Multumesc inca o data koala ptr ajutor, astazi a fost o zi productiva, am facut standul si sumpul,multumesc colegului elis ptr idei si construire sump, ma simt ca la scoala cand copiam dar era pacat sa nu folosesc atatea informatii pretioase... Si ajutoarele mele
Salut! Multumesc mult koala ptr raspunsuri!
Revin cu cateva intrebari:
Ce debit recomandati ptr pompa? O sa fie 500 l cu tot cu sump? Stiu ca debitul scade la jumatate la inaltimea acvariului...
Alternativa cu 2 pompe mai mici puse in serie merge? Ca sa fie un backup daca pica una?
In sump trb neaparat sa fac 2 camere ptr filtrare biologica una wet-dry cu bioballs si cealalta roca vulcanica? Sau merge aceeasi camera si despartite in straturi pe orizontala ?
Tevile de full siphon si open siphon trb taiate la lungimea corespunzatoare abia dupa ce fac proba si reglez sistemul animal bean din camera de overflow? Cat ar trb sa fie sub nivelul apei?
Camera de overflow interioara o sa fie un perete mai jos fata de nivelul apei cu 5 cm peste care vine lipit pietenele sa fie 2 cm cu canalele sub nivelul apei? Teava de full siphon trb sa fie neaparat mai jos decat open siphon? Daca da cu cat?
Returul la pompa de apa e ok sa fie cu un spray bar pe laterala opusa cu peretele cu camera overflow, se face un circuit ok, sau trb coborata cat mai jos in acvariu?
Mai e nevoie de canistra eheim pe langa sump?in caz de back-up etc...?
Multumesc in avans si scz toate intrebarile dar caut cote exacte si nu-mi dau seama din poze si filmuletele care le-am tot vzt
Buna seara, dupa îndelungi c?ut?ri pe forum, youtube m-am hot?rât sa-mi fac si eu un acvariu ptr ciclide africane cu dimensiunile 130,50/50 h sau 130, 40/50 inaltime
Sticla o sa o cumpar de la cristal brad, de lipit imi este putina teama dar daca nu gasesc pe cineva sa ma ajute o sa ma incumet eu.
Ptr filtrare voi folosi sump , iar in acvariu voi avea o cutie overflow 10cm/30 cm pe spatele acvariului cu pieptene cu nivelul la 2 cm sub nivelul apei din acvariu si sistem bean animal cu doar 2 gauri prin fundul acvariului cu sistem full siphon (5 cm sub nivelul apei din display si overflow 2 cm sub display care sper sa fie ok in cazul unei pene de curent.
Pompa sa fie undeva la 2000l sa fie undeva la 1000l/ora reali, nu stiu daca merita eheim pretul? De fltrele externe eheim nu am nici o plangere , f bine construite...
Sump
Material filtrant mecanic o sa fie burete si perlon in prima camera, apoi siporax si spartura de lava in a doua camera si pompa recirculare camera 3.
Ca si constructie o sa fie cu 2 treceri trap bubble intr camera 1si 2 si camera 2 si 3 cu inaltime descendente de 5 cm , inaltimea totala 40 cm din geam de 6 poate cu fund dublu
Intrebari:
Ptr lipit acvariu trb sa las rost de 2 mm intre lipituri? E nevoie sa iau in calcul ptr taierea sticlei cantul, folosesc guta ptr distantiere?
Standul o sa fie sudat din teava de 30/30 3 mm grosime sa fie rezistent...
Am vzt ca e ok sa folosesc geam de 10 mm, coeficient 4.5 , dar e nevoie de fund dublu? Ma îngreuneaz? la g?urit ptr overflow...
Trb ranforsari? Longitudinale e ok plus una pe mijloc care sa nu dea voie sa faca burta ?
Camera de overflow tot din geam de 10 trb facut?
Pieptenele se gaseste de cumparat ? Sau il fac eu din plexi?
De unde cumpar fitingurile ptr trecere prin fund? De unde am gasit sticla poate sa dea gaura doar 25 e ok 25 ptr debitul asta?
Pot folosi ppr ptr trasee? am vzt ceva improvizati cu fitting gardena plus ppr .Scap de griji ca o sa cedeze ceva in timp
Un magazin sau site unde gasesc tevi/fitinguri etc ptr tot sistemul?
Multumesc si iertati-mi ignoran?a sunt la inceput de drum cu acvariile de genul, multumesc!