Message |
|
nimeni, nimic?
|
 |
|
horia-anca wrote:deoarece desfiintez provizoriu acvariul, donez urgent continutul acestuia: un caras auriu, portocaliu, are aproape 3 ani, foarte frumos, doi ancistrusi de vreun an si jumatate, pietris (mult, cam 2 galeti), ceva plante (ceva pui de echinodorus si un pamatuf de cryptocoryne).[/b]
ah, e preferabil ca primitorul sa fie din cluj
|
 |
|
deoarece desfiintez provizoriu acvariul, donez urgent continutul acestuia: un caras auriu, portocaliu, are aproape 3 ani, foarte frumos, doi ancistrusi de vreun an si jumatate, pietris (mult, cam 2 galeti), ceva plante (ceva pui de echinodorus si un pamatuf de cryptocoryne).[/b]
|
 |
|
petele rosii au trecut, dar e tot la carantina, cred ca petele erau de la lovituri pe care le contracta stand in preajma furtunului de eliminare a apei. temperatura e de 23 grade. e tot cu burta in sus si nu stiu ce sa mai fac...
|
 |
|
si al meu a zacut in loc sa se zbata. dar, cineva imi zicea ca statul cu burta in sus ar putea fi o raceala, si ca nu prea ai ce sa ii faci, ca va muri..............
|
 |
|
in privinta petelor rosii, al meu s-a vindecat, dar continua sa stea cu burta in sus. ce sa facccccccccccccccccc? va rog dati/mi niste sfaturi, ca...
|
 |
|
deci ar trebui sa combin tratamentul acela babesc cu prosopul, cu tratamentul prescris de leo?
de unde apar aceste bacterii?
|
 |
|
dar cu petele rosii ce o fi, dales? au aparut la cateva zile bune dupa ce a inceput sa pluteasca cu burta in sus
merci, leo. intrebare: intre zilele 1 si 2, apoi, 2 si 3 etc. se fac schimburi de apa, sau pur si simplu se adauga medicamentele in apa din bazin, care are, firesc, si medicamentele din ziua anterioara?
api...daca nu am un bazin carantina asa de mare(100l) pot sa pun medicamentele in proportii calculate? as dispune eventual de un recipient de vreo 40 de l pt carantina
|
 |
|
va rog...un sfat....................
|
 |
|
ma bag si eu aici, ca poate se potriveste. am o problema cu un caras, si incepe sa para a fi serioasa. de vreo saptamana si jumatate, un caras sta numai cu burta in sus, la suprafata apei. pofta de mancare are, dar nu isi poate mentine echilibrul. am incercat cu mazare de atunci incoace, dar acum, pe cand parca parca/ mi se parea ca inoata mai bine, i-au aparut niste pete rosii pe abdomen. ajutorrrrrrrrrrrr! sper sa reusesc sa pun poza, si sa fie suficient de clara.
adresa
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=11418&pos=0
|
 |
|
razvan wrote:
in cazul in care depistezi "sentuletul"
stii care e faza, ca nu cred a fi vreun sentulet, deoarece nu intotdeauna curgea pe la acelasi colt, uneori curgea printr-o parte, alteori prin alta, dupa cum ii traznea. decat daca sunt mai multe sentulete... oricum, daca gasesc vreunul, iti trimit o poza. merci, revin cu informatii
|
 |
|
razvan wrote:la tine situatia e putin altfel...
la tine apa "a lucrat" in plastic, ca la un robinet slab inchis si-i strica scaunul supapei...
:
suna destul de grav ceea ce spui tu. ce inseamna asta? ca se roade plasticul si ca nu mai am sanse sa folosesc fluvalul? ce e de facut? ce imi sugerezi?
|
 |
|
ma bag si eu in vorba, ca am patit-o si eu, tocmai in ajun de revelion. Fluvalul 204 imi facea figuri de ceva vreme, picura sub forma unui firisor de apa pe la colturile clemelor de inchidere a capacului, mai ales pe la coltul care are alaturi si fanta pentru cablul de alimentare. dar in general, desi am constatat aceasta problema de vreo cateva luni bune, daca desfaceam capacul, goleam de apa alveolele de pe marginea canistrei si apoi inchideam din nou capacul, nu mai curgea. aseara insa m-am chinuit pana pe la 1 noaptea si degeaba: curge vesel cate un firisor de apa. sunt enervat de-a dreptul, dar mai ales nu stiu ce sa fac. oare sigur e garnitura de vina?
asadar: a verificat cineva varianta cu siliconul? eu in cluj nu prea am cum sa gasesc garnitura. ma poate cineva ajuta oare?
|
 |
|
adi_ci23 wrote:
nutu wrote:formatiunea in sine e alba si clar delimitata?
fa schimburi de apa regulate, aspira substratul. ce ai tu acolo apare cand apa este "infecta", aglomeratzie mare, acvariu mizerabil. fa asta, mai baga sare si albastru de metil. potzi chiar scoate pestele din apa, si sa ii badijonezi rana, cu albastru de metil, cu ajutorul unui betigas de urechi.
spor 
apa nu e infecta, fac schimburi regulate de apa, aspir substratul, acvariul nu e deloc mizerabi,. oricum , "buba" a trecut si pare ca e ok, multumesc tuturor de sfaturi
|
 |
|
iata despre ce e vorba: pe un caras, undeva aproape de coada, a aparut o inflamaţie, asemeni unui coş, care are în jurul lui o zona rosiatica. E una singura si pe un singur peste. Poate cineva sa spuna vreun sfat?
|
 |
|