seara (17-18 ).
De multe ori pana sa cumpar priza programabila stingeam neonul foarte tarziu ,poate asta e problema.
Fa o grota din ceva(sau cumpara ceva de genul din comert ,sa zicem un castel dar sa incapa pestele calumea in el ,nu de decor cum e planta aia) si chiar daca la inceput va sta mai mult acolo dupaia o sa iasa,macar sa nu fie stresat.
Mancare putina .
Nu cred ca e din cauza temperaturii totusi un incalzitor de 25 W Resun e mic si costa in jur de 30 de lei,îl poti pune cumva agatat de bol si sa fie cu totul in apa iar un filtru Hang On costa 50 de lei (cel mai mic) si ala sta bine mersi pe marginea bolului,filtreaza si oxigeneaza apa.
Cumpara niste teste de apa pt PH macar ,nu sunt scumpe ,la picatura cel mai bine sau banda din aia cu culori .
Ape limpezi!
bogdykk15 wrote:Salutare. revin din nou. De ce ar putea fi agitat? Pana acum nu era si de la un timp are niste reactii prin bol ca si cum s-ar speria si inoata foarte rapid catre alt parte si tot asa. Zici ca se sperie. Ce ar putea fi?
De exemplu e in mijlocul bolului si se intoarce brusc catre alta parte.

Stres .....
Ce plante /decoruri / ascunzatori ai in bol,?
Schimbi apa prea des , la o saptamana e suficient dar sa aspiri bine substratul ,gasesti aspiratoare de substrat la 10 lei de la Resun .
Nu stiu ce altceva ar mai putea fi ,lumina prea puternica sau forma rotunda a bolului care îl straseaza . De ce ai luat un bol mare cand puteai sa iei un acvariu dreptunghiular?
Cozmastie wrote:TOTUSI,nu stiu cata lume a inceput cu creveti,dar poti incerca,ei sunt mai pretentiosi decat pestii,dar daca le asiguri pH,duritate,temperatura,nivel de no3 scazut,no2 inexistenti,totul va fi bine

Dupa mine crevetii (Red Cherry)sunt mai rezistenti (#rezist ) de cat majoritatea pestilor .
Asta din experienta unor prieteni si de pe YouTube (Acvaristul Lenes).
Un filtru Hang On mic e ok .
Bilele alea sunt perfecte pentru acvariul tau ,dupa parerea mea bilele alea fara creveti sunt ..... perlon,strang toate mizeriile.
8-10 creveti poti sa pui dar cand vor face pui ce faci ?
Pietrisul daca nu e colorat sau calcaros e ok , pune pe o pietricica putin otet sau detartrant si daca sfaraie nu e bun.
Crevetii pot supravietui la o gama larga de temperaturi deci poti si fara incalzitor dar totusi ar fi ok si unul de 25 W Resun (aproximativ 30 de lei) si un termometru normal cu ventuza (4-5 lei) si gata ,stai fara stres , totusi gandeste-te ca vei mai deschide geamul (daca afara sunt -10 grade o sa scada temperatura imediat in acvariu ,mai ales ca e mic acvariul) si o sa mai scada temperatura ,deci un încalzitor de 25 W cum am spus e super ok .
Mancarea aia e ok .
Asteapta si alte opinii / alte raspunsuri.
 
Forum Index » Profile for GeoCri3772 » Messages posted by GeoCri3772
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com