[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kinderu
Forum Index » Profile for kinderu » Messages posted by kinderu
Asta cu "dosirea"banilor e o practica folosita si de mine ..............recunosc.................
Poze...........
Bine ai venit.......apa limpede....
Salut,bine ai venit...apa limpede sa ai....
Buna seara,referitor la plantele pe care le-am bagat in acavriu,anubiasul a inceput sa faca frunze noi,Vallisneria e bine contrar la ce credeam eu desprea ea,dar am o alta intrebare si nu mai vreau sa deschid alt topic,exista perioade de stagnare a cresterii la oscari?de cateva saptamani parca nu mai cresc,au avut o crestere uimitoare la inceput cand i-am mutat in acvariu asta mare dar acum parca stau pe loc....?
Bine ai venit....
Frumos acvariul,bine ai venit,mai vrem poze..
"... am mai povestit de cateva ori, da' nu strica s-o repet ...
... am montat in bucatarie, sub chiuveta, pe teava de apa rece, o "baterie de filtrare" compusa din 2 elemente :
- un cartus de filtrare mecanica [ prin cartus de bumbac ] - asta retine "impuritatile fizice" din apa de pe conducta
- un cartus de filtrare chimica [ cu carbune activ ] - asta retine "impuritatile chimice" : clorul, urmele de azbest, sulfatul de aluminiu folosit iarna de statiile de tratare, mirosurile, etc ...
... la aceasta baterie de filtrare "atasez" un furtun cu care umplu bazinul ... simplu si eficient ... "
Articolul complet il gasesti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=140&postdays=0&postorder=asc&start=105..........aici....bafta..........
Multumesc mult pentru raspuns, am incercat si eu cu asa ceva(planta mare echinodorus) dar a fost spectacol,se luptau cu planta aceea de parca ea era "dusmanul lor numarul 1" ,poate cand vor mai creste se vor mai cumintii.Am fost si am vazut oscarii unui prieten din bv si erau mult mai mari dar si foarte cumniti...relativ.....
E posibil sa fie o greseala din fabricatie,ai verificat garnitura,este model cu garnitura?poate nu il inchizi cum trebui?
Preturile la articolele JBL de la magainul din Brasov de la gara ar trebui sa fie ok,el este importatorul unic pe romania la aceste produse...bafta....
Salut,nu te impacienta daca ai facut tot ce face tipul asta aici http://www.youtube.com/watch?v=IgI5vXicWdc si tot curge inseamna ca are o defectiune din fabricatie asa ca inapoi cu el la magazinul de unde l-ai cumparat....banuiesc ca ai garantie....
Multumesc,stiu ca e singurul articol complet despre oscari in limba romana,l-am si citit de 3 ori in intregime si il rasfoiesc de cate ori vreau sa gasesc raspuns la o intrebare legata de oscari,dar am tot vazut pe net acvarii super plantate si oscari la un loc,ma intreb oare cum e posibil asa ceva pentru ca "nazdravanii" mei au o pasiune in a rupe plantele.Ma gandeam ca altii au mai citit ceva in plus sau au si alte informatii privitoare la acest lucru.
Daca administratorii considera nefolositor acest post va rog sa il stergeti.
Multumesc.
Salut,bine ai venit, java moss stiu eu unde gasesti ,in piata din steagu dar ai grija ce cumperi de acolo si intradevar apa in brasov asa cum a spus si porcul nu este foarte dura(depinde de zona) dar ai grija cu pietrisul ala calcaros.....ai un PM cu id-ul meu de mesenger poate te mai pot ajuta cu ceva informatii despre magazinele de acvaristica din Brasov.
Salut,am un acvariu de 450 l in care acum am 5 oscari(2 albino,2 red clasic,1 red tiger) de aproximativ 10-12 cm.Ca si decor am doua pietre si o buturuga XXL ,background Juwel negru,nisip 1-2mm/3-6mm alb/negru,doua incalzitoare Aquael 200 W,(temperatura 26,5),filtrare am un filtru extern JBL Cristal Profi 1500 si 2 Filtre interne Resun SP 2500 din care unul merge non-stop si unul doar 5 ore/zi(priza programabila),lumina 2 x 36W(capac Juwel) Philips Aquarelle(priza programabila 7:30-13:30--15:30-22:30).Schimb de apa saptamanal 250-300,(aspirat pietris,spalat geam interior,curatat filtre interne)reumplerea o fac trecand apa printr-un filtru homemade cu carbune activ.Acum de scurt timp cu ajutorul unor prieteni acvaristi din bv(multumesc) am reusit sa fixez pe buturuga cateva radacini de anubias care greu,dar greu fac fata "rautatii oscarilor" si cateva fire de Vallisneria careia nu ii mai dau 2 saptamani de viata in ritmul asta de rupere a frunzelor,vroiam sa va intreb oare sa ma mai chinui cu plante...sau chiar nu voi putea niciodata sa am si oscari si un acvariu "partial"plantat?Ce altceva sa mai bag in acvariu pentru a-l infrumuseta,nevertebrate,plante???
Va multumesc anticipat......
Frumoase acvariile....bine ai venit si apa limpede sa ai.........
Mi se pare ca acvariul meu cel putin este destul de "sec"nu tu plante nu tu melci nimik altceva 2 pietre si o buturuga.......vroiam sa va intreb ce se poate tine intr-un acvariu cu oscari daca plante ...ce plante?melci...ce melci?creveti....ce creveti....?sa mai "inbogatesc si eu peisajul....multumesc.....
Oare merg si cu oscari....sau nu am sanse?
Frumoase acvarii, bine ai venit..
Bine ai venit....

Forum Index » Profile for kinderu » Messages posted by kinderu
Go to: